Target
24 000
RON
2 688 RON

Maratonul de fotografie

Asociația Artografica

Susține Alergător Înscrie Alergător

Maratonul de fotografie

Asociația Artografica

Maratonul de Fotografie este un proiect care are ca scop descoperirea și promovarea județului Sibiu prin imagini fotografice de foarte bună calitate atât tehnic cât și artistic, și de a-l dezvolta ca destinație foto-turistică, dar și pentru publicul larg care îl va descoperi prin intermediul expozițiilor itinerante, catalogului, rețelelor sociale.
Tot prin acest proiect, se dorește dezvoltarea armonioasă a comunitații de fotografi din Sibiu

Asociația Artografica
Asociația Artografica

ARTOGRAFICA a fost înființată în anul 2017 de câțiva fotografi profesioniști și pasionați de imagine foto, în ideea de a dezvolta arta fotografică în orașul Sibiu, de a reprezenta orașul la manifestări de gen, de a realiza conexiuni cu fotografi din întreaga lume etc.
Începând cu anul 2023 ARTOGRFICA a organizat proiectul fotografic complex și unic ca structură “MARATONUL DE FOTOGRAFIE URBANĂ” care a avut ca scop descoperirea și promovare prin fotografie a arhitecturii urbane și care a cuprins o serie de expoziții foto, cursuri de fotografie, workshop-uri de fotografie, ture foto ghidate, întâlniri cu fotografii, prezentări de proiecte foto, plus o parte competițională de fotografie urbană care a fost jurizată de nume mari din fotografia națională și internațională.

Maratonul de Fotografie vine în completarea vieții culturale sibiene. Prima ediție a fost primită cu entuziasm de către partenerii Asociaţiei Artografica, de fotografi și colaboratori, ceea ce ne-a impulsionat să creăm acest eveniment anual. La vernisajul expoziției au luat parte peste 200 de persoane, iar in mediul online proiectul a dus imaginea orașului Sibiu peste tot in lume. La ediția din acest an estimăm un număr de cel putin 100 de fotografi care vor lua parte la acest proiect, iar fotografii participanți la Maratonul de Fotografie vor realiza cadre inedite care vor promova județul Sibiu peste tot în lume.
Artiștii fotografi prin stilul lor, pot pune în evidență frumusețea fiecărui loc, iar fiecare artist poate să surprindă același loc într-un mod total inedit față de alt fotograf, iar prin acest lucru îi dă un plus de valoare și frumusețe locului!
Acest proiect va ajuta la promovarea județului Sibiu prin imagini fotografice de foarte bună calitate atât tehnic cât și artistic, și de a-l dezvolta ca destinație foto-turistică atrăgând un număr mare de fotografi în județ, care mai departe vor promova la rândul lor județul Sibiu prin imaginile realizate. Astfel imaginea județului va fi mult mai vizibilă în întreaga lume.
Promovarea județului Sibiu prin intermediul fotografiilor de foarte bună calitate, realizate de artiști fotografi, atât prin cataloage și expoziții, cât și prin mediul online
Realizarea comunității de fotografi care va aduce un plus valoare atât prin realizarea de imagini fotografice surprinse în județ, cât și prin participarea la diferite competiții de specialitate.
  1. Întâlnirile cu fotografii 01 July 2024 - 07 December 2024

    Se vor realiza o serie de întâlniri cu fotografii sibieni pentru a schimba diferite experiențe și pentru a consolida comunitatea foto din Sibiu

  2. Maratonul de Fotografie 01 August 2024 - 31 August 2024

    Realizarea de către fotografii înscriși în proiect, într-o perioadă limitată de timp, a fotografiilor participante. Aceste fotografii vor fi realizate doar în județul Sibiu pe baza unor hărți cu puncte trasate pe care fotografii va trebui să le găsească și să le fotografieze.

  3. Expoziție itinerantă și lansare catalog 01 November 2024 - 07 December 2024

    După finalizarea jurizării fotografiilor primite de la fotografi, vom printa cele mai bune lucrări care vor face obiectul unei expoziții itinerante. Fotografiile vor fi postate inclusiv online.

Running Icon

52 alergători înscriși

Alergător Cursă
David Andrei OPREAN Alergător
Susține
Mia LUPAȘCU Alergător
Susține
Matei CUTEAN Alergător
Susține
Madalina OPREAN Alergător
Susține
Flavius SMIOREANU Alergător
Susține
Mihaela Patricia NIȚĂ Alergător
Susține
Andreea Cristiana NIȚĂ Alergător
Susține
Miruna - Ioana NIȚULESCU Alergător
Susține
David - Andrei NIȚULESCU Alergător
Susține
Petra - Maria MANEA Alergător
Susține
Icon

13 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Piloiu Marioara Mihai Ionascu 50 RON
Alex Vlad Mihai Ionascu 50 RON
Adrian Teodorescu Angela - Lăcrămioara TEODORESCU 300 RON
Mircea Habudeanu Mihai Ionascu 20 RON
Sorin Stancu Mihai Ionascu 100 RON
Anonymous Mihai Ionascu 10 RON
Alexandru Minulescu Mihai Ionascu 200 RON
Ursu Ursu Mihai Ionascu 300 RON
Anonymous Mihai Ionascu 100 RON
Anonymous Mihai Ionascu 100 RON
  • Grupul țintă: Pasionații de fotografie din județu Sibiu, autoritățile din diferite localități din județ, comunitățile locale și publicul larg.
  • Vârsta 15-18: 5
  • Vârsta 19-25: 30
  • Vârsta 26-64: 60
  • Vârsta 65+: 5
  • Total beneficiari direcți: 100
  • Beneficiarii indirecți: Un număr de aproximativ 400 de persoane care vor lua parte la evenimentele din cadrul proiectului, inclusiv publicul larg