Target
30 000
RON
4 196 RON

Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Support a Runner Runner Registration

Biblioteca Agnita - povestea merge mai departe

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” își propune să reamenajeze spațiul Bibliotecii Orășenești. Aceasta dispune de un sediu generos - 332 mp și de o colecție de 42.720 de volume, dar atât spațiul, cât și colecția de cărți necesită optimizare/reorganizare.
Vom achiziționa mobilier/echipamente necesare pentru eficientizarea/utilitatea spațiului. În urma studiului de identificare a nevoilor tinerilor avem solicitări astfel - spațiu pentru activități non-formale, seri de ”debate”, ateliere de cunoaștere/ dezvoltare personala, seri de film. Spațiul bibliotecii se califică pentru desfășurarea activităților non-formale, solicitate de tinerii din Agnita. Acest proiect va sprijini dezvoltarea durabila a tinerilor din Agnita.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hartibaciului este o structura de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înființată de unitățiile administrativ - teritoriale membre pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal. ADI Valea Hârtibaciului are ca scop desfășurarea de acțiuni menite să contribuie la conservarea specificului local și dezvoltarea armonioasă a zonei, în special prin exploatarea și punerea în valoare a potențialului turistic al zonei, susținerea activităților sociale. ADI Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internațional Sibiu 2022 cu proiectul ”O școală de muzică pentru Agnita”. În acest moment, proiectul continuă la Casa de Cultură, cu patru grupe de copii care învață să cânte la instrumentele achiziționate în cadrul MIS 2022. În 2023, ADI Valea Hârtibaciului a aplicat pentru cauza ”Acoperiș pentru Centrul Sfânta Ana” – un spațiu pe care Protopopiatul Agnita își dorește să îl folosească pentru activități educaționale pentru copiii din localitatea Coveș. Banii obținuți în cadrul MIS 2023 au fost folosiți pentru reparații urgențe la acoperiș, astfel încât clădirea să nu se mai degradeze.

Comunitatea Agnita simte nevoia de a aduce un plus de dinamism comunitar prin implicarea tinerilor, tinând cont de faptul că de-a lungul ultimilor 30 de ani măsurile dedicate tinerilor au fost destul de precare, iar nevoile tinerilor nu au fost pe deplin reprezentate în măsuri specifice.
În cadrul proiectului AGNITA YOUTH MATTERS, am realizat maparea comunității de tineri, pasul următor fiind pozitivarea nevoilor tinerilor, prin măsuri concrete, precum și formarea acestora în diferite zone de interes și manifestare comunitară.
Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” se încadrează în una dintre primele măsuri necesare tinerilor - răspunde nevoii identificate în cadrul studiului nostru, respectiv - adaptarea unui spațiul alternativ, necesar activităților non-formale, serilor de socializare și de dezbatere, de film si documentare, solicitate de tinerii din orașul nostru. Spațiul pe care îl vom amenaja si optimiza în cadrul proiectului MIS 2024 va corespunde nevoilor tinerilor din Agnita privind educația non-formală, prin organizarea activităților solicitate de aceștia, fiind un spațiu incluziv, deschis tuturor celor care vor dori să participe.
Proiectul ”Biblioteca Agnita – povestea merge mai departe” va oferi spațiul alternativ necesar punerii în mișcare a unui mecanism, care de multă vreme era blocat, acela al mobilizării și implicării tinerilor pentru dezvoltarea de competențe și implicare în comunitate.
În cadrul spațiului dedicat unora dintre activitățile non-formale identificate la nivelul comunității noastre, tinerii și factorii de suport din Agnita vor înțelege beneficiile parteneriatului, importanța implicării în viața comunitară, precum și în procesul de învățare alternativă.
Comunitatea va fi una deschisă învățării și dezvoltării și se va genera un flux de oportunități dedicate și deschise tinerilor.
OG - Reamenajarea spațiului Bibliotecii Orășenești Agnita, de 332 mp, și optimizarea/reorganizarea colecției de 42.720 de volume, în perioada iulie-august 2024, astfel încât să răspundă nevoilor tinerilor din orașul Agnita.

OS1 - Achiziția de mobilier/echipamente necesare desfășurării activităților non-formale si a atelierelor solicitate de tinerii orașului Agnita
OS2 - Realizarea de 5 activități cu cei 30 de beneficiari - tineri ai orașuluii Agnita, în perioada septembrie-decembrie 2024
  1. Reamenajare spatiu Biblioteca Orășeneasca 01 July 2024 - 01 December 2024

    Spațiul de 334 mp va fi reamenajat de așa manieră încât să fie mai accesibil activităților non-formale. Rafturile vechi vor fi înlocuite cu unele noi, ergonomice, care vor conferi o utilitate mai bună a spațiului, precum și achiziția de echipamente necesare desfășurării activităților non-formale.

  2. Activități non-formale 01 September 2024 - 01 December 2024

    Spațiul de 334 mp va deveni locul de întâlnire al tinerilor pentru o parte din activitățile pe care le desfășoară în cadrul proiectului ”Tinerii din Agnita contează” - proiect care se desfășoară pe termen lung în orașul nostru. Cel puțin 5 activități se vor desfășura în cadrul Bibliotecii Orașenești Agnita.

Running Icon

78 registered runners

Full Name Race
Yana Ratushna Runner
Support
Andrei Stan Runner
Support
Angelica-Ioana Nitescu Runner
Support
Nitescu Cristian Runner
Support
Constantin Semenov Runner
Support
Aurel-Mihai Neamtu Runner
Support
Furkan Colak Runner
Support
martin mimba Runner
Support
Denis Craciun Runner
Support
ALEXANDRA GROVU Runner
Support
Icon

10 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Delia Martin Simone Stuhler 50 RON
Anonymous ALEXANDRA GROVU 20 RON
iris oprea ALEXANDRA GROVU 50 RON
Anonymous ALEXANDRA GROVU 20 RON
Cristina Marioara Oltean Miruna Munteanu 100 RON
Mihaiela Nevodar Ioana Elena Virchea 50 RON
Ofelia Rodina Daniel Lepadatu 50 RON
Maria Nechita Otilia-Bogdana Lăstun 50 RON
Maria Elena Andrei Anisia Dragomir 50 RON
Maria Elena Andrei Otilia-Bogdana Lăstun 50 RON
  • Aged 15-18: 30
  • Total direct beneficiary: 30