Target
16 230
RON
9 012 RON

Hub de resurse educaționale pentru copiii și tinerii din SOS Satul Copiilor Cisnădie  

SOS Satele Copiilor România

Susține Alergător Înscrie Alergător

Hub de resurse educaționale pentru copiii și tinerii din SOS Satul Copiilor Cisnădie  

SOS Satele Copiilor România

Ne dorim să amenajam un spațiu din incinta Satului SOS Cisnădie și să-l transformăm într-un loc multifuncțional, util pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor pe care îi avem în grijă și să desfășurăm activități de educație formală și nonformală, și anume: ateliere de orientare vocațională, ateliere de consiliere și dezvoltare, sprijin școlar, evenimente recreative, activități de timp liber, ședințe de psihoterapie, jocuri sociale (board-games), ateliere de dans, muzică, arte plastice, teatru.
La SOS Satul Copiilor Cisnădie avem în grijă 38 de copii și tineri care locuiesc în case de tip familial alături de mama SOS iar peste 200 de copii și tineri sunt sprijiniți în cadrul familiilor din cele 7 comunități din județul Sibiu în care activăm.

SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România

SOS Satul Copiilor Cisnădie oferă de 30 de ani a doua șansă copiilor orfani, abandonați, care nu mai au familia alături sau sunt la risc la separare. În acest moment, cresc 38 de copii și tineri, iar peste 200 sunt susținuți să rămână alături de familiile lor, în comunitățile dezavantajate din județul Sibiu.
În plus, asociația dezvoltă și implementează proiecte dedicate tinerilor, programe educaționale și programe de urgență.
Activitățile principale din 2023:
1. Am dezvoltat un model de intervenție pentru copiii vulnerabili din județul Sibiu. Proiectul a avut ca obiectiv sprijinirea a 300 de copii din familii vulnerabile din șase comunități din județul Sibiu.
2. Proiect Career Bus Sibiu, copiii și tinerii au avut parte de activități interactive, care presupun o serie de metode de educație nonformală, metode de tip board games distractive și educative.
3. Eveniment caritabil, organizat de SOS Satul Copiilor Cisnădie ce a marcat 30 de ani de viitor oferit copiilor care cresc în Satul SOS Cisnădie.
4. Caravana Faptelor Bune în județul Sibiu, am rezolvat 8 probleme în comunități vulnerabile din județul Sibiu.
5. Am inaugurat în Avrig un Centru de Resurse pentru copii și comunitate.

Satul SOS din Cisnădie a fost deschis în 1993, iar în acest moment găzduiește 38 de copii și tineri (cu vârste cuprinse între 9-22 ani);
Copiii locuiesc în case de tip familial îngrijiți de Mama SOS, într-o atmosferă de familie;
O familie în care fiecare membru este ascultat, iubit și respectat, unde fiecare copil prinde încredere în el și în potențialul său. Fiecare copil este unic și beneficiază de atenția, grija și siguranța inspirate de Mama SOS, este încurajat să-și dezvolte personalitatea, să-și însușească aptitudini pentru viață independentă și să creeze relații de prietenie de lungă durată cu ceilalți copii.
Acest spațiu ne va ajuta să organizăm întâlniri tematice utile în dezvoltarea copiilor și tinerilor pe care îi avem în grijă și vom putea implica și tineri formatori cu experiență în activități de formare peer to peer, tineri interesați de subiectele propuse și motivați să conducă atelierele pentru adolescenți, tineri care reprezintă aceleași grupuri țintă ca și tinerii participanți în formări. Ne dorim să amenajăm un spațiu primitor și optim pentru dezvoltarea copiiilor iar ei să se simtă confortabil și să participe cu drag și interes la activități.
Prin implementarea acestui proiect ne dorim să creştem calitatea actului educaţional, a rezultatelor învăţării și a promovabilităţii şcolare. Copiii și tinerii din cadrul programului nostru vor beneficia de un spațiu de exersare și de cultivare a diferitelor înclinaţii, aptitudini şi capacităţi, de manifestare a talentelor în artă, cultură, muzică, pictură și își vor valorifica timpul liber din punct de vedere educaţional și își vor dezvolta competenţele pentru viața independentă.
Amenajarea unui spațiu din incinta Satului SOS Cisnădie într-un loc multifuncțional în perioada 01.07.2024 - 15.08.2024 util pentru dezvoltarea copiilor și tinerilor prin desfășurarea de activități de educație formală și nonformală.
Dezvoltarea celor peste 200 copii și tineri care fac parte din programul nostru de îngrijire alternativă și din programul de prevenție prin participarea la numeroase activități de educație formală și nonformală, activități  care contribuie la  dezvoltarea  deplină  și  armonioasă a acestora, începând cu perioada august 2024 pentru cât timp va fi nevoie.
În cadrul atelierelor, copiii și tinerii vor fi încurajați să-și dezvolte aptitudinile, valorile, competențele să-și exprime emoțiile, creativitatea și să își lărgească orizontul de cunoaștere privind domeniul educațional în acord cu stadiul de dezvoltare și potențialul fiecărui copil.   
Copiii și tinerii se vor cunoaște mai bine, vor înțelege mai bine care le sunt interesele, valorile, pasiunile, abilitățile dar și limitele iar procesul de învățare este mult mai plăcut, mai interesant și mai usor când se desfășoară într-un cadru nonformal și prin metode interactive și într-un spațiu atractiv.
  1. Campanie de promovare și fundraising 01 March 2024 - 01 July 2024

