Target
50 000
RON
12 629 RON

Semn că Însemni

Asociatia Capital Cultural

Susține Alergător Înscrie Alergător

Semn că Însemni

Asociatia Capital Cultural

„Semn ca Însemni” este locul unde părinții și adolescenții se întâlnesc cu specialiști din domeniul psihologiei, medicinei sau artelor creative și vorbesc deschis despre provocări și dificultăți, dependențe, relația părinte-copil-școală, părinte-job-cuplu, anxietăți, comportamente etc. Prin atelierele de informare sau de lucru pe care le organizăm încercăm să punem bazele unei generații de mâine conștiente și să normalizăm discuțiile deschise despre vulnerabilitate emoțională, epuizare, nevoile adolescenților, conflictul dintre generații, autoreglare si co-reglare emoționalã în relația părinte -copil. Ne dorim că creăm o comunitate cu deschidere către psihoeducație și să fim mai conectați unii cu alții.

Asociatia Capital Cultural
Asociatia Capital Cultural

Asociația Capital Cultural derulează încă din 2016 proiecte de educatie prin cultură, în special în zona editorială. Pe lânga revista tipărită „Capital Cultural” lansată în 2016, și alte evenimente de promovare a jurnalismului cultural, în 2019 a lansat împreună cu adolescenți si studenți din Sibiu și alte orașe din țară, revista Exercițiul 18, tocmai pentru a veni în sprijinul adolescenților.În 2022, Asociatia Capital Cultural a organizat prima întâlnire cu tineri, părinți și specialiști denumită „Semn că însemni”, unde tema principală de discuție a fost dependența de substanțe. În 2023, a organizat prima ediție a proiectului „Semn că Însemni”, în cadrul căreia au avut loc ateliere de informare și de lucru pentru părinți și adolescenți cu teme precum: consumul de droguri, disciplina, autoritate, furie, bullying și cyberbullying, tipare de atașament, părinte unic, stresul examenelor etc. În cadrul proiectului au participat patru psihologi. Din 2024, echipa de specialiști s-a mărit cu încă doi psihoterapeuți, iar în publicul țintă am cuprins pe lângă părinții de adolescenți și preadolescenți și părinții cu copiii mai mici de 14 ani.

La finalul celor 10 ateliere pe care le-am organizat în cadrul proiectului „Semn că însemni”, am identificat nevoia părinților de a avea aces la informații corecte și utile în legătură cu evoluția relației cu copiii lor în perioada de adolescență. Totodată, cei care au participat la atelierele „Semn că însemni” au venit cu nevoia de a fi susținuți în efortul lor de a fi „părinți buni” pentru copiii lor, de autocunoaștere sau de a depăși rușinea. De partea cealaltă, adolescenții și-au manifestat: nevoia de a fi văzut, nevoia de a fi auzit și înțeles, nevoia de a fi ajutat și de a fi învestit cu încredere. Continuăm, așadar, seria atelierelor de informare și de lucru, pe teme propuse chiar de părinți și adolescenți: imaginea de sine, reglarea emoțională, relația copil-părinți-bunici, relația cu corpul și înțelegerea sexualității la adolescenți, adicția digitală și altele.
Crearea unor cadre sănătoase și sigure unde adolescenții să poată vorbi deschis și să ceară îndrumare/sprijin/ajutor cînd vine vorba dependența de substanțe, depresie, educație sexuală, relația cu părinții, cu profesorii sau grupul de prieteni.
Crearea unor grupuri de părinți dispuși/deschiși să caute soluții pentru o comunicare mai bună cu copiii lor și să vorbească despre problemele pe care le întâmpină. Să nu uităm că între părinte și copil, părintele este cel „mare”, el trebuie să poată și pentru sine și pentru copil.
-10 ateliere de psihoterapie pentru părinți
-10 ateliere de psihoterapie preadolescenți, adolescenți și ateliere cu medici pe tema educației pentru sănătate
- 5 ateliere de terapie prin artă/creativitate
- 6 video interviuri/audio interviuri cu specialistii din cadrul proiectului
- tipărire revista pentru adolescenți „Exercitiul 18”
  1. Ateliere de psihoterapie pentru părinți 15 October 2024 - 15 December 2024

