Target
24 000
RON
4 224 RON

Stare de bine în curtea școlii

Asociația Părinților Școala Gura Râului

Susține Alergător Înscrie Alergător

Stare de bine în curtea școlii

Asociația Părinților Școala Gura Râului

Un spațiu școlar care rămâne în mintea oricărui elev este curtea școlii. Cu bune și cu rele, orice pauză școlară este un moment important de socializare, moment în care elevii au nevoie să își descarce energia specifică. Proiectul ar conduce spre amenajarea unor spații de relaxare necesare elevilor pentru exploatarea laturii lor dinamice și creative. Prin acest proiect ne propunem să amenajăm curtea școlii ciclurilor primar și gimnazial prin dotarea de bănci, dispozitive de joacă și sport, sisteme de umbrire, crearea unor trasee senzoriale, transformând-o într-un loc primitor, un spațiu care să ofere posibilitatea copiilor de a desfășura activități în aer liber.

Asociația Părinților Școala Gura Râului
Asociația Părinților Școala Gura Râului

Asociația Părinților - Școala Gura Râului este o asociație fondată în 2022 care și-a dorit din start să strângă comunitatea în jurul ei și să sprijine activ activitățile școlare, punând în prim plan desfășurarea educației în cele mai bune condiții posibile. Asociația își propune un parteneriat cu școala, cu autoritățile locale, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării. Încă din primul an de funcționare, Asociația a depus și finalizat primul proiect la Maratonul Internațional Sibiu, fiind amenajat un loc de joacă în curtea grădiniței. În 2023, am depus al doilea proiect la Maraton, scopul fiind amenajarea unei săli de muzică, proiectul fiind în curs de finalizare.
Școala Gimnazială „Aurel Decei” este o școală din mediul rural cu o tradiție bogată. Școala are în anul școlar 2023-2024 un număr de 536 elevi înscriși, având 24 de clase și grupe. Școala are o experiență crescută în gestionarea proiectelor în educație, desfășurând proiecte Comenius, Erasmus, dar și proiecte mai mici, cu finanțare sau fără. Școala are depuse proiecte POCU, PNRAS, POC, având inițiat un proces de digitalizare și modernizare.

Unul din principalele obiective ale școlii este reducerea absenteismului și a abandonului, școala fiind modernizată și desfășurând diverse activități care să conducă spre acest deziderat.
Un prim pas în reducerea absenteismului este crearea unui mediu școlar atractiv, prietenos și sigur în care copiii să vină cu drag. Școala a fost amenajată în interior și oferă elevilor condiții bune în care aceștia să își desfășoare activitatea. Una dintre nevoile principale ale școlii o reprezintă însă lipsa unui spațiu amenajat în aer liber, în care elevii să desfășoare atât activitățile de educație fizică și sport, cât și alte activități didactice outdoor. Elevii vor petrece mai mult timp în aer liber, vor desfășura mai multe activități recreative, având astfel posibilitatea de a socializa mai mult, de a-și dezvolta competențele socio-emoționale, creativitatea, imaginația, motricitatea. Anticipăm de asemenea creșterea calității relaționale între cadrele didactice și elevi.
Prin crearea unui mediu educațional atractiv pentru copii, ne dorim să creăm un mediu în care toată lumea să vină cu drag și să își desfășoare activitatea într-o permanentă stare de bine. Elevii vor petrece mai mult timp în aer liber, vor desfășura mai multe activități sportive și activități outdoor, având astfel posibilitatea de a socializa mai mult, de a-și dezvolta competențele socio-emoționale, creativitatea, imaginația, motricitatea. Anticipăm de asemenea creșterea calității relaționale între cadrele didactice și elevi.
1 - amenajarea celor două curți ale școlii cu dispozitive sportive și de relaxare, cu sisteme de umbrire
2 - promovarea activităților outdoor și încurajarea adoptării unui mod de viață responsabil și sănătos prin mișcare în aer liber pentru sănătate
3 - reducerea absenteismului cu 10% față de anul școlar precedent
  1. Căutarea furnizorilor și dispozitivelor 01 October 2024 - 01 February 2025

    Va fi realizată o atentă căutare și identificare a unor resurse de calitate, vor fi cerute oferte de preț de la cât mai mulți furnizori.

  2. Achiziționarea dispozitivelor 15 February 2025 - 15 March 2025

    Realizarea achizițiilor pe baza unor contracte.

  3. Montarea dispozitivelor 15 March 2025 - 15 August 2025

    Montarea dispozitivelor achiziționate.

Running Icon

76 alergători înscriși

Alergător Cursă
Anda Schiopu Alergător
Susține
Ana Mocanu Alergător
Susține
Ioana Maria Catarama Alergător
Susține
Ștefania Maria Boboc Alergător
Susține
Iulia-Maria Brad Alergător
Susține
Andrei Totoroanta Alergător
Susține
Razvan Hanzu Alergător
Susține
David Loloiu Alergător
Susține
Loloiu Stefania Alergător
Susține
Carmen Ioana Conțiu Alergător
Susține
Icon

28 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Gabriel - Lucian Guțică 240 RON
Victor Gutica Gabriel - Lucian Guțică 50 RON
Daria Musan Adrian Ilie Conțiu 50 RON
Maria Musan Carmen Ioana Conțiu 50 RON
Mioara Loloiu Paula Șerb 50 RON
Andreea Frunzete Gabriel - Lucian Guțică 100 RON
Ana Ihora Anca Botoroagā 100 RON
Anonymous Lavinia Jinariu 50 RON
Anonymous Roberta Ganea 50 RON
Cosmin Chirita Anca Botoroagā 50 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă al proiectului este reprezentat de cei 390 de elevi ai ciclului primar și gimnazial, iar beneficiarii indirecți sunt părinții, frații, bunicii, cadrele didactice și comunitatea locală.
  • Vârsta 6-10: 210
  • Vârsta 11-14: 180
  • Total beneficiari direcți: 390
  • Beneficiarii indirecți: Prin înscrierea ca alergător sau prin susținerea unor alergători, părinții, rudele, comunitatea locală în general vor deveni parte implicată în proiect. Cadrele didactice ale școlii vor deveni parte a proiectului prin colaborarea Asociației cu școala.