    Promovare proiect maraton pentru a crește numărul susținătorilor

  2. Achiziție produse și materiale pentru amenajarea spațiului 01 July 2024 - 31 July 2024

    Amenajarea spațiului, asamblat mobiler

  3. Întocmire plan de activități și demarare ateliere de educație formală și nonformală 01 August 2024 - 15 August 2024

    Realizare plan activități

  4. Desfășurare activități 15 August 2024 - 31 December 2024

    Ateliere de orientare vocațională, ateliere de consiliere și dezvoltare, sprijin școlar, evenimente recreative, activități de timp liber, sedințe de psihoterapie, jocuri sociale (board-games), ateliere de dans, muzică, arte plastice, teatru.

  5. Raportare proiect 15 January 2025 - 01 February 2025

    Informații și feedback despre parcursul proiectului

Running Icon

160 alergători înscriși

Alergător Cursă
Adrian Costina Alergător
Susține
Adam Mihail Luca Alergător
Susține
Ana Cristiana Bunescu Alergător
Susține
Melnykov Maksym Alergător
Susține
Anay Maria Dinculescu Alergător
Susține
Bruno Bruss Alergător
Susține
Lisa Amieva Alergător
Susține
Flavius Paunescu Alergător
Susține
Alexandru Velicea Alergător
Susține
Anda Todor Alergător
Susține
Icon

69 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Catalin-Nicolae Busescu Marian Coman 20 RON
Anonymous CONSTANTIN BUDULECI 25 RON
Sorina Cozma Carina Schuster 100 RON
Cosmina Budașcă Lisa Amieva 80 RON
Anonymous DRAGOȘ IONUȚ MATEȘ 300 RON
Anonymous ARIANA EVELINE MARIE 100 RON
Anonymous ARIANA EVELINE MARIE 150 RON
Roxana Sarbu Cosmin Călinescu 50 RON
Mihai Ciprian Ionescu Anamaria Ionescu 50 RON
Mihai Ciprian Ionescu Marc C-tin Ionescu 50 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă este format din 38 de copii și tineri aflați în îngrijirea alternativă în programul SOS Satul Copiilor Cisnădie și peste 200 de copii sprijiniți în cadrul familiilor din cele 7 comunități din județul Sibiu.
  • Vârsta 6-10: 40
  • Vârsta 11-14: 75
  • Vârsta 15-18: 95
  • Vârsta 19-25: 30
  • Total beneficiari direcți: 240
  • Beneficiarii indirecți: În acest proiect dorim să implicăm și copiii și tinerii din comunitatea orașului Cisnădie.