Target
21 000
RON
1 651 RON

Plus 50 de copii la Căsuța din Munți

Asociația Tur Alpin

Support a Runner Runner Registration

Plus 50 de copii la Căsuța din Munți

Asociația Tur Alpin

Căsuța din Munți își atinge scopul pentru care a fost construită, respectiv un loc pentru tabere destinate copiilor și adolescenților.
Și în acest an ne dorim să inițiem tabere cu copii și adolescenți ai căror părinți nu își pot permite financiar să-i trimită într-o tabără.
Copiii și adolescenții vor avea anul acesta parte de o experiență de neuitat în viața lor, depășind granițele comunității din care fac parte și intrarea într-o altă lume, „ cea a muntelui”.
Taberele se vor desfășura pe sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, 3 zile în care vor avea parte de drumeție montană, educație ecologică și vor deprinde aptitudini de a se descurca singuri în natură.

Asociația Tur Alpin
Asociația Tur Alpin

Asociaţia “TUR ALPIN” s-a născut din dorinţa unor tineri de a-şi materializa dragostea pentru munte. Primul pas în acest sens a fost achiziţionarea unui teren în apropierea Vârfului Măgura din Munţii Cindrel, care a constituit patrimoniul asociaţiei.
Scopul principal al asociatiei îl constituie dezvoltarea și promovarea turismului, protejarea și ecologizarea mediului inconjurător precum și desfășurarea activităților sportiv-educative. Activitățile desfășurate în cadrul asociației au fost organizate în scopul și pentru promovarea turismului și a cunoașterii naturii.
După 5 ani de muncă asiduă și multă implicare, Căsuța din Munți este funcțională încă din toamna anului 2022, devenind astfel loc propice pentru desfășurarea diferitelor activități montan-educative pentru doritorii și pasionații de drumeție montană.
2023 a fost un succes pentru echipa Tur Alpin, reușind din fondurile strânse la Maratonul International Sibiu cât și din alte surse, să facem fericiți aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 ani și 14 ani.

În categoria copiilor defavorizaţi îi putem include pe cei proveniţi din familii monoparentale sau orfani de ambii părinţi, copiii ai căror părinţi sunt şomeri, au grave probleme de sănătate sau au un comportament imoral, copiii care locuiesc în zone izolate sau îndepărtate , copiii de etnie romă care se integrează cu greutate în colectivele școlare și în societate.
Astfel Căsuța din Munţi va deveni nu doar un refugiu montan , ci și un loc propice unei reintegrări sociale, un loc unde nu vor exista diferențe de etnie sau de categorie socială.
Elevii, tinerii și cei interesați vor avea un loc unde pot învăța și practica activități într-un mediu curat, sănătos și liniștit, departe de agitația urbană.
Activitățile vizate sunt: drumeția, orientarea turistică cât și cunoașterea florei și faunei din zonă.
Vom învăța împreună cum să ne pregătim o ieșire în natură, ce și cât echipament o să luam cu noi într-o drumeție , vom deprinde abilitați de a aprinde focul în natură cu resursele existente, vom deprinde abilitați de a ne adăposti în natură în cazul unor condiții climaterice nefavorabile, vom invăța deopotrivă că diferențele de etnie și categorie socială nu trebuie să existe în nici o comunitate.
- Până la finele anului 2024 sperăm să găzduim la „Căsuța din Munți” minim 50 de elevi și tineri din zone defavorizate ale județului Sibiu și împrejurimi.
- Fiecare participant va primi câte o trusă pentru igiena personală, promovând astfel importanța menținerii unei igiene corespunzătoare chiar dacă activitățile se vor petrece la munte.
- Se vor desfășura zilnic sesiuni cu tematică montană și ecologizare, orientare turistică cu busola și drumeție montană, încercând astfel să susținem conștientizarea păstrării unui mediu curat, a practicării drumețiilor în natură conștient și eficient din punct de vedere al siguranței.
  1. Orientare turistică cu busola 07 September 2024 - 21 December 2024

    În proximitatea Căsuței din Munţi am amenajat un traseu pentru orientarea turistică cu busola. Acest traseu care este 90% în pădure este practicabil de un începător în aproximativ 20 de minute, iar unde este cazul o să intervenim cu explicații și instructaj suplimentar. Participanții vor fi permanent supravegheați și îndrumati de voluntarii și membrii noștrii.

  2. Drumeție montană 07 September 2024 - 21 December 2024

    Ajungerea la Căsuța din Munţi include drumeția montană pe un traseu mediu de aproximativ 2 ore, timp în care pe langă drumeție vom oferi diferite informații despre echipamentul montan, despre modul cum ne organizăm bagajul, vom admira flora spontană și dacă avem puțin noroc, chiar și fauna. Încă de acum 2 ani am identificat un circuit de 2 ore pe vechile poteci ciobănești din zonă, unde putem admira ruinele vechilor stâne de ciobani și stânele aflate înca în folosinţă.

Running Icon

28 registered runners

Full Name Race
Sîrbu Andrei Denis Fundraiser
Support
Octavian Piciu Runner
Support
Bogdan Guse Runner
Support
Ileana Popa Runner
Support
David - Cristian IACOB Runner
Support
Andreea Anamaria Ionescu Runner
Support
Ana-Maria Lăpăduș Runner
Support
Eduard Stefanescu Runner
Support
Rares Popa Runner
Support
Nicolae Nicolaescu Runner
Support
Icon

6 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Troncea Maria Mirabela Sîrbu Andrei Denis 50 RON
Diana Sbera Toni-Constantin Sotir-Setel 30 RON
Găină Niculina Sîrbu Andrei Denis 100 RON
T . MIRABELA Novac Liliana Sîrbu Andrei Denis 40 RON
T. Mirabela Novac Liliana Sîrbu Andrei Denis 60 RON
Mircea Crișan Sîrbu Andrei Denis 50 RON
  • Aged 6-10: 50
  • Total direct beneficiary: 50