Target
30 000
RON
19 844 RON

Loc de joacă pentru copiii cu autism

Fundația Un copil, o speranță, UCOS

Susține Alergător Înscrie Alergător

Loc de joacă pentru copiii cu autism

Fundația Un copil, o speranță, UCOS

Proiectul nostru își propune să reabiliteze un loc de joacă aflat în spatele corpului A de clădire din cadrul Complexul de servicii de zi pentru copiii cu handicap și de consiliere și sprijin pentru familiile cu copii în risc social, beneficiari ai Fundației UCOS. Prin amenajarea acestui loc de joacă, copiii vor avea bucuria să petreacă clipe frumoase în curtea instituției noastre. Locul de joacă propus spre amenajare este adaptat copiilor noștri, poate fi folosit și de copiii din cartier și aduce bucurie prin petrecerea timpului în mijlocul lui. Este o locație cu o destinație multiplă: loc de terapie senzorială, loc de joacă, loc de întâlnire pentru copii, loc care încurajează practicarea sportului.

Fundația Un copil, o speranță, UCOS
Fundația Un copil, o speranță, acronim UCOS

Fundația UCOS este unicul furnizor de servicii de recuperare și terapie pentru copii cu autism, copiii cu retard mental, cu Sindrom Down, boli rare, cu handicap psiho-neuro-motor de vârstă mică (1-12 ani) din judetul Sibiu. Fundația UCOS oferă servicii adaptate terapiilor si pregatirea pentru o viață independentă în Complexul de servicii de zi pentru recuperarea și terapia copilului cu handicap. Terapiile sunt complexe și se desfășoară pe toate ariile de dezvoltarea: cognitivă, de comunicare, motorie, de integrare senzorială, de dezvoltare a abilităților de viață independentă, de relaxare, de socializare. Capacitatea centrului este de 100 de copii cu dizabilități în terapiile zilnice.
Preocuparea Fundației UCOS este îndreptată și spre părinții copiilor speciali, cărora le oferă săptămânal consiliere din partea specialiștilor pentru a ști cum să intervină la domiciliu, adaptat nevoilor copilului, dar și pentru continuarea psihoterapiei individuale și de grup pentru acceptarea diagnosticului copilului și pentru depășirea unor situații de criză ivite atât în relația cu copilul, cât și în ceea ce privește relația cu ceilalți copii.

Acest proiect răspunde mai multor nevoi, prezentate succint în cele ce urmeză: nevoia de a petrecere momente pline de armonie într-o ambianță frumoasă, ca un preambul înaintea intrării în cabinetele de terapie, sau de relaxare după orele de terpie; în al doilea rând, proiectul răspunde nevoii de socializare a copiilor, într-un loc amenajat în acest sens: în al treilea rând, proiectul răspunde nevoii de joacă într-un loc sigur și special amenajat, nevoii de servicii de terapii pentru copiii din comunitate, aflați pe lista de așteptare cu care facem întâlniri tematice. Acest proiect răspunde nevoii de a petrece adecvat zilele de naștere ale copiilor și diversele manifestări specifice activității nostre: Ziua de 2 aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, 1 iunie - Ziua Internațională a Copilului, Ziua de 10 iunie - Ziua constituirii Fundației UCOS, samd.
Prin acest proiect promovăm joaca, stimularea comunicării copil-copil, diversificarea modalităților de incluziune, coeziune, comunicare interumană. Considerăm astfel că prin petrecerea timpului ăn acest loc dejoacă vom crește numărului de copii integrați social, școlar și ulterior profesional, prin creșterea capacității de comunicare și integrare pentru minim 100 de copii. În al doilea rând vom asista la creșterea capacității de sprijin pentru minim 100 de familii prin activități noi de recreere, de petrecere a timpului liber, de stimulare și motivare spre o viață cotidiană cât mai apropiată de normalitate.
Obiectivul principal al proiectului este reabilitarea spațiului de joacă în suprafață de aproximativ 750 mp al centrului nostru, în perioada 01 seprembrie -15 decembrie 2024.
Obiectivele secundare sunt următoarele:
OS1: Reconfigurarea aleilor, în perioada 01-14 09.2024,
OS2: Pavarea trotuarelor și configurarea spațiilor verzi, 01-30.09.2024,
OS3: Recondiționarea elementelor existente deja în parc și achiziționarea de elemente noi, în perioada 01.10-30.10.2024
OS4: Înlocuirea gazonului artificial existent cu unul nou, pe suprafața betonată, aproximativ 390 mp, în perioada 01.11-30.11.2024
OS5: implicarea a minim 50-100 de copii din grupul țintă în minim 3 activități, în perioada 01.09-30.10.2024.
  1. Reconfigurarea aleeii/spațiilor verzi existente 04 September 2024 - 14 September 2024

