Target
45 364
RON
15 755 RON

Experiențe De Poveste - activități sociale pentru tinerii din centre de plasament

Asociația De Poveste

Susține Alergător Înscrie Alergător

Experiențe De Poveste - activități sociale pentru tinerii din centre de plasament

Asociația De Poveste

Activitățile în afara centrelor de plasament dezvoltă rezidenților cultura generală, abilitățile de comunicare și gândirea critică, facilitând integrarea lor în comunitate. Cu resurse financiare limitate, centrele reușesc doar să asigure condițiile unui trai decent. Studiul SOS Satele Copiilor (2020) subliniază că lipsa investițiilor în activități recreaționale crește riscul de excluziune socială, sărăcie și dependență de asistența socială.
Pentru a preveni aceste probleme, ne propunem să organizăm 10 excursii în județul Sibiu, 6 întâlniri sociale cu jocuri de masă, 3 vizionări de film, o trupă de teatru și un cor. Activitățile vizează atât tinerii din centre de plasament, cât și pe cei din familiile sibiene.

Asociația De Poveste
Asociația De Poveste

Asociația De Poveste este un ONG înființat în anul 2017 cu scopul de a sprijini copiii și tinerii din centrele de plasament din județul Sibiu și de a contribui la integrarea lor în comunitate.
Mijloacele prin care ne îndeplinim scopul sunt prezența voluntarilor în patru centre de plasament și o căsuță de tip familial, cursuri de dezvoltare personală și orientare profesională, activități de conștientizare a situației copiilor și de implicare activă a membrilor comunității, ateliere de art-terapie și psihoterapie.
În ultimii 7 ani am fost prezenți constant în centrele de plasament, lucrând în colaborare cu personalul acestora. Suntem martorii schimbărilor din cadrul centrelor și a felului în care aceste schimbări afectează întreg ecosistemul din ele. Lucrând zilnic cu tinerii instituționalizați am observat nevoile pe care aceștia le au, provocările cu care se confruntă în ceea ce privește integrarea în cadrul școlii și în comunitate.
Am organizat activități de integrare a tinerilor instituționalizați în comunitate, dar și diverse ieșiri și excursii încă de la înființarea asociației. Astfel am acumulat peste 7 ani de experiență în implementarea unor proiecte similare.

Tinerii instituționalizați au nevoie de activități de socializare în afara centrelor de plasament și să cunoască alți tineri cu care să creeze legături. Studiul privind situația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială în România (SOS Satele Copiilor, 2020) spune că “principalul cost al investițiilor insuficiente în copiii și tinerii care trec prin sistemul de protecție ține de riscul crescut al acestora de a nu-și atinge și realiza potențialul în termeni de capital uman, ceea ce conduce la excluziunea socială a unei părți semnificative din acești tineri, risc de sărăcie, dependență de serviciile de asistență socială, costuri crescute pentru sistemul de sănătate.”
Resursele financiare ale centrelor de plasament sunt limitate și se rezumă la asigurarea unor condiții de trai decente pentru rezidenți, de aceea ne propunem să oferim activitățile necesare pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Am identificat necesitatea creării unor contexte favorabile în cadrul cărora tinerii instituționalizați să cunoască în siguranță județul Sibiu, să își crească încrederea în ei și în cei din jur și să își descopere pasiuni sau abilități pe care altfel nu ar avea ocazia.
Pe termen scurt și mediu: dezvoltarea abilităților de socializare, a gândirii critice și a cunoștințelor culturale pentru o categorie marginalizată de tineri; creșterea capacității de integrare a acestora în comunitate; creșterea nivelului de înțelegere și empatie de la nivelul comunității cu privire la provocările cu care se confruntă tinerii din centrele de plasament.
Pe termen lung: scăderea numărului de asistați social și creșterea numărului de cetățeni implicați în viața publică a orașului.
1.Organizarea în iulie-sept a 10 excursii, pt minimum 15 participanți/excursie, cu scopul de a cunoaște județul Sibiu
2.Creșterea nivelului de cultură generală și a sentimentului de apartenență pentru cei 150 participanți la excursii
3.Organizarea în iulie-dec a 12 întâlniri cu scopul de a forma un cor, cu minimum 10 participanți/întâlnire
4.Dezvoltarea comunicării și a limbajului, a abilității de colaborare și capacității de învățare pentru 10 tineri din cor
5.Organizarea în iulie-dec a 12 întâlniri cu jocuri teatrale, cu minimum 10 participanți/întâlnire
6.Încurajarea demersurilor creative, a exprimării non-violente a emoțiilor pentru 10 tineri, participanți la jocurile teatrale
7.Organizarea în iulie-dec a 3 proiecții de film, cu minimum 100 participanți/proiecție
8.Formularea articulată, critică, urmând o succesiune logică a ideilor despre lume, în acord cu propriile emoții pentru cei 300 de participanți la proiecțiile de film
9.Organizarea în iulie-dec a 6 întâlniri cu jocuri de masă, pentru minimum 15 participanți/întâlnire
10.Dezvoltarea abilităților de socializare, a atenției, memoriei și creșterea încrederii în sine pt cei 90 de participanți la întâlnirile de socializare
  1. A1. Organizare întâlniri cu jocuri teatrale 01 July 2024 - 31 December 2024

    -Organizarea de interviuri în vederea alegerii unui trainer potrivit pentru organizarea întâlnirilor de jocuri teatrale. Semnarea contractului de colaborare pentru perioada iulie - decembrie 2024. -Promovarea activității în centrele de plasament și în rândul tinerilor din comunitatea sibiană, cu scopul de a se înscrie. -Organizarea a 12 întâlniri (2/lună), la sediul Asociației De Poveste, în cadrul cărora participanții vor lua parte la diverse jocuri teatrale.

