Tricourile și grafica de la MIS 2024. Despre mesaje și simboluri, cu artiștii creațiilor!

În fiecare an, Maratonul Internațional Sibiu aduce împreună alergători pasionați și entuziaști ai mișcării, într-un eveniment care celebrează efortul, determinarea și spiritul comunității. Fiecare participant poate decide să alerge sau să meargă cu tricoul oficial al evenimentului, o piesă esențială care nu doar identifică alergătorii MIS, ci și transmite mesajul puternic al ediției – „Nu sta acasă, că-ți stă norocul”!
 

Pentru ediția 13 a Maratonului Internațional Sibiu am pregătit un mesaj simbolic, dar și elemente grafice noi. Artiștii creațiilor ne-au oferit o perspectivă personală asupra inspirației și semnificației din spatele designului, după cum urmează.
 

Dan Perjovschi: „tricoul este contribuția mea pentru TOATE cauzele”
 

Pe tricoul oficial al maratonului se regăsește tema ediției din acest an – Nu sta acasă, că-ți stă norocul! Grafica mesajului de pe tricou poartă semnătura artistului Dan Perjovschi, prietenul MIS care de ani buni ne ajută să ducem mesajele noastre în lume într-o formă extraordinară. 
 

„Fac tricouri pentru Fundația Comunitară de niște ani buni. Sînt mereu uluit de numărul și diversitatea cauzelor pentru care oamenii se implică. Eu nu pot să fug dar pot desena. Și tricoul este contribuția mea pentru TOATE cauzele. Sînt un soi de sponsor... Tricoul de anul ăsta este simplu și clar. Trebuie să mergem la vot!”, ne-a transmis Dan Perjovschi.


Tricourile din acest an reprezintă mai mult decât un echipament de alergare - ele sunt expresia unei viziuni, a unui mesaj și a unei energii colective. Mesajul de pe tricoul MIS 2024 a fost ales datorită caracterului civic și are dublă însemnătate: de a chema sibienii și nu numai să participe la Maraton, dar și de a-i îndemna să iasă la vot în acest an al alegerilor. 


Tricoul pentru adulți și adolescenți, participanții care se vor pune în mișcare pe 25 mai:
Tricou oficial MIS 2024

Tricoul pentru copii, care vor lăsa urme pe 26 mai:

Tricou oficial copii MIS

Logo nou și grafică norocoasă, la ediția din 2024
 

Un alt aspect important al tricourilor și al ediției 13 este grafica evenimentului, creație realizată de Loredana Bulgaru (Lush), graficiana noastră, care ne-a ajutat ca, în acest an, să lansăm și noul logo al maratonului. Crearea noului logo a fost o provocare, căci a trebuit să cuprindă tot ceea ce înseamnă MIS într-un singur simbol ușor recognoscibil și de impact, cu care alergătorii să rezoneze și care să poată fi folosit ușor pe tot tipul de  materiale. După zeci de ore de lucru de research, schițe, propuneri, modificări, palete de culori, propuneri de fonturi și feeedback, am reușit să scoatem esența maratonului și să o transpunem în noul logo. 

 

„… un maraton de asfalt dar care adună o mare diferență de nivel, te urcă și te coboară pe dealurile din apropierea Sibiului și se unduiește pe străzile Sibiului. Acronimul MIS preia forma curbată a dealurilor în care i-ul e personificarea subtilă a alergătorului. Liniile curbe te invită la un eveniment prietenos, deschis, de familie iar fontul drept și bold îi conferă stabilitate”, spune Loredana.

Grafică MIS 2024
 

Pe lângă logo, graficiana MIS a avut și misiunea de a integra mesajul Nu sta acasă, că-ți stă norocul în grafica ediției 13. 
 

„Inspirat de simbolul norocului, logo-ul ediției 13 a prins conturul stilizat a frunzelor de trifoi fiind completat de mesajul cu dublu sens de a alerga dar și de a merge la vot. Pentru mine, lucrul la imaginea maratonului a fost și este o experiență care mă leagă cel mai mult de comunitatea sibiană și e de nedescris să văd Piața Mare cu sute de bandane și tricouri ieșite din mâna mea, cu afișe, steaguri sau bannere peste tot prin oraș. E un eveniment uriaș cu o echipă minunată din care mă simt norocoasă să fac parte. Maratonul Internațional Sibiu este proiectul care-mi aduce cea mai mare satisfacție atât profesională cât și personală în care îmbin două mari pasiuni, design-ul și alergatul”, a conchis Lush.


Tricoul ediției 13 poate fi comandat de participanți în momentul completării formularului de înscriere, dar și în zilele evenimentului, de la punctul de vânzare din Piața Mică. La fel ca tricoul, și bandana oficială poate fi comandată, ca extraopțiune, în momentul înscrierii la MIS.


Înscrierile la Maratonul Internațional Sibiu mai sunt deschise o săptămână, până în 7 mai, ora 23:59. 

 

Înscrie-te aici!