Target
15 700
RON
2 320 RON

Manoperă acoperiş Centrul Sf. Ana

Centrul Sf Ana Grup De Acțiune

Susține Alergător Înscrie Alergător

Manoperă acoperiş Centrul Sf. Ana

Centrul Sf Ana Grup De Acțiune

Prin proiectul ,,Manoperă acoperiş Centrul Sf. Ana" ne dorim să achităm o parte din manopera necesară schimbării acoperişului clădirii. Am reuşit anul trecut ca prin fondurile obţinute în cadrul MIS şi din alte sponsorizări să achiziţionăm o mare parte din materialele necesare lucrărilor de înlocuire a acoperişului clădirii. Participarea cu acest proiect la maraton va însemna un mare ajutor, deoarece, vom fi în stare să finalizăm lucrarea de înlocuire a acoperişului clădirii.

Centrul Sf Ana Grup De Acțiune
Centrul Sf Ana Grup De Acțiune

Grupul de acţiune Centrul Sf. Ana este o structură care are drept scop identificarea nevoilor comunităţii Coveş în special, interesată fiind de a găsi resurse umane sau financiare pentru a oferi suport în rândul copiilor, tinerilor sau adulţilor aflaţi în situaţii şi medii precare din punct de vedere financiar sau educaţional (pentru asta avem şi un site: centrulsfana.ro). ,,Grupul de acţiune Centru Sf. Ana" are ca scop desfăşurarea de proiecte menite să contribuie la creşterea gradului de incluziune din societate şi conservarea valorilor culturale şi spirituale, dar şi la dezvoltarea armonioasă a zonei, prin promovarea acesteia. Exploatarea si punerea în valoare a potentialului turistic al zonei prin tabere, sustinerea activitatilor sociale, suportul oferit copiilor în dezvoltarea lor educaţională formală şi nonformală, creşterea gradului de incluziune, sunt câteva din lucrurile care caracterizează ,,Grupul de acţiune Centrul Sf. Ana". Proiectul Manoperă Acoperiş Centrul Sf Ana a fost inclus pe lista de proiecte şi anul trecut în cadrul Maratonului Internaţional de la Sibiu, iar banii obţinuţi au fost cheltuiţi pe o parte din materialele necesare înlocuirii acoperişului clădirii

Activitățile proiectului nostru - ”Centrul Sfânta Ana” vor răspunde în mod direct nevoilor comunității din localitatea Coveș, fiind în acord cu țintele prevăzute de cele 17 obiective de Dezvoltare Durabilă, între care și - asigurarea oportunităților egale și reducerea inegalității semenilor noștri. Practic, Centrul va oferi copiilor din Coveș șansa de a avea acces la un spațiu adaptat nevoilor lor, unde, sub supraveghere vor fi parte a unui sistem after school, la ateliere creative și educaționale, dar și la servicii sociale, acolo unde este cazul.
Activitățile Centrului Sfânta Ana, pentru a cărui reabilitare vom folosi fondurile obținute în cadrul Maratonului Internațional Sibiu, vor răspunde și nevoilor privind crearea rezilienței celor aflați în situații vulnerabile, prin acces la educație, cultură, activități menite să încurajeze incluziunea socială. În acest sens, copiii din Coveș vor fi încurajați să fie parte a activităților de natură să le încurajeze dezvoltarea timpurie, de calitate, îngrijirea, respectul și potențialul.
O comunitate durabilă trebuie să combată toate formele de înstrăinare, iar în acest context, cu atât mai mult, trebuie să ţinem cont şi de comunităţile rurale, şi să asigurăm tuturor condiţii pentru o viaţă demnă, indiferent de ambianţa aleasă de ei. Dacă ne raportăm la cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, care au devenit o condiție sine qua non a tuturor statelor lumii, până în 2030, suntem obligați să asigurăm accesului universal la spații publice sigure, incluzive și accesibile, în special pentru femei și copii, persoane în etate. Reabilitarea clădirii este primul nostru pas spre o comunitate durabilă, spre incluziune și acces la educație durabilă.
Obiectivul principal al proiectului vizează o contribuţie semnificativă în achitarea manoperei acoperişului. Faptul acesta reprezintă un prim pas pentru realzarea Centrului Sf Ana, care va lupta pentru incluziunea socială și reducerea inechității sociale, prin încurajarea potențialului copiiilor aflați în situații vulnerabile.
Alte obiective SMART ale proiectului sunt:
-Educație durabilă – încurajarea accesului neîngradit la cultură si educație pentru copiii din Coveș;
-Incluziune socială – asigurarea accesului la educație și cultură a copiiilor vulnerabili
-Activare comunitară – încurajarea sentimentului de apartenență față de comunitate
  1. Manopera pentru acoperişul Centrul Sf Ana Coveş 15 July 2024 - 22 December 2024

    În 2023, proiectul ”Acoperiș pentru Centrul Sfânta Ana” Coveș va fi dezvoltat în parteneriat cu Parohia Coveș, cea care va implementa proiectul și va dezvolta mai departe activitățile care urmează să se desfășoare aici, respectiv înlocuirea lemnăriei, ţiglei, turnarea unei centuri de siguranţă pe zidurile clădirii etc.

Running Icon

21 alergători înscriși

Alergător Cursă
Dumitrana Tudor Alergător
Susține
Mihaela Andreea Donadin Alergător
Susține
MARIUS SÂRBU Alergător
Susține
Ioana Stefan-Blejdea Alergător
Susține
Tudor Cosorean Alergător
Susține
Cristina Cutaru Alergător
Susține
Teodora Dorina Marcu Alergător
Susține
Corina Gandila Alergător
Susține
Ana Popa Alergător
Susține
Eric Bentea Alergător
Susține
Icon

16 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Dumitrana Tudor 50 RON
Anonymous Andrei Iancu 100 RON
Anonymous Andra Iancu 100 RON
Anonymous Bogdan Vintila 50 RON
Viorel Gradinar Andrei Iancu 100 RON
Adrian Borza Andrei Iancu 200 RON
Doina Gradinar Andrei Iancu 100 RON
Roxana Borza Andrei Iancu 100 RON
Anonymous Andra Iancu 100 RON
Anonymous Andrei Iancu 100 RON
  • Grupul țintă: Grupul ţintă (beneficiarii direcți ai proiectului – 30 de copiii) este reprezentat de copiii din localitatea Coveș, care provin din familii vulnerabile, după cum urmează:

    Copiii de vârstă preşcolară care nu au fost înscrişi la grădiniţă sau care au nevoie de sprijin suplimentar pentru integrarea şcolară;
    Copiii de vârstă şcolară și gimnazială care nu au frecventat deloc sau sau care au părăsit învăţământul obligatoriu sau sunt în pericol de abandon şcolar;
    Copiii şi tinerii care au de suferit de pe urma dezorganizării familiei;
    Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt: vârstnicii din comunitate, copii și tinerii din zonă sau județ, părinți, cadre didactice, tinerii cu nivel scăzut sau mediu de instruire care îşi caută un loc de muncă.
  • Vârsta 19-25: 15
  • Total beneficiari direcți: 15