    Trasarea noii alei, pavarea/pietruirea ei, reconfigurarea spațiilor verzi existente. Este posibilă participarea copiilor, în calitate de consultanți, pentru a-și exprima opiniile.

  2. Vopsirea/reconditionarea/repararea echipamentelor de joacă existente și achizitionarea (la nevoie) a altor echipamente noi 01 September 2024 - 30 September 2024

    Vopsirea/reconditionarea/repararea echipamentelor de joacă existente si achizitionarea (la nevoie) a altor echipamente noi. Este posibilă participarea copiilor, în calitate de consultanți, pentru a-și exprima opiniile privind culorile alese.

  3. Montarea echipamentelor recondiționate/a echipamentelor noi achizitionate 01 October 2024 - 30 October 2024

    Montarea echipamentelor recondiționate, a echipamentelor noi achizițioante.

  4. Achiziționarea și montarea gazonului artficial nou 01 November 2024 - 30 November 2024

    Achiziționarea și montarea gazonului artficial nou

  5. Raportarea către finanțator 01 December 2024 - 15 December 2024

    Întocmirea rapoartelor specifice și înaintarea lor către finanțator

Running Icon

298 alergători înscriși

Alergător Cursă
Cristian Cirlea Alergător
Susține
Cezar Popa Alergător
Susține
Ognean Olivia Alergător
Susține
Aurel Leostean Alergător
Susține
Marian Alexandru Badea Alergător
Susține
Bogdan Halmaghi Alergător
Susține
Laurentiu Poroschianu Alergător
Susține
Ana-Maria Porumbaceanu Alergător
Susține
Paul Canciu Alergător
Susține
Andrei Calinescu Alergător
Susține
Icon

133 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Simona Todoran Seba Cristea 50 RON
Dan Cora Seba Cristea 30 RON
Anonymous NATALIA ANDREEA MITROI 20 RON
Alexandru Nistor Tiberiu Mitrea 100 RON
Nicole Munteanu ARIANA IOANA NICU 20 RON
Anonymous Daniel SCROB 100 RON
Anonymous CRISTIAN TEODOR MITROI 99 RON
Anonymous ARIANA IOANA NICU 10 RON
Anonymous ARIANA IOANA NICU 20 RON
Catalin Fuciu Gândilă Ema 150 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă al proiectului este constituit din mai multe componente: cei 100 de copii beneficiari ai serviciilor de terapie furnizate de către complexul nostru, cei aproape 100 de copii aflați pe lista de așteptare pentru accederea la serviciile noastre, cu care facem întâlniri tematice, copiii care, datorită vârstei, au ieșit din serviciile terapeutice, dar care revin adesea la noi, copiii provenind din cartier, șamd. Implicarea grupului țintă în proiect este fundamentală datorită faptului că toate activitățile sunt destinate în principal acestor copii, ea va avea ca și consecință familiarizarea cu noile oportunități ale instituției noastre, utilizarea în scopul propus a noului loc de joacă, atingerea nevoilor prezentate în proiect.
  • Vârsta 0-5: 25
  • Vârsta 6-10: 25
  • Vârsta 11-14: 25
  • Vârsta 15-18: 25
  • Total beneficiari direcți: 100
  • Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți, respectiv copiii din cartier și familiile lor sau copiii proveniți din comunitatea sibiană, fie că este vorba despre copii cu nevoi speciale, fie că nu, într-un număr aproximat de minim 100 de copii vor fi implicați în proiect. Aceștia vor putea participa la acțiunile proiectului fie prin înscriere pe lista alergătorilor, a susținătorilor, a voluntarilor în cadrul lucrărilor de abilitare a locului de joacă propus prin prezentul proiect și nu în ultimul rând prin frecventarea acestui loc de joacă în scopul de a se bucura, de a socializa în acest loc de joacă pentru copiii din familie.