Target
25 000
RON
6 518 RON

Maratonul sterilizării pisicilor comunitare din Sibiu

Asociația PAN - Protecția animalelor și a naturii

Susține Alergător Înscrie Alergător

Maratonul sterilizării pisicilor comunitare din Sibiu

Asociația PAN - Protecția animalelor și a naturii

Proiectul nostru vizează controlul și reducerea populației comunitare de pisici din cartierele de blocuri din Sibiu. Prin urmare, pașii de bază ai proiectului urmăresc monitorizarea, capturarea, sterilizarea, deparazitarea și repunerea în teritoriu a pisicilor identificate în zonele suprapopulate din oraș. În același timp, ne propunem să construim și să menținem o relație de colaborare cu membrii asociațiilor de proprietari/ persoanele care hrănesc pisicile comunitare, astfel încât să putem localiza și supraveghea zonele cu populație necontrolată de pisici.

Asociația PAN - Protecția animalelor și a naturii
Asociația Pan - Protecția animalelor și a naturii

Asociația PAN este o organizație non-guvernamentală din Sibiu, înființată în anul 2013, preocupată de bunăstarea animalelor. ONG-ul se axează pe îngrijirea acestora într-un centru, dar și pe încurajarea adopțiilor animalelor găsite pe stradă.
Până în prezent, Asociația PAN a reușit să salveze atât câini, cât și pisici, să desfășoare cu succes campanii de sterilizare și să găsească familii iubitoare pentru animalele care au ajuns sub tutela ei. O parte din animăluțele salvate de Asociația PAN au ajuns și în străinătate.
Asociația își desfășoară activitatea pornind de la scopuri bine stabilite printre care enumerăm: promovarea ideii de protecție, salvare și îngrijire a animalelor domestice abandonate, conștientizarea responsabilității persoanelor deținătoare sau răspunzătoare de animale referitor la respectarea cerințelor caracteristice speciei, prevenirea abuzului și maltratării, dar și plasarea lor în adopție responsabilă.
Proiectele din anii anteriori ne-au ajutat să modernizăm adăpostul și să creăm condiții propice pentru pisicile preluate, însă raportul anului 2023 ne îndeamnă să ne îndreptăm atenția către cauza majoră, respectiv înmulțirea necontrolată a pisicilor.

În anul 2023 am avut peste 600 de solicitări de preluare a pisicilor comunitate, reușind să acoperim un număr de aproximativ 180 de pisici. În urma acestor cereri, am ajuns la concluzia că numărul crescut de solicitări pentru preluare îngreunează prioritizarea cazurilor cu adevărat grave care ar necesita atenția noastră.
Proiectul nostru își propune să reducă semnificativ numărul de pisici comunitare, astfel încât asociația noastră să poată avea un flux continuu de preluări și să își îndrepte resursele financiare și umane către cazurile grave și foarte grave.
Sterilizarea pisicilor comunitare este o practică importantă pentru controlul populației de pisici fără stăpân și prevenirea înmulțirii necontrolate a acestora, fapt pentru care dorim să acționăm asupra zonelor din Sibiu cu risc ridicat.
Ne dorim ca în acest an proiectul nostru să aducă o contribuție vizibilă în ceea ce privește reducerea numărului de pisici comunitare prin sterilizare, ameliorând astfel problema înmulțirii necontrolate. Considerăm a fi vitală îndreptarea atenției către zone specifice care au semnalat un focar cu grad mare de reproducere deoarece putem diminua problemele asociate cu supraaglomerarea adăposturilor orașului Sibiu.
O altă schimbare pe care ne dorim ca proiectul nostru să o aducă în vedere este educarea comunității sibiene referitoare la importanța pe care o are sterilizarea animalelor de companie, dar și responsabilizarea acestora cu privire la abandonul animalelor și repercursiunile aferente.
Obiectivele proiectului nostru se îndreaptă în mod special către sterilizarea pisicilor fără stăpân, lucru care face posibilă scăderea în timp a numărului acestora. Ne dorim să activăm în zone precum Avantgarden, Magnolia, cartierul Arhitecților, Șelimbăr și Vasile Aaron, însă nu vom fi indiferenți la cererile iubitorilor de animale care semnalează și alte focare de înmulțire necontrolată. De asemenea, vom asigura monitorizarea îndeaproape a tuturor zonelor menționate, atât în timpul proiectului, cât și după.
Scopul nostru este de a captura pisicile comunitare, de a le steriliza și deparazita, ulterior eliberându-le înapoi în teritoriu. Toate acțiunile de sterilizare vor fi realizate cu ajutorul echipei noastre de voluntari și medici implicați în proiect pe întreaga perioadă.
  1. Capturarea pisicilor 01 July 2024 - 31 December 2024

    În cadrul acestei activități ne vom axa pe capturarea pisicilor din zona aleasă pentru a putea realiza campania de sterilizare.

  2. Sterilizarea și deparazitarea 01 July 2024 - 31 December 2024

    Această activitate presupune transportarea pisicilor capturate către cabinetul medical pentru a fi sterilizate. Odată procedura încheiată, pisicile vor fi deparazitate extern pentru a îndepărta și, ulterior, pentru a ține la distanță paraziți precum puricii sau căpușele.

  3. Eliberarea pisicilor comunitare 01 July 2024 - 31 December 2024

    În cadrul acestei activități va avea loc eliberarea pisicilor în comunitatea din care au fost preluate, având certitudinea că fluxul de înmulțiri necontrolate va fi vizibil scăzut în timp.

  4. Repetarea acestor pași 01 July 2024 - 31 December 2024

    Toate aceste activități menționate vor fi reluate până la epuizarea fondurilor.

Running Icon

109 alergători înscriși

Alergător Cursă
Dragoș Biță Alergător
Susține
Alina Demeter Alergător
Susține
Zoltan Denisa- Alexandra Fundraiser
Susține
Marius Bugneriu Alergător
Susține
Diana Daniela Marghitas Alergător
Susține
Bianca Elena Triștiu Fundraiser
Susține
Cristian Teodorescu Alergător
Susține
Darius Laurean Ghiura Alergător
Susține
Vlad Ștefan Neamțiu Fundraiser
Susține
Alina-Florina Corlaci Alergător
Susține
Icon

39 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Johanna Dragomir Rares Andrei Plohod 25 RON
Liliana Antonescu Vlad Ștefan Neamțiu 100 RON
Ana-Ancuța Tălăngescu Vlad Ștefan Neamțiu 60 RON
Elena Trif Vlad Ștefan Neamțiu 150 RON
Camelia Ivan Vlad Ștefan Neamțiu 30 RON
Camelia Bericsas Vlad Ștefan Neamțiu 100 RON
Ramona Sufana Vlad Ștefan Neamțiu 100 RON
Violeta Baba Vlad Ștefan Neamțiu 100 RON
ANA MIHAELA DUȚĂ Vlad Ștefan Neamțiu 30 RON
Carmen Moga Vlad Ștefan Neamțiu 30 RON
  • Grupul țintă: Beneficiarii direcți ai proiectului nostru sunt pisicile fără stăpân din Sibiu. Contribuția pe care o vom aduce va fi una incontestabil necesară, ținând cont de numărul mare de pisici aflate pe stradă și de solicitările pe care le avem zilnic referitoare la preluarea acestora, accidente de masină sau cazuri medicale grave. Prin sterilizarea lor reușim să limităm reproducerea continuă a pisicilor comunitare, lucru care va putea fi observat în timp.
    Printre beneficiarii indirecți se numără locuitorii Sibiului prin prisma educării în masă a acestora cu privire la importanța sterilizării.
  • Total beneficiari direcți: 0