Target
5 500
RON
4 956 RON

Combaterea sărăciei menstruale

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Susține Alergător Înscrie Alergător

Combaterea sărăciei menstruale

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Echipa "Sibiu cu Demnitate" face parte din "Rețeaua Demnității", o inițiativă "Pe Stop". Luptăm la nivel local împotriva sărăciei menstruale, sprijinind femeile aflate în medii vulnerabile. Echipa locală distribuie lunar pachete cu produse de igienă menstruală către 56 de fete tinere din Sibiu care se află în situații dificile. Prin acest proiect, ne propunem să organizăm cursuri de igienă menstruală și să extindem comunitatea de beneficiare din Sibiu, oferind acces gratuit la produse de igienă menstruală fetelor și femeilor aflate în medii vulnerabile din comunitatea noastră.

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)
Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Echipa "Sibiu cu Demnitate" a distribuit în 2023 lunar absorbante pentru fetele de la școala Gimnazială nr. 10 din Turnisor și pentru fetele de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu. În paralel cu distribuirea produselor de igienă menstruală, echipa s-a pregătit pentru a susține un curs de igienă menstruală pentru beneficiarele noastre actuale. Primul curs va fi susținut în februarie 2024 pentru beneficiarele de la școlile menționate anterior.

Produsele de igienă menstruală reprezintă o necesitate și fiecare femeie ar trebui să beneficieze de acestea. Activitatea asociației a început în București când voluntarele au împărțit absorbante femeilor din medii vulnerabile, femei care duc grija zilei de mâine și lupta să își asigure hrana care nu își mai permit să achiziționeze pachetul lunar de absorbante. Această nevoie a fost identificată și în alte orașe din țară inclusiv în Sibiu, unde există comunități de fete care pot beneficia de produse menstruale gratuite. De asemenea beneficiarele au nevoie de informații despre cum să se îngrijească în perioada menstruației și folosirea produselor menstruale.
Fetele din medii vulnerabile nu vor mai avea grija produselor menstruale lunare, de asemenea vor avea acces la informații esențiale despre igiena menstruală și ce se întamplă în corpul lor la menstruație. Ne dorim să le oferim beneficiarelor noastre informații și produse menstruale care să le ajute să aibă o menstruație cât mai confortabilă. Dorim să combatem stigmatul social asociat menstruației, promovând înțelegerea și acceptarea acestui aspect natural al vieții.
1. Organizarea cursurilor de igienă menstruală începând din septembrie 2024 până în decembrie 2024 adresat unui număr estimativ de 50 de beneficiare
2. Distribuirea a aproximativ 100 de pachete de absorbante lunar pentru beneficiarele noastre curente plus cele aproximativ 50 de beneficiare noi, perioada septembrie-decembrie 2024
3. Suplimentarea pachetelor de igienă menstruală cu produse în funcție de nevoile individuale ale fiecărei fete (tampoane interne, dezinfectant, șervețele umede) în perioada septembrie-decembrie 2024
  1. Distribuirea pachetelor cu produse menstruale 16 September 2024 - 20 December 2024

    Lunar voluntarele din echipă distribuie absorbantele, comunică cu beneficiarele, înțelegându-le nevoile.

  2. Livrarea de cursuri de igienă menstruală 16 September 2024 - 20 December 2024

    Vor fi livrate pe rând cursuri de igienă menstruală, însoțite de suport vizual (imagini, cartonașe) atât pentru beneficiarele noastre cât și pentru fetele din alte scoli generale/licee.

Running Icon

42 alergători înscriși

Alergător Cursă
Andreea Crasia Alergător
Susține
Daniela Dodoloi Alergător
Susține
Claudia Cotovanu Alergător
Susține
Georgiana Sima Alergător
Susține
Mădălina-Diana Ungur Alergător
Susține
Mugur-Adrian Mihai Fundraiser
Susține
Nicoleta Neda Alergător
Susține
Stefan Croiala Alergător
Susține
Sandrina Crenganis Alergător
Susține
Miruna Lupas Alergător
Susține
Icon

34 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Ramona Ferencz-Flatz Alice Nistor 60 RON
Liliana Popa Mădălina-Diana Ungur 30 RON
Ciprian Ciocan Alice Nistor 51 RON
Andreea Ioachim Alice Nistor 50 RON
Ema Nistor Alice Nistor 100 RON
Flaviu Nistor Alice Nistor 300 RON
Cristina Roman Alice Nistor 40 RON
Anonymous Alice Nistor 200 RON
Anonymous Loredana Spita 40 RON
Liliana Iamandi Loredana Spita 150 RON
  • Grupul țintă: Fetele de la școala 10 din Turnisor și elevele de la școala cu deficiențe de auz alcătuiesc beneficiarele noastre actuale. Acestea primesc lunar absorbante, iar în curând vor participa la cursurile de igienă menstruală. Ne dorim să extindem numărul beneficiarelor și să sprijinim lunar mai multe femei inclusiv din mediul rural.
  • Vârsta 11-14: 100
  • Total beneficiari direcți: 100
  • Beneficiarii indirecți: Vor fi implicate 50 de beneficiare: beneficiarele actuale, elevele de la școala cu deficiențe de auz și elevele de la școala 10 din Turnisor. Numărul beneficiarelor se poate modifica atunci când vom extinde comunitatea în județul Sibiu, estimam un numar de 30 de beneficiare noi.