  2. A2. Organizare întâlniri pentru formarea corului 01 July 2024 - 31 December 2024

    -Organizarea de interviuri în vederea alegerii unui trainer potrivit pentru organizarea corului. Semnarea contractului de colaborare pentru perioada iulie - decembrie 2024. -Promovarea activității în centrele de plasament -Organizarea a 12 întâlniri (2/lună), la sediul Asociației De Poveste, în cadrul cărora participanții vor lua parte la diverse activități muzicale.

  3. A3. Organizarea întâlnirilor distractive 01 July 2024 - 31 December 2024

    -Analiza pieței din Sibiu cu privire la companiile și persoanele care organizează întâlniri cu jocuri de masă. Semnarea contractului de colaborare pentru perioada iulie - decembrie 2024. -Promovarea activității în centrele de plasament și în rândul tinerilor din comunitatea sibiană, cu scopul de a se înscrie. -Organizarea a 6 întâlniri (1/lună), la sediul Asociației De Poveste, în cadrul cărora participanții vor juca diverse jocuri de masă.

  4. A4. Organizare excursii 01 July 2024 - 15 September 2024

    -Voluntarii asociației vor purta discuții cu tinerii din centrele de plasament pt a afla ce doresc să viziteze în cadrul județului, apoi vor stabili itinerariul excursiilor în funcție de bugetul alocat -Echipa de proiect va face rezervarile necesare, va achiziționa bilete de intrare și va contracta transportul (dacă este cazul), apoi se va asigura că există suficienți însoțitori, educatori și voluntari. -Participarea propriu-zisă la excursii (1 excursie/săptămână în perioada iulie - septembrie)

  5. A5. Organizare proiecție de film 1 01 July 2024 - 31 August 2024

    -Echipa de proiect, în colaborare cu personalul Este Film, va rezerva sala de cinema și vor alege proiecția care urmează să fie vizionată. -Mai apoi vom promova activitatea în centrele de plasament și în rândul tinerilor din comunitatea sibiană cu scopul de a se înscrie. -Vizionarea propriu-zisă a filmului

  6. A6. Organizare proiecție de film 2 01 September 2024 - 31 October 2024

    -Echipa de proiect, în colaborare cu personalul Este Film, va rezerva sala de cinema și vor alege proiecția care urmează să fie vizionată. -Mai apoi vom promova activitatea în centrele de plasament și în rândul tinerilor din comunitatea sibiană cu scopul de a se înscrie. -Vizionarea propriu-zisă a filmului

  7. A7. Organizare proiecție de film 3 01 November 2024 - 31 December 2024

    -Echipa de proiect, în colaborare cu personalul Este Film, va rezerva sala de cinema și vor alege proiecția care urmează să fie vizionată. -Mai apoi vom promova activitatea în centrele de plasament și în rândul tinerilor din comunitatea sibiană cu scopul de a se înscrie. -Vizionarea propriu-zisă a filmului

  8. A8. Management de proiect 01 July 2024 - 31 December 2024

    Organizarea întâlnirilor echipei de proiect, contractarea și organizarea transportului pentru excursii, achiziția biletelor de intrarea, plata furnizorilor de servicii, asigurarea calității serviciilor oferite de traineri, întocmirea actelor pentru decont, întocmirea raportului financiar și narativ

  9. A9. Publicarea stadiului și a rezultatelor proiectului 01 August 2024 - 31 December 2024

    -Publicarea proiectului pe site-ul asociației (www.asociatiadepoveste.ro) -Realizarea periodică de postări pe pagina de Facebook a asociației cu privire la stadiul proiectului și activitățile desfășurate

Running Icon

218 alergători înscriși

Alergător Cursă
Nicolae Ciprian Cotrus Alergător
Susține
Daria Hodirnau Alergător
Susține
Roxana Pozdirca Alergător
Susține
Larisa Reulea Alergător
Susține
Matei Damian Jurj Alergător
Susține
David Ioan Jurj Alergător
Susține
Anton Andreea Alergător
Susține
Anamaria Panțiru Alergător
Susține
Paul Nicolae Halaga Alergător
Susține
Georgiana Iacob Alergător
Susține
Icon

74 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Diana Mustea Iulia Maria Axentea 40 RON
Lucian Piloiu Dionisie Năstase 50 RON
Elena Mitu Cristina Bologa 100 RON
Costel Cojocariu Bianca Turi-Lazar 50 RON
Oana Leonte Denisa-Ioana Suciu 100 RON
Adrian Roman Denisa-Ioana Suciu 50 RON
Anonymous Denisa-Ioana Suciu 50 RON
Oana Ruse Eniko Szabadi 80 RON
Anonymous Ciprian Stoica 30 RON
Anonymous Alice Vasiu 100 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă e reprezentat de copii și tineri cu vârste între 11 și 18 ani din centre de plasament și comunitatea sibiană.
    Tinerii din centrele de plasament sunt în continuare o categorie marginalizată, care la ieșirea din sistem își găsesc foarte greu locul în comunitate, motiv pentru care e importantă crearea de contexte sigure în care să cunoască mai bine atât județul în care trăiesc, cât și alți membri ai comunității, de vârste similare.
    Un beneficiar direct poate fi participant la mai multe activități din proiect, de aceea numărul de participanți e mai mare decât numărul de beneficiari. De exemplu, un tânăr poate merge la film, în excursie, dar să facă parte și din cor, astfel fiind participant în 3 activități.
  • Vârsta 11-14: 40
  • Vârsta 15-18: 40
  • Total beneficiari direcți: 80
  • Beneficiarii indirecți: Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt părinții tinerilor din comunitate (minimum 20 persoane) și personalul centrelor de plasament (minimum 10 persoane).