Target
24 000
RON
11 355 RON

Maratonul de fotografie

Asociația Artografica

Support a Runner Runner Registration

Maratonul de fotografie

Asociația Artografica

Maratonul de Fotografie este un proiect care are ca scop descoperirea și promovarea județului Sibiu prin imagini fotografice de foarte bună calitate atât tehnic cât și artistic, și de a-l dezvolta ca destinație foto-turistică, dar și pentru publicul larg care îl va descoperi prin intermediul expozițiilor itinerante, catalogului, rețelelor sociale.
Tot prin acest proiect, se dorește dezvoltarea armonioasă a comunitații de fotografi din Sibiu

Asociația Artografica
Asociația Artografica

ARTOGRAFICA a fost înființată în anul 2017 de câțiva fotografi profesioniști și pasionați de imagine foto, în ideea de a dezvolta arta fotografică în orașul Sibiu, de a reprezenta orașul la manifestări de gen, de a realiza conexiuni cu fotografi din întreaga lume etc.
Începând cu anul 2023 ARTOGRFICA a organizat proiectul fotografic complex și unic ca structură “MARATONUL DE FOTOGRAFIE URBANĂ” care a avut ca scop descoperirea și promovare prin fotografie a arhitecturii urbane și care a cuprins o serie de expoziții foto, cursuri de fotografie, workshop-uri de fotografie, ture foto ghidate, întâlniri cu fotografii, prezentări de proiecte foto, plus o parte competițională de fotografie urbană care a fost jurizată de nume mari din fotografia națională și internațională.

Maratonul de Fotografie vine în completarea vieții culturale sibiene. Prima ediție a fost primită cu entuziasm de către partenerii Asociaţiei Artografica, de fotografi și colaboratori, ceea ce ne-a impulsionat să creăm acest eveniment anual. La vernisajul expoziției au luat parte peste 200 de persoane, iar in mediul online proiectul a dus imaginea orașului Sibiu peste tot in lume. La ediția din acest an estimăm un număr de cel putin 100 de fotografi care vor lua parte la acest proiect, iar fotografii participanți la Maratonul de Fotografie vor realiza cadre inedite care vor promova județul Sibiu peste tot în lume.
Artiștii fotografi prin stilul lor, pot pune în evidență frumusețea fiecărui loc, iar fiecare artist poate să surprindă același loc într-un mod total inedit față de alt fotograf, iar prin acest lucru îi dă un plus de valoare și frumusețe locului!
Acest proiect va ajuta la promovarea județului Sibiu prin imagini fotografice de foarte bună calitate atât tehnic cât și artistic, și de a-l dezvolta ca destinație foto-turistică atrăgând un număr mare de fotografi în județ, care mai departe vor promova la rândul lor județul Sibiu prin imaginile realizate. Astfel imaginea județului va fi mult mai vizibilă în întreaga lume.
Promovarea județului Sibiu prin intermediul fotografiilor de foarte bună calitate, realizate de artiști fotografi, atât prin cataloage și expoziții, cât și prin mediul online
Realizarea comunității de fotografi care va aduce un plus valoare atât prin realizarea de imagini fotografice surprinse în județ, cât și prin participarea la diferite competiții de specialitate.
 1. Întâlnirile cu fotografii 01 July 2024 - 07 December 2024

  Se vor realiza o serie de întâlniri cu fotografii sibieni pentru a schimba diferite experiențe și pentru a consolida comunitatea foto din Sibiu

 2. Maratonul de Fotografie 01 August 2024 - 31 August 2024

  Realizarea de către fotografii înscriși în proiect, într-o perioadă limitată de timp, a fotografiilor participante. Aceste fotografii vor fi realizate doar în județul Sibiu pe baza unor hărți cu puncte trasate pe care fotografii va trebui să le găsească și să le fotografieze.

 3. Expoziție itinerantă și lansare catalog 01 November 2024 - 07 December 2024

  După finalizarea jurizării fotografiilor primite de la fotografi, vom printa cele mai bune lucrări care vor face obiectul unei expoziții itinerante. Fotografiile vor fi postate inclusiv online.

Running Icon

75 registered runners

Full Name Race
Mihai Ojan Fundraiser
Support
Marius Suciu Runner
Support
Alexandra Guțu Runner
Support
Marta-Otilia Tanasă Runner
Support
Bianca Madalina Baciu Runner
Support
Mihaela-Gabriela Mînjină Runner
Support
Sorina Ghiță Runner
Support
Nicoleta Tobiaș Runner
Support
Mihaela-Andreea Ivancia Runner
Support
Laurențiu Croitor Runner
Support
Icon

130 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Georgiana TARA 100 RON
Anonymous Iustin TARA 100 RON
Dan Vasile Angela - Lăcrămioara TEODORESCU
maraton 42.2 km
100 RON
Bacila Roxana Georgiana TARA 50 RON
Delia Marginean Georgiana TARA 70 RON
Anonymous Mona Gheorghiu 50 RON
Morariu Razvan Georgiana TARA 100 RON
Anonymous Mona Gheorghiu 50 RON
Sebi, Adi si Dragos Cei trei muschetari OCTAVIAN GROZA 100 RON
Sebi, Adi si Dragos Cei trei muschetari Iulia Monica Groza 100 RON
 • Aged 15-18: 5
 • Aged 19-25: 30
 • Aged 26 to 64: 60
 • Aged 65+: 5
 • Total direct beneficiary: 100