Target
30 000
RON
3 393 RON

Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Susține Alergător Înscrie Alergător

Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” își propune să reamenajeze spațiul Bibliotecii Orășenești. Aceasta dispune de un sediu generos - 332 mp și de o colecție de 42.720 de volume, dar atât spațiul, cât și colecția de cărți necesită optimizare/reorganizare.
Vom achiziționa mobilier/echipamente necesare pentru eficientizarea/utilitatea spațiului. În urma studiului de identificare a nevoilor tinerilor avem solicitări astfel - spațiu pentru activități non-formale, seri de ”debate”, ateliere de cunoaștere/ dezvoltare personala, seri de film. Spațiul bibliotecii se califică pentru desfășurarea activităților non-formale, solicitate de tinerii din Agnita. Acest proiect va sprijini dezvoltarea durabila a tinerilor din Agnita.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hartibaciului este o structura de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înființată de unitățiile administrativ - teritoriale membre pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal. ADI Valea Hârtibaciului are ca scop desfășurarea de acțiuni menite să contribuie la conservarea specificului local și dezvoltarea armonioasă a zonei, în special prin exploatarea și punerea în valoare a potențialului turistic al zonei, susținerea activităților sociale. ADI Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internațional Sibiu 2022 cu proiectul ”O școală de muzică pentru Agnita”. În acest moment, proiectul continuă la Casa de Cultură, cu patru grupe de copii care învață să cânte la instrumentele achiziționate în cadrul MIS 2022. În 2023, ADI Valea Hârtibaciului a aplicat pentru cauza ”Acoperiș pentru Centrul Sfânta Ana” – un spațiu pe care Protopopiatul Agnita își dorește să îl folosească pentru activități educaționale pentru copiii din localitatea Coveș. Banii obținuți în cadrul MIS 2023 au fost folosiți pentru reparații urgențe la acoperiș, astfel încât clădirea să nu se mai degradeze.

Comunitatea Agnita simte nevoia de a aduce un plus de dinamism comunitar prin implicarea tinerilor, tinând cont de faptul că de-a lungul ultimilor 30 de ani măsurile dedicate tinerilor au fost destul de precare, iar nevoile tinerilor nu au fost pe deplin reprezentate în măsuri specifice.
În cadrul proiectului AGNITA YOUTH MATTERS, am realizat maparea comunității de tineri, pasul următor fiind pozitivarea nevoilor tinerilor, prin măsuri concrete, precum și formarea acestora în diferite zone de interes și manifestare comunitară.
Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” se încadrează în una dintre primele măsuri necesare tinerilor - răspunde nevoii identificate în cadrul studiului nostru, respectiv - adaptarea unui spațiul alternativ, necesar activităților non-formale, serilor de socializare și de dezbatere, de film si documentare, solicitate de tinerii din orașul nostru. Spațiul pe care îl vom amenaja si optimiza în cadrul proiectului MIS 2024 va corespunde nevoilor tinerilor din Agnita privind educația non-formală, prin organizarea activităților solicitate de aceștia, fiind un spațiu incluziv, deschis tuturor celor care vor dori să participe.
Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” va oferi spațiul alternativ necesar punerii în mișcare a unui mecanism, care de multă vreme era blocat, acela al mobilizării și implicării tinerilor pentru dezvoltarea de competențe și implicare în comunitate.
În cadrul spațiului dedicat unora dintre activitățile non-formale identificate la nivelul comunității noastre, tinerii și factorii de suport din Agnita vor înțelege beneficiile parteneriatului, importanța implicării în viața comunitară, precum și în procesul de învățare alternativă.
Comunitatea va fi una deschisă învățării și dezvoltării și se va genera un flux de oportunități dedicate și deschise tinerilor.
OG - Reamenajarea spațiului Bibliotecii Orășenești Agnita, de 332 mp, și optimizarea/reorganizarea colecției de 42.720 de volume, în perioada iulie-august 2024, astfel încât să răspundă nevoilor tinerilor din orașul Agnita.

OS1 - Achiziția de mobilier/echipamente necesare desfășurării activităților non-formale si a atelierelor solicitate de tinerii orașului Agnita
OS2 - Realizarea de 5 activități cu cei 30 de beneficiari - tineri ai orașuluii Agnita, în perioada septembrie-decembrie 2024
  1. Reamenajare spatiu Biblioteca Orășeneasca 01 July 2024 - 01 December 2024

    Spațiul de 334 mp va fi reamenajat de așa manieră încât să fie mai accesibil activităților non-formale. Rafturile vechi vor fi înlocuite cu unele noi, ergonomice, care vor conferi o utilitate mai bună a spațiului, precum și achiziția de echipamente necesare desfășurării activităților non-formale.

  2. Activități non-formale 01 September 2024 - 01 December 2024

    Spațiul de 334 mp va deveni locul de întâlnire al tinerilor pentru o parte din activitățile pe care le desfășoară în cadrul proiectului ”Tinerii din Agnita contează” - proiect care se desfășoară pe termen lung în orașul nostru. Cel puțin 5 activități se vor desfășura în cadrul Bibliotecii Orașenești Agnita.

Running Icon

69 alergători înscriși

Alergător Cursă
Maria Neculau Alergător
Susține
Ioana Paven Alergător
Susține
Mihai Razvan Calinescu Alergător
Susține
Miruna Munteanu Alergător
Susține
Raluca-Clara Borzea Alergător
Susține
Andreea Berea Fundraiser
Susține
Madalina Huszar Alergător
Susține
Moga Ana Isabel Alergător
Susține
Diplas Ioana Alergător
Susține
Victorita Dani Alergător
Susține
Icon

3 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Maria Nechita Otilia-Bogdana Lăstun 50 RON
Maria Elena Andrei Anisia Dragomir 50 RON
Maria Elena Andrei Otilia-Bogdana Lăstun 50 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă al proiectului ”Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe” este reprezentat de populația de tineri a orașului Agnita. Dacă ne raportăm la numărul elevilor cu vârste cuprise între 15 și 18 ani, avem peste 270 de elevi. Prin activarea proiectelor în zona de tineri, cu sprijinul celor 30 de copii, parte deja a proiectului ”Tinerii din Agnita contează” ne propune să ajungem la cât mai mulți dintre tinerii orașului nostru, Agnita nu dispune de spații dedicate petrecerii timpului liber pentru tineri, iar acest proiect le oferă o alternativă tuturor celor care nu se regăsesc în spațiile disponibile în acest moment la nivelul orașului nostru.
  • Vârsta 15-18: 30
  • Total beneficiari direcți: 30
  • Beneficiarii indirecți: În mod cert, numărul beneficiarilor indirecți este reprezentat de familiile tinerilor, profesori care vor participa la Maraton, dar și de colegi tinerilor din cadrul Liceului August Treboniu Laurian.
    Fiecare dintre categoriile menționate mai sus va aduce plus valoare proiectului nostru - Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe.