Target
15 000
RON
6 853 RON

Un calculator, o șansă în viață

Grupul de inițiativă Un calculator, o șansă în viață

Susține Alergător Înscrie Alergător

Un calculator, o șansă în viață

Grupul de inițiativă Un calculator, o șansă în viață

Oare un calculator pe care noi îl considerăm vechi si demodat, mai poate ajuta pe cineva? Noi considerăm că da. Proiectul nostru este despre recondiționarea calculatoarelor si donarea lor copiilor nevoiași. Activitatea noastră constă, in prima faza în identificarea surselor de unde putem obține prin donație calculatoare destinate casării. Pentru asta dorim sa luam legătura, in general, dar nu numai, cu persoane juridice. Prezentăm programul, după care și in caz de succes preluam calculatoarele sub formă de donație. După recondiționarea lor, calculatoarele sunt donate beneficiarilor. Pentru identificarea beneficiarilor colaboram cu școli din municipiul Sibiu si din județ, dar si asociații specializate in ajutorare.

Grupul de inițiativă Un calculator, o șansă în viață

Suntem un grup de cinci persoane care împărțim cu toți interesul pentru proiectul descris. Considerăm că avem si pregătirea pentru a duce proiectul la bun sfârșit. Activitățile noastre profesionale, implică zilnic toate activitățile pe care le presupune proiectul nostru. Drept dovada am demonstrat deja ca putem susține si organiza toate etapele proiectului. Am atras deja prin donație 53 de calculatoare, din care 23 de unități sunt deja predate in stare de funcționare beneficiarilor. Personal lucrez de 22 de ani în domeniul logisticii unde organizarea si coordonarea grupurilor interdisciplinare este la ordinea zilei. Avem in echipa doua persoane cu mai mulți ani de experienta in domeniul IT, unul chiar administrează un Internet Cafe. In plus aven in echipa si membrii cu mulți ani de experienta, ca și participanți activi la diverse acțiuni caritabile. După cum spuneam, am demonstrat deja ca putem. Am convingerea ca putem mai mult si nu vom rămâne doar la o acțiune singulara.

Susținerea educație digitale. Putem vorbi de fapt chiar de doua nevoi. In primul rând ajutăm un copil din mediul defavorizat să aibă acces la un calculator și în al doilea rând prelungim perioada de folosire a unui echipament IT. Accesul si implicit cunoștințele dobândite prin folosirea unui calculator, pot înseamna o șansa in plus in viata. A doua nevoie ține de aspectul ecologic si surplusul de deșeuri, care este in continuă creștere. Pentru mulți dintre noi, un calculator este o normalitate. Îl schimbăm pentru ca ni se pare demodat, prea lent, prea vechi. Astfel contribuim toți la creșterea deșeurilor. Sa ne întoarcem la principala nevoie, accesul unor copii la un calculator si astfel la posibilitatea de a se pregăti mai bine pentru viața profesionala si cea de zi cu zi. Un calculator second hand si funcțional, poate fi achiziționat cu 500ron, poate chiar si mai puțin. Cu toate astea sunt multe familii din medii defavorizate care nu au și din păcate nici nu vor avea vreodată unul.
- Acces la educația digitala pentru cei din societate, care in mod normal nu ar avea
- Prelungirea duratei de folosinta a echipamentelor IT
- Impactul asupra mediului
- Recondiționarea a 30 de calculatoare si dotarea lor cu licențe Windows
- Transformarea acestui proiect într-un program de reciclare si ajutorare
- Încadrarea programului „Un calculator, o șansa in viata” într-o asociație
  1. Prezența Rețele Sociale 17 February 2024 - 28 February 2024

    Deschidere Pagina Facebook a Grupului de Inițiativa: Un calculator, o șansa în viață

  2. Donații echipamente 01 April 2024 - 31 December 2024

    Organizare si start campanie de strângere donații de echipamente. In plus față de ce avem deja. Activitate continuă.

  3. Licențe sistem operare Windows 10 April 2024 - 30 June 2024

    Identificare de soluții pentru licențiere, parteneriate.

  4. Recondiționare calculatoare 01 July 2024 - 30 October 2024

    Recondiționare a minim 30 de calculatoare. Lista de beneficiari conține 57 de copii, momentan doar 30 putem onora. Țelul minim pentru anul 2024 sunt 30 de calculatoare operaționale si predate. Calculatoarele pe care le avem deja. Ne referim mereu la unități complete, formate din calculator, monitor, mouse si tastatura.

Running Icon

52 alergători înscriși

Alergător Cursă
Sergiu Mateiu Alergător
Susține
Calin Iliescu Alergător
Susține
IRIS-MARIA ROȘIANU Alergător
Susține
Raducu Pescaru Alergător
Susține
Andreea Maria Corlaci Alergător
Susține
Diana Dorca Alergător
Susține
Geanina Ghințu Alergător
Susține
Balasa Alexandru Alergător
Susține
matei andrei craciun Alergător
Susține
Ioana SÂRBU Alergător
Susține
Icon

19 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Liliana Pescaru Raducu Pescaru 50 RON
Teo Iuhas Calin Turcu 50 RON
Liliana Pescaru Bianca Chera 50 RON
Georgeta Hamciuc Denis Andrei Coman 100 RON
Sanda Chera Bianca Chera 10 RON
Mihaela Maria Bianca Chera 100 RON
Sandra Kececi Denis Andrei Coman 100 RON
Anonymous Bianca Chera 200 RON
Elisabeta Chera Bianca Chera 100 RON
Anonymous Ewald Ulrich 1 000 RON
  • Grupul țintă: Copiii din medii defavorizate care își doresc să utilizeze un calculator in scop educational. Momentan avem deja o a doua lista cu 57 de copii identificați. La identificarea beneficiarilor am avut sprijinul Centrului Scolar de Educatie Incluziva Nr.2 Sibiu. Dorim sa implicam și beneficiari pentru a afla mai multe despre nevoile lor respectiv despre eventualele probleme avute cu unitățile deja primite.
  • Vârsta 11-14: 30
  • Total beneficiari direcți: 30