Target
18 000
RON
7 892 RON

Prima tabără de vară pentru super-eroi la școală

Asociația Drag De Bine

Susține Alergător Înscrie Alergător

Prima tabără de vară pentru super-eroi la școală

Asociația Drag De Bine

Pentru un copil ce crește într-un mediu plin de incertitudini, poate cu teama că va adormi flămând sau cu gândul că nici luna asta mama nu îi poate lua o pereche de încălțări care să nu îl strângă când merge la școală, lista de nevoi e lungă, iar bucuriile pot fi de multe feluri. Printre ele, să meargă într-o tabără la vară e ceva ce nu îndrăznește nici măcar să viseze. La Drag de bine lucrăm în fiecare săptămână cu astfel de copii și ne propunem, cu sprijinul tău, să organizăm prima tabără de vară pentru 15 copii vulnerabili care locuiesc în sate din județul Sibiu. Ne dorim să luăm de pe umerii lor pentru câteva zile grijile și poverile prea mari pentru vârstele lor și să le oferim un cadru sigur în care să poată să se bucure de copilărie.

Asociația Drag De Bine
Asociația Drag De Bine

Drag de bine își propune să adune o comunitate în jurul copiilor vulnerabili din medii rurale din județul Sibiu și să le ofere instrumentele necesare ca, în timp, aceștia să se dezvolte din punct de vedere educațional, social și emoțional. Misiunea asociației este de a ajuta copiii defavorizați să se înțeleagă pe ei înșiși, să își recunoască potențialul și să își găsească locul în lume.

Cu atenție la nevoile copiilor și în colaborare cu familiile și profesorii lor, voluntarii asociației noastre lucrează cu elevi între 6-13 ani, iar printre activitățile desfășurate în beneficiul lor se numără: sprijin online pentru teme săptămânal, organizarea de excursii, asigurarea rechizitelor și materialelor necesare pentru școală, campanii de consultații oftalmologice, amenajarea de spații pentru copiii cu cerințe educative speciale. Copiii nevoiași de astăzi pot fi adulții educați din viitor, care să contribuie la dezvoltarea societății și, pornind de la ce sunt ei deja, de la pasiunile și talentele lor, pot să ajungă să crească astfel încât să își aleagă o meserie pe care să o facă cu drag și care să le ofere o viață bună - pentru ei, familiile lor și comunitatea din care vor face parte.

În urma activităților desfășurate de voluntarii asociației Drag de bine în beneficiul copiilor proveniți din familii defavorizate din zonele rurale din județul Sibiu,am identificat faptul că pentru a îi ajuta să își atingă potențialul în pofida condițiilor grele pe care le au, e important să acționăm pe mai multe direcții.Factorul determinant în evoluția acestor copii este educația,iar pentru a îi păstra aproape de educație, pe lângă sprijinul la teme, îmbunătățirea calității vieții prin atenția la starea lor de sănătate, asigurarea unui mediu școlar atractiv, un rol important îl joacă și experiențele care le creează noi oportunități, le permit să crească și să viseze,să își exploreze și să își dezvolte abilitățile.

Accesul la un mediu sigur și stabil(unde toate necesitățile de bază sunt îndeplinite),asigurarea de activități educaționale și recreative, interacțiunea socială, susținerea emoțională sunt beneficii ale unei tabere, și în același timp,sunt nevoi de bază pentru orice copil, cu atât mai mult pentru un copil aflat într-o situație vulnerabilă.O astfel de experiență răspunde nevoilor educaționale, sociale și emoționale, oferind un cadru sigur si stimulant pentru dezvoltare
La nivelul copiilor, prin faptul că tabăra va ține cont de un proces de selecție bazat pe eforturile depuse, conștiinciozitatea, progresul în activitățile educaționale pe parcursul anului școlar, ne așteptăm ca aceasta să fie privită ca o motivație pentru a investi mai mult timp în procesul lor de învățare. Prin participarea propriu zisă la tabără, anticipăm că efectele se vor vedea și la nivelul dezvoltării lor personale, deschiderea unor noi perspective traducându-se în pasiuni și interese noi. Colaborarea cu alți adulți și copii va crește sentimentul de apartenență și abilitățile de comunicare, iar activitățile propuse vor crește încrederea în sine, capacitatea de rezolvare a problemelor.
1. Organizarea unei tabere de vară pentru 15 copii vulnerabili din medii rurale din județul Sibiu, copii cu vârste cuprinse între 6-13 ani, pe o perioadă de 4 zile, 3 nopți în timpul vacanței de vară, conform unui calendar stabilit de comun acord cu toate părțile implicate.
2. Formarea a cel puțin 3 voluntari care să sprijine, supravegheze și îndrume copiii pe parcursul întregii tabere, prin organizarea unor sesiuni de training cu minim 7 zile înainte de desfășurarea taberei.
3. Până la debutul taberei, asigurarea pentru copiii participanți a obiectelor de uz personal și materialelor necesare și impuse de specificul activităților propuse.
4. Activitățile taberei vor dezvolta abilitățile de comunicare, colaborare, disciplină, deprinderi fizice. Vom monitoriza achizițiile, participarea și implicarea în activitățile taberei prin intermediul unui registru al activităților completat zilnic de către voluntari și/sau coordonatori.
5. La finalul taberei, celebrarea unei sesiuni de închidere în cadrul căreia fiecare copil va avea ocazia să își împărtășească experiența cu ceilalți participanți și va primi un set educațional adaptat nivelului său pentru a continua dezvoltarea și acasă.
  1. Planificarea prealabilă a taberei 05 February 2024 - 10 March 2024

    Această activitate implică: Stabilirea obiectivelor; elaborarea unui buget; cererea de oferte de la prestatori de servicii în domeniul organizării de tabere pentru copii; compararea ofertelor și alegerea unui furnizor de servicii; stabilirea perioadei în care se va desfășura tabăra.

