Target
9 000
RON
2 200 RON

Prinde Viață Hala Atelier X

Asociația CreativAct

Susține Alergător Înscrie Alergător

Prinde Viață Hala Atelier X

Asociația CreativAct

Proiectul Prinde Viață Hala Atelier X propune revitalizarea și transformarea unei hale dintr-un ansamblu industrial ce face parte din proiectul Lake Home, într-un spațiu multifuncțional și inovator în ceea ce privește consumul de artă și organizarea de ateliere creative de dezvoltare personală și profesională.
Acest centru vibrant și dinamic o să servească comunității locale și va susține dezvoltarea durabilă a zonei cât și a comunități de artiști și meșteșugari.
In concluzie ne propunem revigorarea economică pentru breasla artiștilor din Sibiu , stimularea creativității și inovației în rândurile tinerilor, consolidarea coeziunii sociale și conservarea patrimoniului cultural.

Asociația CreativAct
Asociația CreativAct

Suntem o asociație non profit, al cărei scop este organizarea și promovarea activităţilor creative de orice tip, pentru toate categoriile sociale şi toate vârstele. În toți acești ani de activitate am derulat mai multe proiecte, printre care: Pictăm pentru bunici, Art Simbol, Toamnă sibiană, Artă pentru Șură/Șură pentru artă, Dar din Dar și am organizat numeroase ateliere creative.
Anul trecut am avut plăcerea de a face parte din proiectele finanțate prin Maratonul Internațional Sibiu, de Fundatia Comunitara Sibiu, cu ateliere de educație prin artă și estetică pentru combaterea bullying-ului pentru copiii din medii defavorizate iar în prezent suntem voluntari la after school-ul social Șura dă aripi, asigurand ore de pictură și dezvoltare prin artă.

Cea mai mare nevoie la care răspunde proiectul nostru este lipsa unui spațiu multifuncțional și versatil în ceea ce privește activitățile de consum artistic și care să sprijine organizarea de ateliere și diverse întâlniri cu scopul dezvoltării personale, colective sau comunitare.
Am resimțit și o nevoie acută de un spațiu de lucru și mai ales de exprimare artistică, accesibil pentru artiștii începători sau manifestări de tipul performance și happening.
Pregnantă este și nevoia tinerilor din cartierul Țiglari de un spațiu sigur în care să ia parte la ateliere de dezvoltare pe multiple paliere și care să fie accesibil oricărei categorii sociale.
Existența unui nucleu cultural aduce un plus comunității, prin numeroase beneficii, precum: educație și înțelegere inter-culturală (poate promova diversitatea și toleranța, contribuind la diminuarea prejudecăților și promovarea dialogului între diferite grupuri etnice sau culturale), dezvoltarea economică, dezvoltarea creativității, cooperare socială, etc.
Accesul la cultură dezvoltă tinerilor empatia, îi face mai responsabili, îi ajută să se autoaprecieze, să se raporteze altfel la mediul înconjurător, să comunice și să își exteriorizeze sentimentele.
Deschiderea unui spațiu cultural într-o comunitate aduce beneficii semnificative pentru artiștii locali, devenind un incubator de proiecte.
Ne dorim o amenajare minimală a spațiului prin achiziția a cel puțin 10 șevalete, 2 mese și scaune, confecționarea unor planșete pentru desen și minim 2 panouri expoziționale, precum și montarea unui sistem de iluminat.
Pe parcursul proiectului se vor organiza cel puțin 5 expoziții, alocând pentru fiecare expoziție maxim 2 săptămâni și cel puțin 2 ateliere săptămânale a câte 2 ore fiecare, la care vor participa între 10 și 15 beneficiari. În cadrul atelierelor participații vor putea să-și dezvolte latura creativă eplorând pictura, fotografia, modelajul, colajul, reciclarea creativă, etc.
O altă activitate desfășurată în spațiul astfel amenajat este ”Agora de vineri” ce constă în organizarea a cel puțin 7 întâlniri dedicate tinerilor, pentru care avem nevoie de achiziția unui video proiector. Prin această activitate dorim să încurajăm tinerii să-și exprime părerea față de problemele actuale din societate.
  1. Întâlnire echipă proiect 01 June 2024 - 30 June 2024

    Organizarea unor întâlniri cu echipa de proiect pentru a definitiva strategia de implementare a proiectului.

