Target
21 000
RON
1 118 RON

Plus 50 de copii la Căsuța din Munți

Asociația Tur Alpin

Susține Alergător Înscrie Alergător

Plus 50 de copii la Căsuța din Munți

Asociația Tur Alpin

Căsuța din Munți își atinge scopul pentru care a fost construită, respectiv un loc pentru tabere destinate copiilor și adolescenților.
Și în acest an ne dorim să inițiem tabere cu copii și adolescenți ai căror părinți nu își pot permite financiar să-i trimită într-o tabără.
Copiii și adolescenții vor avea anul acesta parte de o experiență de neuitat în viața lor, depășind granițele comunității din care fac parte și intrarea într-o altă lume, „ cea a muntelui”.
Taberele se vor desfășura pe sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, 3 zile în care vor avea parte de drumeție montană, educație ecologică și vor deprinde aptitudini de a se descurca singuri în natură.

Asociația Tur Alpin
Asociația Tur Alpin

Asociaţia “TUR ALPIN” s-a născut din dorinţa unor tineri de a-şi materializa dragostea pentru munte. Primul pas în acest sens a fost achiziţionarea unui teren în apropierea Vârfului Măgura din Munţii Cindrel, care a constituit patrimoniul asociaţiei.
Scopul principal al asociatiei îl constituie dezvoltarea și promovarea turismului, protejarea și ecologizarea mediului inconjurător precum și desfășurarea activităților sportiv-educative. Activitățile desfășurate în cadrul asociației au fost organizate în scopul și pentru promovarea turismului și a cunoașterii naturii.
După 5 ani de muncă asiduă și multă implicare, Căsuța din Munți este funcțională încă din toamna anului 2022, devenind astfel loc propice pentru desfășurarea diferitelor activități montan-educative pentru doritorii și pasionații de drumeție montană.
2023 a fost un succes pentru echipa Tur Alpin, reușind din fondurile strânse la Maratonul International Sibiu cât și din alte surse, să facem fericiți aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 ani și 14 ani.

În categoria copiilor defavorizaţi îi putem include pe cei proveniţi din familii monoparentale sau orfani de ambii părinţi, copiii ai căror părinţi sunt şomeri, au grave probleme de sănătate sau au un comportament imoral, copiii care locuiesc în zone izolate sau îndepărtate , copiii de etnie romă care se integrează cu greutate în colectivele școlare și în societate.
Astfel Căsuța din Munţi va deveni nu doar un refugiu montan , ci și un loc propice unei reintegrări sociale, un loc unde nu vor exista diferențe de etnie sau de categorie socială.
Elevii, tinerii și cei interesați vor avea un loc unde pot învăța și practica activități într-un mediu curat, sănătos și liniștit, departe de agitația urbană.
Activitățile vizate sunt: drumeția, orientarea turistică cât și cunoașterea florei și faunei din zonă.
Vom învăța împreună cum să ne pregătim o ieșire în natură, ce și cât echipament o să luam cu noi într-o drumeție , vom deprinde abilitați de a aprinde focul în natură cu resursele existente, vom deprinde abilitați de a ne adăposti în natură în cazul unor condiții climaterice nefavorabile, vom invăța deopotrivă că diferențele de etnie și categorie socială nu trebuie să existe în nici o comunitate.
- Până la finele anului 2024 sperăm să găzduim la „Căsuța din Munți” minim 50 de elevi și tineri din zone defavorizate ale județului Sibiu și împrejurimi.
- Fiecare participant va primi câte o trusă pentru igiena personală, promovând astfel importanța menținerii unei igiene corespunzătoare chiar dacă activitățile se vor petrece la munte.
- Se vor desfășura zilnic sesiuni cu tematică montană și ecologizare, orientare turistică cu busola și drumeție montană, încercând astfel să susținem conștientizarea păstrării unui mediu curat, a practicării drumețiilor în natură conștient și eficient din punct de vedere al siguranței.
  1. Orientare turistică cu busola 07 September 2024 - 21 December 2024

    În proximitatea Căsuței din Munţi am amenajat un traseu pentru orientarea turistică cu busola. Acest traseu care este 90% în pădure este practicabil de un începător în aproximativ 20 de minute, iar unde este cazul o să intervenim cu explicații și instructaj suplimentar. Participanții vor fi permanent supravegheați și îndrumati de voluntarii și membrii noștrii.

  2. Drumeție montană 07 September 2024 - 21 December 2024

    Ajungerea la Căsuța din Munţi include drumeția montană pe un traseu mediu de aproximativ 2 ore, timp în care pe langă drumeție vom oferi diferite informații despre echipamentul montan, despre modul cum ne organizăm bagajul, vom admira flora spontană și dacă avem puțin noroc, chiar și fauna. Încă de acum 2 ani am identificat un circuit de 2 ore pe vechile poteci ciobănești din zonă, unde putem admira ruinele vechilor stâne de ciobani și stânele aflate înca în folosinţă.

Running Icon

22 alergători înscriși

Alergător Cursă
Ana-Maria Lăpăduș Alergător
Susține
Eduard Stefanescu Alergător
Susține
Rares Popa Alergător
Susține
Nicolae Nicolaescu Alergător
Susține
Cristian Patru Alergător
Susține
Anamaria Muntean Alergător
Susține
Miruna Medesan Alergător
Susține
Nemesi George Alergător
Susține
Viorel Nemesi Alergător
Susține
Camelia Ioana Ionescu Alergător
Susține
Not found Icon

Nu au fost găsite rezultate

  • Grupul țintă: Grupul țintă: copiii din comunitățile defavorizate din județului Sibiu, din centrele și casele de copii din județ.
    Beneficiari direcţi: copiii din aceste comunități însoțiți de profesorii sau însoțitorii care vor să desfășoare activități extraşcolare în aer liber.
    Beneficiari direcți vor fi cei care se implică activ și voluntar în acțiunile de instruire și drumeție montană.
    Prin acest proiect se urmărește implicarea activă a 10 voluntari pentru achiziție de materiale, logistică, însoțitori de grup în drumeția montană și în activitățile desfășurate în cadrul taberelor.
    Beneficiari indirecţi: ciobanii din Sadu- Râu Sadului prin promovarea produselor tradiţionale sau participarea activă a celor interesați în activitățile unei stâne.
  • Vârsta 6-10: 50
  • Total beneficiari direcți: 50
  • Beneficiarii indirecți: Indirect vor beneficia parinții și profesorii copiilor care ne vor călca pragul. Prin activitațile desfașurate în cadrul taberelor copiii vor avea parte de un alt tip de educație în afara cadrului familial sau școlar.
    Copiii vor invața să respecte și să iubească natura și vor putea impărtăși experiențele atât în comunitatea din care fac parte cât și la școala.