Foto_turre pitz
Target
10 000
RON
5 778 RON

Împreună pentru blănoși

Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României

Susține Alergător Înscrie Alergător

Împreună pentru blănoși

Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României

Centrul de cercetași "Turre Pitz" Mediaș, are ca scop strângerea de fonduri, prin participarea la maratonul International Sibiu, construirea sau cumpărarea unui număr de 20 căsuțe-adăpost (cuști) pentru câinii abandonați și amenajarea unui număr de 10 țarcuri, plantarea unor copaci pentru a oferi umbră în zilele călduroase. Beneficiara proiectului este Asociația "Împreună pentru blănoși" care deține un adăpost pentru animale în comuna Bratei, jud Sibiu. Aceasta este o asociație non-profit, fondată în 2022 de către un grup mic de voluntari aduși împreună de dragostea față de animale și de natură. Asociația acționează pe cont propriu, folosind resurse personale și timpul lor liber, având ca și scop protejarea animalelor fără stăpân.

Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României
Centrul Local Turre Pitz - afiliat la Organizația Națională Cercetașii României

Suntem centrul de cercetași Turre Pitz din Mediaș.
Cercetășia este o mişcare educativă a copiilor şi a tinerilor, bazată pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisă tuturor. Aceasta oferă tinerilor oportunitatea de a lua parte la evenimente, activități, programe și proiecte care contribuie la creșterea lor ca cetățeni activi. Prin inițiativele propuse, tinerii devin agenți ai schimbărilor pozitive și o sursă de inspirație pentru activarea semenilor lor din comunitate.
Participarea ca voluntar la diverse evenimente reprezintă o experiență încântătoare, pe care noi nu o considerăm un simplu ajutor, ci și o satisfacție profundă și durabilă. În anul 2023 am fost voluntari la Adăpostul de câini ”Împreună pentru blănoși”, la competiții sportive: ”Mediaș Bike Maraton”, „Movilele Blăjelului”, și ”Maratonul Târnavelor”, de asemenea și la activități culturale: ”Noaptea muzeelor” și ”Noaptea cercetătorilor” la Muzeul Municipal Mediaș. Alte evenimente la care ne-am implicat au fost festivalul de film în aer liber „La Perne”, Mediaș și ”Un milon de stele” organizat de Asociația Caritas. Am ales acest proiect din dorința de a face bine, de a ajuta, lucru pe care cercetășia îl susține.

În urma unor activități de voluntariat desfășurate în cadrul asociației ”Împreună pentru blănoși”, am observat că unele cuști (căsuțe) primite prin donații de la diferite persoane sunt într-o stare nu foarte propice pentru animale (ex. acoperiș deteriorat), acestea nu se pot proteja de frig si de vreme nefavorabilă. Din lipsa fondurilor financare, multe țarcuri nu au putut fi finalizate. Având foarte multe animale in grija, asociatia nu resuseste sa acopere toate conditiile necesare pentru acestea (nu există placă de beton turnată, canalizare pentru scurgerea rejectilor, nu au umbrar). Fondurile pe care le vom strânge în urma participării la Maratonul Internațional vor ajuta la o parte din acopereirea nevoilor animalutelor: hrana, sterilizare, tratamente medicale pentru câini, promovare pentru adopție.
Prin sprijinirea Asociatiei "Impreuna pentru blanosi" îi vom motiva pe membrii acesteia să isi continue activitatea. Schimbările aduse în comunitate vor fi: lipsa animalelor abandonate sau chinuite, străzi mai curate și oameni mai empatici. Blănoșii vor fi îngrijiti și supravegheați, unii dintre ei vor deveni bucuria unor oameni iubitori, care îi vor adopta.
Obiectivele pe care vrem sa le atingem cu ajutorul sprijinului financiar in urma indeplinirii proiectului din cadrul Asociatiei "Impreuna pentru blanosi" sunt: îmbunatatirea adaposturilor, a hranei, promovării pentru adoptie și evitarea eutanasierilor animalelor sănătoase; realizarea de activități de conștientizare și educație prin acțiuni practice, de intervenție în cazul animalelor care au nevoie urgentă de ajutor; îmbunatățirea îngrijirii medicale prin sterilizarea, vaccinarea animalelor abandonate până când pot fi plasate în familii; sensibilizarea comunității în privința abandonului și a cruzimii față de animale prin campanii de conștientizare și educație; plantarea copacilor în incinta adăpostului.
Dorim ca blanosii sa aiba parte de un mediu curat, ingrijit, iar ei sa fie sanatosi si apreciati asa cum se cuvine!
  1. promovare proiect și căutare susținători 01 March 2024 - 31 December 2024

    Promovarea pe medii de socializare, școli și comunitate

  2. construcții la adăpostul de căței 01 July 2024 - 31 December 2024

    Cumpărat materiale, construcții sau achiziționare cuști, amenajare țarcuri.

  3. plantare copaci 01 October 2024 - 31 December 2024

    Achiziționare de puieți și plantarea lor

  4. alte activități 25 July 2024 - 31 December 2024

    sterilizare, îngrijire și socializare blănoșilor

Running Icon

59 alergători înscriși

Alergător Cursă
Sasu Anastasia Alergător
Susține
Lavinia-Natalia Anca Alergător
Susține
Ioan Mohanu Alergător
Susține
Dalia Elena Dobre Alergător
Susține
Mihai Madalina Alergător
Susține
Teodor Dusciuc Alergător
Susține
Valerica Pausan Alergător
Susține
Daniel Bustan Alergător
Susține
Radu Mihai Crenganis Fundraiser
Susține
Mircea Suciu Alergător
Susține
Icon

33 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Mihaela Popescu 50 RON
Anonymous Alina Cozuc 50 RON
Radu Dorin Alina Cozuc 100 RON
Anonymous Alina Cozuc 50 RON
Anonymous Nicole Antonia Iordache 100 RON
Anonymous Nicole Antonia Iordache 10 RON
Anonymous Mark Sima 50 RON
Anonymous Mark Sima 20 RON
Anonymous Alina Cozuc 100 RON
Eduard Paul Ema Nicole Gabel 50 RON
  • Grupul țintă: Prin acțiunile de voluntariat pe care le vom desfășurat vom incerca să facem viața animalelor din adăpost, mai fericită, pentru că ei sunt beneficiarii principali ai proiectului. Cercetașii înțeleg esența libertății, iubirea și grija față de un suflet abandonat.Totodată ajută la socializarea animalulului cu omul și mediul inconjurator pentru a fi pregatit pentru integrarea intr-un cămin iubitor. Prin acțiunile noastre vom spijini voluntarii adăpostului în munca lor de zi cu zi pentru îngrijirea acestor suflete, oameni care prin munca lor vin cu un aport substanțial în folosul comunității noastre: străzi fără atât de mulți câini abandonati, străzi mai curate. Cercetașii vor beneficia de educație privind protecția animalelor și mediu.
  • Vârsta 15-18: 25
  • Vârsta 19-25: 5
  • Vârsta 26-64: 10
  • Total beneficiari direcți: 40
  • Beneficiarii indirecți: 20 beneficiari indirecți
    membrii familiei, comunitatea, colegii de scoala , colegii de serviciu