Target
135 000
RON
19 450 RON

Manechin de training Advanced Life Support și Traumă pentru personalul medical

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Susține Alergător Înscrie Alergător

Manechin de training Advanced Life Support și Traumă pentru personalul medical

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Proiectul nostru de anul acesta își propune achiziționarea unui manechin de training medical (Advanced Life Support și Traumă) - o componentă esențială în formarea profesională a personalului din domeniul sănătății.
Acest dispozitiv complex și realist oferă practicanților posibilitatea de a exersa și îmbunătăți abilitățile lor într-un mediu sigur și controlat, simulând o multitudine de scenarii medicale. Dezvoltarea abilităților precum intubația oro-traheală, imobilizarea fracturilor, resuscitarea cardio-pulmonară, comunicarea și colaborarea în echipă cresc compentența personalului medical în furnizarea îngrijirii pacienților.

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu
Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Asociația “Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu” reunește studenții Facultății de Medicină „Lucian Blaga” Sibiu, care, alături de medicii, asistenții medicali din UPU-SMURD ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și subofițerii pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, activează ca paramedici voluntari (activitatea lor nefiind retribuită ) pe ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă , SMURD-TIM Sibiu. Asociația “Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu” este un promotor al educației medicale realizând numeroase cursuri de prim ajutor în grădinițe, școli, licee, facultăți și alte instituții publice ale județului Sibiu, achiziționarea manechinului facilitând procesul de formare și învațare.

Ca urmare a reușitelor din anii anteriori prin participarea la Maratonul Internațional, și anume dotarea Ambulanței de Terapie Intensivă Mobilă SMURD TIM Sibiu cu aparatură precum ecograf portabil, Astrup și videolaringoscop, proiectul de anul acesta răspunde nevoii de creștere a nivelului de formare a personalului medical.
Prin utilizarea manechinelor, practicanții pot exersa și îmbunătăți abilitățile fără a pune în pericol sănătatea sau siguranța pacienților reali. Aceasta contribuie la reducerea riscului de erori medicale în timpul procesului de învățare. Manechinele oferă oportunitatea practicanților de a experimenta proceduri și intervenții medicale într-un mediu simulat care imită cât mai fidel posibil condițiile reale. De asemenea, manechinele de training sunt echipate cu tehnologii care oferă feedback imediat privind performanța practicanților. Acest feedback este esențial pentru identificarea și corectarea erorilor, facilitând îmbunătățirea continuă a abilităților.
Un personal medical bine pregătit aduce o serie de schimbări semnificative și benefice în comunitate, influențând pozitiv starea de sănătate generală și calitatea vieții.Trainingul corect al personalului este esențial în gestionarea eficientă a situațiilor de urgență și a dezastrelor. Capacitatea de a furniza ajutor medical de urgență poate salva vieți și minimiza impactul evenimentelor critice în comunitate.
Obiectivul proiectului este reprezentat de achiziționarea unui Manechin de training Advanced Life Support și Traumă , instrument inestimabil în dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului medical. Prin simularea detaliată și realistă a scenariilor medicale, acest dispozitiv contribuie la pregătirea practicanților pentru situații diverse, consolidând încrederea și competența în furnizarea îngrijirii pacienților.
  1. Obținerea fondurilor necesare. 01 July 2024 - 01 September 2024

    Achiziționarea manechinului de training medical de Advanced Life Support și Traumă și darea în folosință până la 01.09.2024.

Running Icon

198 alergători înscriși

Alergător Cursă
Asseline Boris Alergător
Susține
Vasile Dilion Fundraiser
Susține
Maia Paven Alergător
Susține
Sofia Midrigan Alergător
Susține
Ionuț Matei Alergător
Susține
Cristina Decean Alergător
Susține
Dan Poplacenel Alergător
Susține
Andrada Lipa Alergător
Susține
Adrian Opris Alergător
Susține
Dragos Bolan Alergător
Susține
Icon

81 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Lucian Barbu Vladimir Barbu 100 RON
Anonymous Vasile Dilion 50 RON
Anonymous Paul Bogdan Csillag 100 RON
Anonymous Vasile Dilion 50 RON
Anonymous Vasile Dilion 10 RON
Anonymous Vasile Dilion 100 RON
Anonymous Vasile Dilion 10 RON
Anonymous Vasile Dilion 50 RON
Anonymous Zoe Frunzete 50 RON
Anonymous Zoe Frunzete 400 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă este reprezentat în primul rând de pacienții care vor beneficia de un act medical avansat realizat de personalul medical instruit în acest sens. În cadrul trainingului medical pe manechin, grupul țintă poate să varieze în funcție de obiectivele specifice ale sesiunii de formare și de natura competențelor care se doresc a fi dezvoltate. Medicii, medicii rezidenți, asistenții medicali și cei aflați în etapele timpurii ale carierei lor medicale pot beneficia de trainingul pe manechin pentru a-și consolida cunoștințele și abilitățile în diverse proceduri medicale și intervenții.
  • Vârsta 0-5: 100
  • Vârsta 6-10: 100
  • Vârsta 11-14: 100
  • Vârsta 15-18: 200
  • Vârsta 19-25: 300
  • Vârsta 26-64: 300
  • Vârsta 65+: 200
  • Total beneficiari direcți: 1300
  • Beneficiarii indirecți: Societatea civilă a Județului Sibiu