Target
80 000
RON
29 729 RON

MEX Echipa de bine!

Asociația Micii Exploratori

Susține Alergător Înscrie Alergător

MEX Echipa de bine!

Asociația Micii Exploratori

Punem în mișcare MEX Echipa de bine! Pornește din Sibiu, inima Asociației Micii, și susține proiectele cluburilor Micii și Tineri Exploratori cu specific outdoor în tot județul și mai mult, în toata Romania.

Pentru o astfel de mobilizare a echipei avem nevoie de un microbuz de 8+1 locuri.

O echipă formată din 9 voluntari din Sibiu și împrejurimi, echipată și instruită va oferi ajutor cluburilor prin resurse umane specializate pe metoda pedagogiei prin experiență, materiale, coordonare, promovare și echipare pentru desfășurarea activităților cu copiii și adolescenții.

Cand un club este în criză de resurse umane sau are nevoie de mai multi voluntari, ne deplasam acolo unde sunt copiii si adolescenții pe care îi servesc.

Asociația Micii Exploratori
Asociația Micii Exploratori

Într-o lume dominată tot mai mult de lipsa valorilor și de un stil de viață static, Micii Exploratori oferă copiilor și adolescenților o alternativă pentru o educație moral-creștină dinamică, într-un context de învățare prin experiență.
De aproape 15 ani, Asociația "Micii Exploratori" contribuie la construirea unei fundații solide pentru dezvoltarea personală, spirituală și morală a copiilor, pregătindu-i pentru a deveni adulți responsabili, angajați și înțelepți într-o lume complexă.
În tot acest timp s-a investit durabil în echiparea voluntarilor, asociație oferind o serie de cursuri de dezvoltare, echipare și specializare pe diferite domenii specifice activităților noastre, cum ar fi: leadership personal si de echipa, bazele pedagogiei prin experiență, tehnica frânghiilor, elemente de camping și supraviețuire, cunoștințe temeinice privind învățătura creștină, organizarea de tabere la cort, excursii montane, coaching și pe alocuri chiar alfabetizare și lucrări sociale specifice în parteneriat cu alte organizații.

Resursa umană și mobilitatea reprezintă secretul durabilității în activitatea noastră și vedem că acum este momentul să investim eficient și cu perspectivă mai largă în zonele în care este nevoie de ajutor.
Nevoia a apărut în ultimi 2 ani când am întâmpinat provocarea de a mobiliza voluntari de la echipele care aveau această resursă și ai deplasa în localitățile care întâmpină deficit de oameni care să se implice.
Avem nevoie de o echipa de intervenție și de un microbuz cu care să ne deplasăm în acest fel reducând costurile, consolidand relații și devenind mai eficienți.
În prezent avem voluntari dispuși să facă parte din echipa de intervenție și ne dorim să avem și mijlocul de transport atât de necesar.
Echipele care au foarte puțini voluntari vor fi sprijinite să organizeze evenimentele mai mari și totodată încurajate să investească în mai mulți copii și adolescenții care participă la întâlnirile regulate ale cluburilor locale.
Cu ajutorul Echipei de bine! credem că vom facilita deschiderea de noi cluburi locale atât în județul Sibiu cât și în țară.
Prin mobilizarea Echipei de bine, orașul Sibiul va deveni un model de urmat pentru alte localități în care suntem prezenți, că împreună putem face o diferență.

Se va crea un cadru mult mai amplu pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, adolescenților și tinerilor, prin creșterea numărului de cluburi Micii și Tineri exploratori, precum și a numărului de voluntari la nivel de județ.

Alte organizații și instituții din județul Sibiu vor putea accesa mult mai ușor programele oferite de Asociația Micii Exploratori ca o resursă alternativă pentru săptămâna Altfel, săptămâna Verde, 1 Iunie sau alte evenimente dedicate categoriilor de vârstă cărora ne adresăm.
1. Crearea unei Echipe de bine, formată din 9 voluntari cunosc foarte bine metoda pedagogiei prin experiență și implicarea acesteia la cluburile unde este nevoie de ajutor.

