Target
5 500
RON
11 791 RON

Combaterea sărăciei menstruale

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Support a Runner Runner Registration

Combaterea sărăciei menstruale

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Echipa "Sibiu cu Demnitate" face parte din "Rețeaua Demnității", o inițiativă "Pe Stop". Luptăm la nivel local împotriva sărăciei menstruale, sprijinind femeile aflate în medii vulnerabile. Echipa locală distribuie lunar pachete cu produse de igienă menstruală către 56 de fete tinere din Sibiu care se află în situații dificile. Prin acest proiect, ne propunem să organizăm cursuri de igienă menstruală și să extindem comunitatea de beneficiare din Sibiu, oferind acces gratuit la produse de igienă menstruală fetelor și femeilor aflate în medii vulnerabile din comunitatea noastră.

Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)
Sibiu cu Demnitate (powered by Pe Stop)

Echipa "Sibiu cu Demnitate" a distribuit în 2023 lunar absorbante pentru fetele de la școala Gimnazială nr. 10 din Turnisor și pentru fetele de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Sibiu. În paralel cu distribuirea produselor de igienă menstruală, echipa s-a pregătit pentru a susține un curs de igienă menstruală pentru beneficiarele noastre actuale. Primul curs va fi susținut în februarie 2024 pentru beneficiarele de la școlile menționate anterior.

Produsele de igienă menstruală reprezintă o necesitate și fiecare femeie ar trebui să beneficieze de acestea. Activitatea asociației a început în București când voluntarele au împărțit absorbante femeilor din medii vulnerabile, femei care duc grija zilei de mâine și lupta să își asigure hrana care nu își mai permit să achiziționeze pachetul lunar de absorbante. Această nevoie a fost identificată și în alte orașe din țară inclusiv în Sibiu, unde există comunități de fete care pot beneficia de produse menstruale gratuite. De asemenea beneficiarele au nevoie de informații despre cum să se îngrijească în perioada menstruației și folosirea produselor menstruale.
Fetele din medii vulnerabile nu vor mai avea grija produselor menstruale lunare, de asemenea vor avea acces la informații esențiale despre igiena menstruală și ce se întamplă în corpul lor la menstruație. Ne dorim să le oferim beneficiarelor noastre informații și produse menstruale care să le ajute să aibă o menstruație cât mai confortabilă. Dorim să combatem stigmatul social asociat menstruației, promovând înțelegerea și acceptarea acestui aspect natural al vieții.
1. Organizarea cursurilor de igienă menstruală începând din septembrie 2024 până în decembrie 2024 adresat unui număr estimativ de 50 de beneficiare
2. Distribuirea a aproximativ 100 de pachete de absorbante lunar pentru beneficiarele noastre curente plus cele aproximativ 50 de beneficiare noi, perioada septembrie-decembrie 2024
3. Suplimentarea pachetelor de igienă menstruală cu produse în funcție de nevoile individuale ale fiecărei fete (tampoane interne, dezinfectant, șervețele umede) în perioada septembrie-decembrie 2024
  1. Distribuirea pachetelor cu produse menstruale 16 September 2024 - 20 December 2024

    Lunar voluntarele din echipă distribuie absorbantele, comunică cu beneficiarele, înțelegându-le nevoile.

  2. Livrarea de cursuri de igienă menstruală 16 September 2024 - 20 December 2024

    Vor fi livrate pe rând cursuri de igienă menstruală, însoțite de suport vizual (imagini, cartonașe) atât pentru beneficiarele noastre cât și pentru fetele din alte scoli generale/licee.

Running Icon

77 registered runners

Full Name Race
Kayla Vlasceanu Runner
Support
Antonia Maria Crisan Runner
Support
Laura Ștefănie Runner
Support
Ana Mocanu Fundraiser
Support
Diana Panainte Runner
Support
Daria-Nicola Păvălucă Runner
Support
Oana Constantin Runner
Support
Paula Dörr Runner
Support
Serena Târnovan Runner
Support
Bianca Alexandra Stefan Runner
Support
Icon

81 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Simona Cindea Catalin Arsenie 60 RON
Mos Craciun Mugur-Adrian Mihai 800 RON
Radu Hasan Mugur-Adrian Mihai 450 RON
Anonymous Alice Nistor 50 RON
Radu H Mugur-Adrian Mihai 75 RON
Anonymous Iuliana Martin 24 RON
Anonymous Ana-Maria Ursu 12 RON
Mugur Depay Mugur-Adrian Mihai 210 RON
Anonymous Kayla Vlasceanu 100 RON
Anonymous Alina Mihaela Patroiu 200 RON
  • Aged 11-14: 100
  • Total direct beneficiary: 100