Target
8 000
RON
8 348 RON

Visul unei nopți de vară la țară

Asociația Vatra Satului Săcădate

Susține Alergător Înscrie Alergător

Visul unei nopți de vară la țară

Asociația Vatra Satului Săcădate

Asociația "Vatra satului-Săcădate" și-a făcut un scop din trezirea la viață culturală a unei întregi comunități rurale. Satul Săcădate s-a îmbogățit, în urma acestui demers, cu o casă muzeală restaurată, cu o bibliotecă de poveste, un teren de fotbal, o grădiniță și o sală de sport renovată, precum și cu un parc al copiilor- cel mai recent proiect de succes. O comunitate nu rezistă în absența unor tradiții și a unor proiecte comune. Cea mai nouă componentă a acestui amplu proiect comunitar este un eveniment organizat cu prilejul Zilei Copiilor. Prin proiectul de anul acesta ne propunem ca copiii din Săcădate să participe la activități organizate special pentru ei: teatru, întreceri sportive, spectacol de magie ș.a.

Asociația Vatra Satului Săcădate
Asociația Vatra Satului Săcădate

Asociația „Vatra Satului-Săcădate" promovează cultura tradițională și valorile ei autentice, nu doar prin acțiuni de restaurare și conservare a vestigiilor trecutului, ci și în mod activ, prin punerea în scenă a obiceiurilor socio-culturale ale locului, prin trezirea la viață a satului, prin impulsionarea tinerelor generații. Încă din anul înființării, 2015, asociația și-a fixat câteva direcții clare de acțiune: înființarea casei muzeale "Vatra Satului Săcădate”, complex imobiliar ce reprezintă o gospodărie autentică românească de secol al XIX-lea. O altă direcție de acțiune o reprezintă organizarea de evenimente socio-culturale în spațiul casei muzeale. Începând cu 2017, aici s-au organizat: șezători, seri de film, poezie și lectură, concerte de colinde și mai multe brunch-uri, prin care a fost promovată gastronomia locală. Un aspect important urmărit de asociație este educația. În parteneriat cu școala din Avrig, cu ONG-uri și cu voluntari specialiști (psihologi, actori, profesori etc.) au fost organizate programe de afterschool și Școala altfel, în care s-a urmărit stimularea creativității și a inteligenței emoționale a elevilor.

Proiectul din acest an vizează mai ales componenta culturală a comunității. Copiii din Săcădate nu beneficiază de unele avantaje de la sine înțelese pentru elevii din mediul urban: nu-și fac temele într-un afterschool, nu merg la teatru sau la cinematograf, iar paleta de opțiuni pentru activitățile extracurriculare este mult mai restrânsă decât la oraș. Asociația "Vatra Satului-Săcădate" își propune să suspende, măcar pentru o zi, toate aceste diferențe. De Ziua Internațională a Copiilor, în Săcădate se vor organiza o mulțime de activități culturale dedicate celor mici: spectacole de teatru și magie, jocuri și întreceri sportive, surprize dulci ș.a. Prin mobilizarea voluntarilor din sat se dorește și crearea unui sentiment de coeziune fără de care o comunitate nu poate rezista în timp.
Proiectele asociației au generat și generează schimbări în comunitatea rurală. În acest an, proiectul pune accent nu atât pe nevoile materiale ale comunității, cât pe cele culturale. Copiii reprezintă viitorul oricărei comunități rurale, prin urmare de la ei va începe schimbarea. Scopul proiectului din acest an este să trezească interesul copiilor pentru teatru, să-i motiveze, să-i atragă în lumea magică a poveștilor.
• mobilizarea voluntarilor din interiorul și din exteriorul comunității rurale;
• creșterea coeziunii comunității rurale prin aderarea membrilor săi la un proiect comun;
• contractarea unei trupe de teatru și a unui magician;
• accesorizare spațiu pentru eveniment;
• organizarea unei întreceri sportive;
• organizarea unui eveniment cultural dedicat celor 50 de beneficiari directi, elevi ai școlii din Săcădate, copiilor și tinerilor din sat în perioada iulie 2024;
• inaugurarea oficială a proiectului finalizat și popularizarea rezultatelor în presa locală (Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Sibiul in Imagini)
  1. Achiziționarea materialelor pentru jocuri și întreceri sportive 01 June 2024 - 31 July 2024

    Achiziționarea de materiale: cronometru, saci de iută, bandă delimitare trasee, tuneluri de cățărare, coarda pentru sărituri, joc de tras la țintă, fluier arbitru, banderolă braț.

  2. Contractarea unei trupe de teatru și a unui magician 01 June 2024 - 31 July 2024

    BIS Teatru va fi prezenta la evenimentul nostru, precum si magicianul Eugenius Magic (magician venezuelan).

  3. Organizarea evenimentului 01 July 2024 - 31 July 2024

    Evenimentul se va organiza in parcul copiilor din sat, amenajat anul trecut tot de către asociație.

  4. Diseminarea rezultatelor proiectului în presa locală și pe rețelele de socializare 01 July 2024 - 31 July 2024

    La finalizarea proiectului va fi publicat un articol in presa scrisa si online: Monitorul de Sibiu, Tribuna, Sibiul in Imagini, precum si pe rețelele de socializare (Facebook).

  5. Raportarea proiectului 30 August 2024 - 05 September 2024

    La 21 de zile lucrătoare de la finalizarea proiectului trebuie sa facem raportarea lui către Fundația Comunitara.

Running Icon

71 alergători înscriși

Alergător Cursă
Raluca Mihăescu Alergător
Susține
Ștefan Ștefu Alergător
Susține
Ilie Bârsan Alergător
Susține
Andrei Vintilă Alergător
Susține
TEODORA MARIA PRIE Alergător
Susține
ERWIN ARANY Alergător
Susține
ILDIKO ARANY Alergător
Susține
FELICIA PRIE Alergător
Susține
ANA-MARIA DAIAN-BRENER Alergător
Susține
Sorin Ioan Badila Alergător
Susține
Icon

60 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Radu-Alexandru Dioane 50 RON
Livia Prie Nanași Eduard 100 RON
Cristina Strian Simona Jeflea 100 RON
Iliuță Hoandră Emilia Hoandră 35 RON
Emilia Hoandră Iliuță Hoandră 35 RON
Constanța Apostol Edward Ioan Daian Brener 50 RON
Anonymous Simona Stela Marti 100 RON
Lucia Voinea Simona Stela Marti 200 RON
Cătălina Mărginean Simona Jeflea 50 RON
Adela Blezu Andreea Groza 100 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă este format din elevii școlii din Săcădate, de copiii și tinerii din sat, precum și de membrii asociației. Toți aceștia vor fi beneficiarii direcți ai proiectului. Printre beneficiarii indirecți se numără: frații și părinții elevilor, precum și întreaga comunitate locală.
  • Vârsta 0-5: 15
  • Vârsta 6-10: 15
  • Vârsta 11-14: 15
  • Vârsta 15-18: 5
  • Total beneficiari direcți: 50
  • Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți ai acestui proiect sunt frații și părinții elevilor, precum și întreaga comunitate locală care va fi prezenta la momentul implementării proiectului.