Target
30 000
RON
8 761 RON

Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu

Asociația Ridică-te și Umblă

Susține Alergător Înscrie Alergător

Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu

Asociația Ridică-te și Umblă

Proiectul Taxi Gratis pentru persoane cu dizabilități Sibiu își propune să transporte gratuit și fără nici un fel de obligație, orice persoană care din diferite motive nu se poate deplasa și care se programează în prealabil pentru a beneficia de această deplasare. Pe lângă faptul că persoanele doritoare beneficiază de transportul până la locația în care trebuie să își rezolve problemele, beneficiarul are parte de asistență permanentă din partea voluntarului nostru care ajută și sprijină persoana în desfășurarea activităților, o așteaptă până la finalizarea acestora și o transportă în siguranță înapoi acasă. Mașina special adaptată pentru astfel de deplasări și voluntarii inimoși își pot continua activitatea cu sprijinul dumneavoastră!

Asociația Ridică-te și Umblă
Asociația Ridică-te și Umblă

Asociația Ridică-te și Umblă este o asociație concepută pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități și este gândită ca să ofere cadrul potrivit ca aceste persoane să poată socializa, să poată primi sprijinul necesar din punct de vedere fizic și emoțional. Asociația noastră are filiale în marile orașe din țară și nu numai, unde sprijină neîntrerupt persoanele cu nevoi speciale.
Asociația Ridică-te și Umblă Filiala Sibiu oferă pe lângă întâlnirile sociale cu membrii ei, alimente și alte materiale necesare vieții, membrilor care sunt în nevoie. Avem un parteneriat cu Banca de Alimente prin care primim regulat hrană pe care o oferim membrilor noștri. De asemenea, prin sprijinul donatorilor din cadrul Maratonului Internațional Sibiu, am achiziționat o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu dizabilități și am demarat proiectul Taxi Gratis pentru care am solicitat finanțare în mai multe ediții ale maratonului. Proiectul Taxi gratis pentru persoane cu Dizabilități Sibiu se desfășoară din Noiembrie 2022 și dorim să continuăm activitatea atâta timp cât vom avea susținere.

Persoanele cu dizabilități se deplasează cu dificultate de cele mai multe ori. Transportul în comun este dificil de folosit pentru o astfel de persoană, mai ales dacă individul nu are însoțitor. Taxi-urile din oraș implică un cost mare, pe care o persoană cu dizabilitate nu și-l poate permite întotdeauna. Astfel, Proiectul Taxi Gratis Pentru Persoane cu Dizabilități Sibiu vine în îndeplinirea acestor nevoi, oferind transport gratuit și însoțitor pentru a sprijini persoanele care au nevoie de acest serviciu. Fiind o categorie adesea marginalizată și uitată, este o mare bucurie pentru aceste persoane să știe că au un real ajutor în societate și că se pot baza pe asociația noastră în momentul în care intră într-o dificultate. Pe lângă transportul gratuit, proiectul oferă posibilitatea acestor persoane să discute și să se cunoască mai bine între ele atât față în față la întâlnirile organizate cât și în mediul online în cadrul grupului de WhatsApp al asociației noastre.
În cadrul Asociației Ridică-te și Umblă Filiala Sibiu, ne angajăm să creăm o comunitate mai incluzivă și mai susținătoare pentru persoanele cu nevoi speciale.
Prin intermediul acestui proiect reușim să oferim mai mult decât un simplu transport. Fiecare săptămână aduce o ocazie nouă pentru beneficiari să se bucure de independență și să experimenteze libertatea de a se deplasa în oraș fără constrângeri financiare sau logistice. Adesea uitați de cei din jur, persoanele cu dizabilități se pot simți descurajate și singure, însă prin proiectul nostru ne dorim să oferim un sprijin holistic, care să implice și suportul emoțional de care au atât de multă nevoie și care să contribuie la bunăstarea lor
1.Asigurarea accesului la transport pentru persoanele cu dizabilități: Scopul principal al proiectului este de a oferi transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități, astfel încât acestea să poată ajunge la destinațiile lor fără dificultăți financiare sau logistice.
2.Promovarea incluziunii sociale: Prin intermediul acestui proiect, se urmărește facilitarea participării persoanelor cu dizabilități la activități sociale, educaționale și recreative din comunitatea lor.
3.Oferirea de sprijin emoțional și logistic: Pe lângă transportul efectiv, proiectul își propune să ofere și sprijin emoțional și logistic prin intermediul voluntarilor Asociației Ridică-te și Umblă, care însoțesc persoanele cu dizabilități în călătoriile lor și le oferă suport în rezolvarea problemelor personale.
4.Sensibilizarea și educarea comunității: Prin desfășurarea acestui proiect, se dorește sensibilizarea și educarea comunității cu privire la nevoile și dificultățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în ceea ce privește accesul la transport și incluziunea socială.
5.Continuarea și extinderea serviciilor: extinderea serviciilor oferite pentru cât mai multe persoane.
  1. Transport Persoane 01 July 2024 - 31 December 2024

