Target
135 000
RON
52 701 RON

Manechin de training Advanced Life Support și Traumă pentru personalul medical

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Support a Runner Runner Registration

Manechin de training Advanced Life Support și Traumă pentru personalul medical

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Proiectul nostru de anul acesta își propune achiziționarea unui manechin de training medical (Advanced Life Support și Traumă) - o componentă esențială în formarea profesională a personalului din domeniul sănătății.
Acest dispozitiv complex și realist oferă practicanților posibilitatea de a exersa și îmbunătăți abilitățile lor într-un mediu sigur și controlat, simulând o multitudine de scenarii medicale. Dezvoltarea abilităților precum intubația oro-traheală, imobilizarea fracturilor, resuscitarea cardio-pulmonară, comunicarea și colaborarea în echipă cresc compentența personalului medical în furnizarea îngrijirii pacienților.

Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu
Asociația Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu

Asociația “Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu” reunește studenții Facultății de Medicină „Lucian Blaga” Sibiu, care, alături de medicii, asistenții medicali din UPU-SMURD ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și subofițerii pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, activează ca paramedici voluntari (activitatea lor nefiind retribuită ) pe ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă , SMURD-TIM Sibiu. Asociația “Organizația Voluntarilor SMURD Sibiu” este un promotor al educației medicale realizând numeroase cursuri de prim ajutor în grădinițe, școli, licee, facultăți și alte instituții publice ale județului Sibiu, achiziționarea manechinului facilitând procesul de formare și învațare.

Ca urmare a reușitelor din anii anteriori prin participarea la Maratonul Internațional, și anume dotarea Ambulanței de Terapie Intensivă Mobilă SMURD TIM Sibiu cu aparatură precum ecograf portabil, Astrup și videolaringoscop, proiectul de anul acesta răspunde nevoii de creștere a nivelului de formare a personalului medical.
Prin utilizarea manechinelor, practicanții pot exersa și îmbunătăți abilitățile fără a pune în pericol sănătatea sau siguranța pacienților reali. Aceasta contribuie la reducerea riscului de erori medicale în timpul procesului de învățare. Manechinele oferă oportunitatea practicanților de a experimenta proceduri și intervenții medicale într-un mediu simulat care imită cât mai fidel posibil condițiile reale. De asemenea, manechinele de training sunt echipate cu tehnologii care oferă feedback imediat privind performanța practicanților. Acest feedback este esențial pentru identificarea și corectarea erorilor, facilitând îmbunătățirea continuă a abilităților.
Un personal medical bine pregătit aduce o serie de schimbări semnificative și benefice în comunitate, influențând pozitiv starea de sănătate generală și calitatea vieții.Trainingul corect al personalului este esențial în gestionarea eficientă a situațiilor de urgență și a dezastrelor. Capacitatea de a furniza ajutor medical de urgență poate salva vieți și minimiza impactul evenimentelor critice în comunitate.
Obiectivul proiectului este reprezentat de achiziționarea unui Manechin de training Advanced Life Support și Traumă , instrument inestimabil în dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului medical. Prin simularea detaliată și realistă a scenariilor medicale, acest dispozitiv contribuie la pregătirea practicanților pentru situații diverse, consolidând încrederea și competența în furnizarea îngrijirii pacienților.
 1. Obținerea fondurilor necesare. 01 July 2024 - 01 September 2024

  Achiziționarea manechinului de training medical de Advanced Life Support și Traumă și darea în folosință până la 01.09.2024.

Running Icon

345 registered runners

Full Name Race
Liviu Spiridon Runner
Support
Cosmina Gabriela Achim Fundraiser
Support
Ciprian Enache Runner
Support
Razvan Fronie Runner
Support
Mihai-Andrei Crisan Runner
Support
Teodora Fronie Runner
Support
Adrienn Rethi Runner
Support
Dumitra-Nicoleta Baron Runner
Support
Robert - Alexandru Poșircă Runner
Support
Sebastian Andrei Farcasiu Runner
Support
Icon

315 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Ioana Saratean Maria Neamțiu 50 RON
Anonymous Andreea Oprica 100 RON
S R Sebastian Paralescu 50 RON
Nancy Panta Sânziana Dragomir 300 RON
Iulia Stoicescu Daniela Bancioiu 110 RON
Anonymous Ștefania Popescu 100 RON
Anonymous Dina Mihalache 250 RON
Adrian Luca Radu Hasan 100 RON
Match Maker Radu Hasan 1 250 RON
Patroi Stefana Sânziana Dragomir 39 RON
 • Aged 0-5: 100
 • Aged 6-10: 100
 • Aged 11-14: 100
 • Aged 15-18: 200
 • Aged 19-25: 300
 • Aged 26 to 64: 300
 • Aged 65+: 200
 • Total direct beneficiary: 1300