Target
30 520
RON
27 959 RON

Fiecare pas contează

Asociația Copil Unicat

Susține Alergător Înscrie Alergător

Fiecare pas contează

Asociația Copil Unicat

”Fiecare pas contează” este ceea ce spun medicii și kinetoterapeuții, atunci când sunt întrebați de părinți, plini de speranță, care este posibila evoluție a copilului lor, diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă. Este ceea ce își spune fiecare părinte care are un copil cu dizabilitate neuromotorie și care încearcă să vadă partea plină a paharului. Si este ceea ce spune fiecare părinte, unui copil cu dizabilitate neuromotorie, atunci când vrea să-și încurajeze copilul...indiferent cât de mic este progresul acestuia.
Continuăm si anul acesta cu proiectul 'Fiecare pas contează', care a consolidat in anul 2023 comunitatea noastră, adunând fonduri vitale pentru terapia copiilor cu deficiențe neuromotorii.

Asociația Copil Unicat
Asociația Copil Unicat

Asociația Copil Unicat, prin dedicarea și eforturile neîntrerupte, a devenit un far de speranță pentru familiile afectate de deficiențe neuromotorii. Ne dedicăm sprijinului personalizat pentru copiii cu deficiențe neuromotorii. Viziunea noastră se concentrează pe recunoașterea potențialului unic al fiecărui copil, oferindu-le șanse egale la o viață plină și independentă. Prin proiectul 'Fiecare Pas Contează' am demonstrat puterea comunității și impactul terapiei continue asupra vieții copiilor.
Din 2018 până în prezent, am ajuns de la 3 la 33 de beneficiari permanenți, la care se adaugă copiii care beneficiază sporadic de anumite proiecte.
Am desfășurat proiecte care au avut ca scop informarea despre paralizia cerebrală la copii și despre drepturile copiilor cu dizabilități, strângerea de fonduri pentru cauze medicale si sprijin psihologic pentru părinții copiilor cu dizabilități, ajungând la proiecte care au oferit copiilor kinetoterapie, terapie cu animale, ședințe de călărie sau intrări la piscină.

Recuperarea unui copil cu deficiențe neuromotorii se poate face doar dacă se îndeplinesc, simultan, două condiții:
1. Copilul are posibilitatea să facă foarte multă terapie (pentru copiii mici asta înseamnă chiar și două-trei ședințe/zi)
2. Copilul are susținerea celor din jur, se simte integrat și înțeles de oamenii cu care interacționează.
Nevoia de terapie continuă și specializată este esențială. Proiectul nostru abordează această necesitate prin oferirea de ședințe de kinetoterapie, asigurând că fiecare copil beneficiază de suportul necesar pentru a-și maximiza potențialul de recuperare.
Prin participarea noastră la Maratonul Internațional Sibiu, cu proiectul Fiecare pas contează, se îndeplinește câte o mică parte, din fiecare dintre cele două condiții.
Sprijinul alergătorilor și susținătorilor noștri înseamnă ședințe de kinetoterapie de care vor putea beneficia copiii, dar înseamnă și că aceștia sunt văzuți, înțeleși și susținuți de oamenii din comunitatea din care fac parte.
1 din 2 copii cu paralizie cerebrală poate avea capacitate intelectuală normală, poate deveni un adult independent și se poate bucura de viitor.
Prin proiectul nostru, anticipăm o creștere a conștientizării și suportului comunitar pentru nevoile copiilor cu deficiențe neuromotorii, contribuind astfel la o societate mai inclusivă și empatică.
Proiectul 'Fiecare pas contează' vizează nu doar recuperarea fizică a copiilor, ci și schimbarea percepției comunității despre deficiențele neuromotorii. Ne propunem să creștem gradul de conștientizare și să promovăm o cultură a incluziunii și sprijinului activ.
Pe parcursul celor 6 săptămâni de implementare, cei 23 copii înscriși în proiect vor beneficia de kinetoterapie, de doua ori pe săptămână.
Ne propunem ca prin acțiunile derulate înainte de Maraton și pe perioada implementării proiectului, să creștem engagement rate-ul cu pagină noastră de Facebook cu 20 %, rezultatul dorit fiind creșterea conștientizării asupra capacităților copiilor cu dizabilități neuromotorii, dar și a incluziunii acestora în comunitatea locală.
  1. Promovare proiect 22 February 2024 - 01 July 2024

    Promovarea proiectului pentru înscrierea de alergători și susținători se va face atât online cât și offline.

  2. Încheierea contractelor cu partenerii 21 October 2024 - 03 November 2024

    Încheierea acordurilor de colaborare cu kinetoterapeutii care vor susține ședințele de kinetoterapie cu beneficiarii proiectului.

  3. Desfasurarea ședințelor de kinetoterapie 04 November 2024 - 15 December 2024

    În cele șase săptămâni de implementare a proiectului, cei 23 de copii cu deficiențe neuromotorii, beneficiari ai proiectului, vor participa la câte 2 ședințe individuale de kinetoterapie.

Running Icon

380 alergători înscriși

Alergător Cursă
MIHAI ADRIAN VASILE Alergător
Susține
Darius Chialda Alergător
Susține
Neamtu Claudiu Alergător
Susține
Monica Magdu Alergător
Susține
Dan-Vasile Tira Alergător
Susține
Natalia Dardala Alergător
Susține
Catalin Vilcu Alergător
Susține
Delia Georgiana Manitiu Alergător
Susține
Rares Marian Manitiu Alergător
Susține
Stela Radu Alergător
Susține
Icon

134 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Anonymous Andrei Crăciun 200 RON
Anamaria Draghita Andrei Crăciun 200 RON
Razvan Banabic Sonia Precup 50 RON
Roxana Toma James Pătrașcu 100 RON
Roxana Pirvu Georgiana Gotia 50 RON
Ioana H Ana-Maria Dinu 200 RON
Alexandra-Maria Iurian Maria Mihaela Milea 50 RON
Anonymous Marginean Luca 50 RON
Livia Neamtu Arthur Neamtu 50 RON
Ioan Vlad Stefan Vlad 200 RON
  • Grupul țintă: Beneficiarii direcți sunt 23 de copii cu dizabilități neuromotorii, iar beneficiarii indirecți sunt familiile acestora.
    Pentru conștientizare și incluziune comunitară, grupul țintă este format din audiența asociației de pe social media. Acest grup țintă este important pentru integrarea, validarea și susținerea pe termen lung a beneficiarilor direcți.
  • Vârsta 0-5: 6
  • Vârsta 6-10: 10
  • Vârsta 11-14: 5
  • Vârsta 15-18: 2
  • Total beneficiari direcți: 23
  • Beneficiarii indirecți: Benficiarii indirecți sunt părinții care trebuie să se asigure de bună desfășurare a activităților proiectului.