    Persoanele solicită transport și se programează la secretara asociației. În funcție de urgență și necesitate, vor beneficia de transport toate persoanele pe baza unei programări prealabile. Șoferul are calitatea de însoțitor și sprijină aceste persoane, le ajută să urce rampele adaptate și să ajungă unde au nevoie. Dacă este necesar, completează documente ajută cu tot ceea ce poate.

  2. Distribuire de alimente 01 July 2024 - 31 December 2024

    Având un contract de colaborare cu Banca de Alimente, primim regulat de la aceștia produse ce sunt împărțite membrilor asociației în funcție de nevoile acestora. Mașina adaptată este folosită și în scopul acesta, având un spațiu suficient de mare pentru a transporta mai multe alimente.

  3. Întâlniri regulate de socializare 01 September 2024 - 22 December 2024

    Odată la una sau două luni, organizăm întâlniri sociale în care membrii asociației se pot cunoaște mai bine, discută despre problemele cu care se confruntă, primesc sprijin profesional din partea invitaților noștri (psihologi, medici).

Running Icon

95 alergători înscriși

Alergător Cursă
Matei Laurentiu Gulie Alergător
Susține
Petrisor Suteu Alergător
Susține
Lorena Suteu Alergător
Susține
Petru Catinean Alergător
Susține
Roxana Merisan Alergător
Susține
Adrian Zaharia Alergător
Susține
Ion M. Tomuș Fundraiser
Susține
Mihai Oltean Fundraiser
Susține
Alessia Schneider Alergător
Susține
Samuel Luca Alergător
Susține
Icon

51 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Tat Mihai Alexandru Alexandru Ionut Spatar 29 RON
Anonymous Ioan Tirean 25 RON
Lorena Suteu Petrisor Suteu 50 RON
Anonymous Mihai Petcu 100 RON
Delia S Alexandru Ionut Spatar 50 RON
Dana Zagarin Alexandru Ionut Spatar 40 RON
Go Go Go Simona Luca 100 RON
Ana Suvei Mihai Petcu 80 RON
gabriela hogea Mihai Oltean 50 RON
Alexandru Arcas Mihai Oltean 100 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă al proiectului "Taxi Gratis pentru persoane cu Dizabilități" este format din persoanele cu dizabilități din comunitatea locală a orașului Sibiu și din zonele învecinate. Implicarea lor este crucială pentru că sunt beneficiarii direcți ai serviciilor oferite de proiect. Accesul la transport gratuit și sprijinul emoțional și logistic le permite să se deplaseze independent și să participe la activități sociale, educative și recreative, contribuind la creșterea incluziunii sociale și a calității vieții lor. De asemenea, feedback-ul și experiențele lor sunt esențiale pentru evaluarea și îmbunătățirea continuă a proiectului, asigurând că acesta răspunde în mod eficient și eficace nevoilor și așteptărilor lor.
  • Vârsta 0-5: 2
  • Vârsta 6-10: 2
  • Vârsta 11-14: 2
  • Vârsta 15-18: 3
  • Vârsta 19-25: 6
  • Vârsta 26-64: 10
  • Vârsta 65+: 10
  • Total beneficiari direcți: 35