2. Achiziționarea unui microbuz 8+1 locuri pentru deplasarea echipei și a materialelor

3. Crearea unui kit logistic pentru intervenție și sprijin prin achiziționare de materiale outdoor (cordeline, carabine, caști, hamuri, ceaune, trepied, rucsaci, saci de dormit, izoterme, etc) care să sprijine buna desfășurarea a activităților

4. Sprijinirea a 6 cluburi noi/existente până la finalul anului 2024 cu desfășurarea unui program Micii sau Tineri Exploratori

5. Extinderea și consolidarea rețelei de cluburi Micii Exploratori și Tineri Exploratori în județul Sibiu și împrejurimi
  1. 1. Formarea Echipei 01 June 2024 - 30 June 2024

    Recrutarea, formarea, instruirea și planificare echipei de voluntari - lista scurta cu cei 9 voluntari de bază, contactarea lor si definitivarea condițiilor de membru în MEX Echipa de bine + contract de voluntariat - inceperea instruirii pentru activitățile ce urnează sa fie desfăsurate - stabilirea planului program ce va fi desfășurat local

  2. 2. Achizitionare Microbuz 01 July 2024 - 15 July 2024

    - Stabilirea cerințelor pentru un microbuz potrivit cu nevoia proiectului (8+1) - cautarea modelului si prețului cel mai bun - cumpărare și înregistrare pe asociație

  3. 3. Kit de intervenție 15 June 2024 - 31 July 2024

    Crearea kit-ului logistic pentru intervenție - scriere concept pe baza nevoilor specifice identificate local - posibil sa fie nevoie de mai multe variante în funcție de nivelul educațional din teren. - achiziționarea materialelor outdoor necesare - condițiile de folosire a acestui kit

  4. 4. Echipa de bine pe teren 01 August 2024 - 31 December 2024

    - Desfășurarea de evenimente la cluburile locale conform planificării prealabile cu cel puțin o locație/lună. - deschiderea de noi cluburi in județul Sibiu prin programele Echipei de bine

Running Icon

78 alergători înscriși

Alergător Cursă
Mihai-Alexandru Schiopu Alergător
Susține
David Șaitiș Fundraiser
Susține
Elias Truta Alergător
Susține
Tiberiu Morariu Alergător
Susține
Cosmin Moroiță Alergător
Susține
Ioana Talmacean Alergător
Susține
Samuel Radutiu Alergător
Susține
Luis Radutiu Alergător
Susține
Lucienne Radutiu Alergător
Susține
Levi Radutiu Alergător
Susține
Icon

146 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Cosmin Tamas 50 RON
Delia Damian Clara-Cătălina Buruiana 200 RON
Delia Damian Cosmin Tamas 300 RON
Anonymous Cosmin Tamas 200 RON
Anonymous Beni Ghevalt 200 RON
Anonymous Simona Moasa 200 RON
Anonymous Florin Șaitiș 1 000 RON
Anonymous David Șaitiș 200 RON
Anonymous Tania Șaitiș 200 RON
Anonymous Simona Moasa 200 RON
  • Grupul țintă: Voluntarii asociație existenți și cei care se vor adăuga, copiii cu vârstă între 7-12 ani și adolescenții cu vârste între 13 – 15 ani.

    Fără voluntari Asociația Micii Exploratori ar avea un singur club, dar alături de ei putem să ne extindem și să oferim copiilor un mediu sănătos și propice dezvoltării armonioase. Vrem să investim mai departe în voluntari pentru că ei sunt cei care investesc în copiii care vor deveni voluntarii de mâine.

    Copiii și adolescenții sunt de fapt cei care beneficiază în final de acest proiect. Toată pregătirea și deplasarea este ca ei să fie atinși și transformați personal de experiențele oferite în cadrul cluburilor Micii Exploratori/ Tineri Exploratori
  • Vârsta 19-25: 20
  • Total beneficiari direcți: 20
  • Beneficiarii indirecți: Voluntari de la alte cluburi Micii Exploratori din țara, cum sunt Cluj, Brașov, Iași, Piatra Neamț, Hunedoara (30 – 40 persoane)

    Copiii și adolescenții la care vor ajunge programele desfășurate de Echipa de bine (aproximativ 500 copiii si adolescenți) parte a cluburilor locale care există sau vor fi inființate