  2. Campania de mobilizare a alergătorilor și susținătorilor 28 February 2024 - 01 July 2024

    Aici avem în vedere pregătirea unui plan de comunicare pentru a atrage alergători și susținători prin social-media; promovarea cauzei printre foștii și actualii colaboratori ai asociației Drag de bine; identificarea copiilor care își doresc să participe în calitate de alergători la cursele copiilor și asigurarea taxei de participare pentru ei.

  3. Organizarea propriu zisă a taberei 02 May 2024 - 01 July 2024

    Implică: asigurarea transportului; procesul de selecție a celor 15 copii; organizarea întâlnirilor cu părinții copiilor implicați; identificarea și formarea voluntarilor; stabilirea programului detaliat al activităților educative, recreative și sociale, adaptate nevoilor și intereselor copiilor; identificarea, achiziționarea și pregătirea obiectelor de uz personal și a materialelor necesare; elaborarea și implementarea unui plan de gestionare a situațiilor de urgență.

  4. Desfășurarea taberei 02 July 2024 - 10 September 2024

    Perioada exactă de desfășurare se va stabili în funcție de selecția furnizorului și calendarului agreat cu acesta, în intervalul 2 iulie - 10 septembrie, pentru a ne încadra în vacanța de vară. Această activitate presupune stabilirea programului de preluare a copiilor, transportul spre locația taberei; o primă întâlnire de setare a cadrului, stabilire a regulilor, comunicare a programului detaliat, iar apoi participarea la activitățile propuse, monitorizarea acestora, sprijinirea copiilor.

  5. Evaluarea și raportarea rezultatelor 14 September 2024 - 01 October 2024

    Colectarea feedbackului de la participanți, voluntari, facilitatori pentru a evalua impresiile lor cu privire la tabără; analizarea datelor colectate pentru a evalua îndeplinirea obiectivelor propuse și impactul taberei; elaborarea raportării finale.

Running Icon

52 alergători înscriși

Alergător Cursă
Alin Vornicu Alergător
Susține
Anamaria Draghita Alergător
Susține
Romina Baila Alergător
Susține
Sorin Stan Alergător
Susține
Istina Maria Dancu Alergător
Susține
Horea Lisnic Alergător
Susține
MATEI CĂBUNEA Alergător
Susține
Ana-Maria Buturuga Alergător
Susține
Ela Cauni Alergător
Susține
Eugen Craciun Alergător
Susține
Icon

75 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Anamaria Draghita 200 RON
Anonymous Horea Lisnic 200 RON
Dana Zagarin Bianca Bucurenci 40 RON
Anonymous Bianca Bucurenci 100 RON
Radu Gavrila Noah Mihai Tâmpescu 100 RON
loredana sibiu Bianca Bucurenci 30 RON
Florin Aftenie Bianca Bucurenci 30 RON
Anonymous Bianca Bucurenci 50 RON
Anonymous Noah Mihai Tâmpescu 50 RON
Anonymous Noah Mihai Tâmpescu 12 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă e format din elevi cu vârste cuprinse între 6-13 ani, din clasele primare din școlile Porumbacu de Jos, Scoreiu, Porumbacu de Sus, Săcel, copii care se confruntă cu situații de vulnerabilitate și dificultăți în accesarea resurselor educaționale, sociale și emoționale. Acești copii pot proveni din familii cu venituri reduse, familii dezorganizate, din medii defavorizate, cu acces limitat la educație, cu infrastructură precară, fără resurse și oportunități de dezvoltare și creștere personală. Chiar dacă acești copii se confruntă cu provocări, au un potențial neexploatat pe care ne dorim să îl descoperim și să îl creștem, încât copiii de astăzi să reușească în viitor să iasă din cercul vicios și să își valorifice abilitățile.
  • Vârsta 6-10: 12
  • Vârsta 11-14: 3
  • Total beneficiari direcți: 15
  • Beneficiarii indirecți: 1. 15 familii - Ne propunem să implicăm părinții celor 15 elevi, fiind necesar acordul acestora pentru participarea copiilor și identificarea eventualelor nevoi suplimentare ale copiilor, iar ulterior pentru obținerea de feedback cu privire la desfășurarea taberei.
    2. Cel puțin 3 cadre didactice - pentru a asigura buna colaborare cu părinții și pentru a obține feedback cu privire la evoluția copiilor pe parcursul anului școlar. Sprijinul lor este important și pentru a consolida ulterior abilitățile dobândite pe parcursul taberei, iar beneficiile lor indirecte vizează motivația crescută a participanților, care pot crește motivația în rândul întregii clase.
    3. 15 voluntari - feedbackul și monitorizarea voluntarilor care lucrează 1 la 1 cu copiii pentru a le oferi sprijin educațional vor constitui resurse pentru procesul de selecție a participanților.