  2. Perioada achiziții 15 July 2024 - 15 August 2024

    Identificarea furnizorilor, plasarea comenzilor și recepția bunurilor achiziționate.

  3. Implementare proiect 15 July 2024 - 25 September 2024

    În această perioadă vom asigura desfășurarea activităților culturale și educaționale cuprinse în strategia propusă: expoziții, ateliere creative, ateliere meșteșugărești, festival cultural, etc

  4. Evaluare proiect 15 July 2024 - 30 October 2024

    Evaluarea continuă a desfășurării proiectului, precum și a impactului acestuia.

  5. Amenajarea spațiului 20 July 2024 - 20 August 2024

    Concomitent cu achizițiile vom începe amenajarea spațiului expozițional prin montarea iluminatului, confecționarea panourilor expoziționale. Aici vom măsura, tăia, șurubării, vopsi, etc.

Running Icon

22 alergători înscriși

Alergător Cursă
Teodora Baca Alergător
Susține
Cristina Voicu Alergător
Susține
Florin-Mihai Viorel Alergător
Susține
Velislava Moroz Alergător
Susține
Theodor Dumitrache Alergător
Susține
Laura Maria Tompa Alergător
Susține
NICUSOR TANASE FLOCA Alergător
Susține
Gavril Rusu Alergător
Susține
OTILIA BAILA Alergător
Susține
EDUARD CONSTANTIN BORBOANA Alergător
Susține
Icon

12 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Hanna Dragomir Alina Cotofana 30 RON
Tunde Farkas Valentina Cristea 200 RON
Ana-Ancuța Tălăngescu Ioan CRISTEA 100 RON
Cristina Circo Valentina Cristea 25 RON
David Ignat Ioan CRISTEA 100 RON
Anonymous Cristea Ioan 20 RON
Anonymous Cristea Ioan 20 RON
Anonymous Ioan CRISTEA 100 RON
Luminita giurgiu Cristea Ioan 25 RON
Luminita giurgiu Ioan CRISTEA 20 RON
  • Grupul țintă: Grupul nostru țintă este format din următoarele categorii profesionale sau sociale: artiști locali, tineri talentați din zona artelor vizuale și nu numai, studenți, elevi, profesori, mici întreprinzători culturali și comunitatea locală în general.
    Pentru atragerea beneficiarilor vom lansa apeluri către artiștii locali și vom crea evenimente pe rețelele de socializare.
    Pe parcursul proiectului se vor iniția discuți și se vor propune parteneriate cu școlile și liceele din Sibiu.
    Vom încerca să atragem grupuri de inițiativă locale, vizate fiind cele pe latura artistică, astfel încât spațiul să devină un fel de incubator pentru dezvoltarea lor.
  • Vârsta 11-14: 60
  • Vârsta 15-18: 50
  • Vârsta 19-25: 30
  • Vârsta 26-64: 60
  • Total beneficiari direcți: 200
  • Beneficiarii indirecți: Preconizam faptul că dezvoltarea acestui proiect va determina multiple beneficii și asupra beneficiarilor indirecți, într-un număr aproximativ de 1000 de indivizi, reprezentați în cazul nostru de următoarele categorii:
    - Mediul educațional: instituțiile de învățământ din zona arondată, Universitatea Lucian Blaga, profesorii, consilierii educaționali
    - Producătorii locali: artiști și meșteșugari
    - Furnizorii de produse cu scop artistic
    Considerăm că efectele acestui proiect se răsfrâng și asupra părinților și familiilor din oraș dar și din mediile defavorizate.