    Ne-am propus să organizăm ateliere de informare și lucru pentru părinți cu teme precum: 1. Eu știu mai bine: Relația copil-părinți-bunici 2. Infidelitatea în cuplu și impactul asupra copiilor 3. Autoreglare si co-reglare emotionalã în relația părinte -copil. 4. Cum creăm și susținem un spațiu relațional de exprimare si dezvoltare pentru copii?

  2. Ateliere de psihoterapie pentru adolescenti 04 September 2024 - 16 December 2024

    Vom organiza o serie de ateliere de informare și grup pentru adolescenți și preadolescenți cu teme precum: Imaginea de sine și percepția socială în pubertate, "Shame on you". Finding shelter in a shame storm, Adicția digitală și relația cu device-urile la adolescenți; Relația cu corpul și înțelegerea sexualității la adolescenți;

  3. Ateliere de creativitate și terapie prin artă 01 August 2024 - 16 December 2024

    Ne propunem să organizăm o serie de ateliere de creativitate sau terapie prin artă unde port participa părinții și copiii, ca o alternativă de petrecere a timpului împreună sau de relaxare. Ne-am gândit la întâlniri cu un art-terapeut/artist care, prin intermediul picturii, modelajului în lut să creeze o stare de relaxare și buna dispoziție. Rolul acestor întâlniri este de conectare, socializare, alternative sănătoase de petrecere a timpului liber.

  4. Video-interviuri sau audio-interviuri 16 August 2024 - 16 December 2024

    Datorită experienței jurnalistice a echipei de proiect, ne e la îndemână să realizăm interviuri care să susțină proiectul în faza de implementare. Astfel, specialiștii din cadrul proeictului vor fi invitați să povestească în fața camerei sau la microfon 2-3 minute despre temele pe care le vor dezvolta la ateliere sau gânduri în urma întâlnirii cu părinții și adolescenții.

  5. Tipărire revista Exercițiul 18 16 September 2024 - 16 December 2024

    Tipărirea revistei Exercțiul 18 va fi lucrată cu adolescenți și părinți care participă la ateliere. Va fi un exercițiu de scriere creativă, atât pentru părinți cât și pentru tineri. Revista va avea un focus ce va cuprinde informații valoroase despre temele abordate de psihoterapeuți și medicii incluși în proiect.

Running Icon

59 alergători înscriși

Alergător Cursă
Radu Maxim Alergător
Susține
Horatiu Deutsch Fundraiser
Susține
Delia Onete Alergător
Susține
Ioana Buda Alergător
Susține
Raluca Deutsch Alergător
Susține
Simona Bratu Alergător
Susține
Greti Filip Alergător
Susține
Anita Roxana Maxim Alergător
Susține
Mirela Iosa Alergător
Susține
Alexandru Paul Jeler Alergător
Susține
Icon

99 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Rǎțuşca :) Adina Iacob 100 RON
MAGDA TITONIA Horatiu Deutsch 100 RON
Madalina Ivan Horatiu Deutsch 50 RON
Dan Perjoschi Oana Ciucă 1 000 RON
Anonymous Horatiu Deutsch 50 RON
Klaus Iohannis Adina Iacob 100 RON
Roxana Toader Adina Iacob 100 RON
Bianca Soima Adina Iacob 100 RON
Johanna Dragomir Adina Iacob 50 RON
Cristina Osz Tudor-Matei Jula-Udrea 100 RON
  • Grupul țintă: -părinți de copii de toate vârstele
    -adolescenți
    -preadolescenți
  • Vârsta 11-14: 20
  • Vârsta 15-18: 30
  • Vârsta 26-64: 100
  • Total beneficiari direcți: 150