Target
8 000
RON
7 450 RON

Educație ecologică în satul Nou

Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”

Susține Alergător Înscrie Alergător

Educație ecologică în satul Nou

Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”

Educația trebuie desfășurată nu numai în cadrul orelor, ci noi toți trebuie să contribuim la educarea, cultivarea conștiinței binelui și răului, să ajutăm persoanele din comunitate să distingă fapta bună de cea rea și astfel să devină conștienți că au de respectat niște norme morale și îndatoriri față de societate.
Misiunea acestui proiect este formarea gândirii ecologice, care să includă o atitudine clară și critică cu privire la problemele de mediu și comportamente corespunzătoare acestei atitudini și cultivarea acesteia atât prin activități teoretice legate de ecologizare cu elevii și părinți din comunitate cât și prin acțiuni de ecologizare, care vor avea loc în satul Nou, cu instrumente și măsuri de protecție necesare.

Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”
Grupul de inițiativă „Împreună pentru comunitate!”

Grupul de inițiativă este recent format și își propune implementarea a cât mai multe proiecte care să vină în sprijinul comunității. Grupul de inițiativă este format din cadre didactice care predau în Școala Gimnazială Roșia- structura Nou și locuiesc în satul Nou, părinți ai elevilor din școală și membri din comunitate, care prioritizează educația ecologică și protejarea mediului înconjurător, anul trecut coordonând activități de ecologizare în sat cu ajutorul conducerii Școlii Gimnaziale Roșia, Primăriei Roșia și Asociației Elijah, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Roșia- structura Nou, astfel încât se poate considera că aplicantul atinge criteriile necesare pentru atingerea scopului propus prin proiectul „Educație ecologică în satul Nou”.

Locuind în satul Nou, observ zilnic persoane care tratează cu ignoranță îndatoririle față de comunitate și consider că discuțiile și activitățile legate de ecologizarea și protejarea mediului trebuie desfășurate nu numai în cadrul orelor din școli și nu doar pentru elevi, ci toți locuitorii trebuie să contribuie la educarea și conștientizarea persoanelor din comunitatea Nou cu privire la respectarea anumitor norme morale.
Prin proiectul „Educație ecologică în satul Nou” elevii și părinții din satul Nou vor fi informați cu privire la consecințele poluării și beneficiile ecologizării și protejării mediului.
Locuitorii în comunitate vor fi informați și vor conștientiza riscurile poluării, desfășurând activități de ecologizare, care vor stimula motivația acestora către învățare, dezvoltarea competențelor socio-emoționale și de protejare a mediului și chiar stabilirea unei mai bune conexiuni între comunitate, primărie și școală. The North American Association for Environmental Education a concluzionat într-o evaluare că educația ecologică facilitează învățarea prin colaborare, gândirea critică și discuțiile, fiind orientată pe strategii de acțiune și aplicații adaptate realităților vieții, dezvoltând aptitudini precum capacitatea de autoeducare, abilități sociale, lucrul în echipă.
O1- Realizarea a două întâlniri de informare cu privire la educația ecologică, cu minim 30 de participanți din comunitate, în vara anului 2024;
O2- Coordonarea a două ecologizări în satul Nou, prin strângerea de deșeuri din zonele poluate, cu minim 30 de participanți din comunitate, în vara anului 2024;
O3- Achiziționarea a 23 de coșuri de gunoi stradale și amplasarea acestora în localitate, înainte de iarna anului 2024;
O4- Vopsirea și lăcuirea celor 23 de coșuri de gunoi, cu ajutorul tuturor elevilor din școală, a părinților și membrilor din comunitate implicați în proiect, înainte de iarna anului 2024;
  1. Atragerea persoanelor din comunitate către activitățile de educație ecologică (elevi, părinți, cadre didactice, etc.) - data aprobării proiectului- 15 March 2024 - 30 July 2024

    Grupul de inițiativă se va ocupa de atragerea de alergători și susținători pentru cauza propusă, dar și de persoane care să participe la cursurile de educație ecologică, ecologizări și amenajarea coșurilor de gunoi.

  2. Achiziționarea materialelor necesare în vederea realizării activitățiilor de educație ecologică și ecologizărilor; 20 July 2024 - 30 July 2024

    Achiziționarea de gustări și răcoritoare pentru activitățile de educație ecologică, care vor avea loc în Școala Gimnazială Roșia- structura Nou și de saci de unică folosință, cutii de mănuși pentru activitățile de ecologizare.

  3. Realizarea celor două activități de educație ecologică și coordonarea celor două ecologizări din localitate 01 August 2024 - 10 October 2024

    Activitățile de educație ecologică vor avea loc la Școala Gimnazială Roșia- structura Nou, unde participanților li se vor împărți pliante și li se vor prezenta principiile educației ecologice. Ecologizarea va avea loc în satul Nou, unde vom strânge și vom colecta selectiv deșeurile, alături de participanții implicați în proiect și colaboratori, precum Primăria Roșia, care va ajuta cu debarasarea deșeurilor și transportarea acestora către stația de compostare și sortare din Sibiu.

  4. Achiziționarea și amplasare coșurilor stradale. Achiziționarea de pensule, vopsea și lac. 10 October 2024 - 24 October 2024

    Cele 23 de coșuri reprezintă un nr. aproximativ, în funcție de oferta pe care am găsit-o pe piață la momentul scrierii proectului. Acest nr. poate suferi modificări la data achiziționării. Cheltuielile administrative legate de amplasare vor fi acoperite cu ajutorul Primăriei locală Roșia.

  5. Vopsirea și lăcuirea coșurilor stradale. 24 October 2024 - 30 November 2024

    Această activitate va avea loc în toamna anului 2024, cu ajutorul persoanelor implicate în proiectul „Educație ecologică în satul Nou” și cu toți elevii și profesorii din Școala Gimazială Roșia- structura Nou, finalizându-se astfel proiectul propus.

Running Icon

33 alergători înscriși

Alergător Cursă
Andreea Crăciun Fundraiser
Susține
Cristina Vlad Alergător
Susține
Anastasia-Maria Negură Fundraiser
Susține
Elena Diana Șerban Fundraiser
Susține
Petra Diandra Grancea Alergător
Susține
Corneliu Ciprian Mingheriș Alergător
Susține
Andrei Laza Alergător
Susține
Ciprian-Ioan Subțirel Alergător
Susține
Elisei Andrei Hunța Alergător
Susține
Alexandra Bidian Alergător
Susține
Icon

119 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Gabriela Teodorescu Andreea Crăciun 50 RON
Ivascu Bogdan Andreea Crăciun 100 RON
Beza Răzvan Larisa Dragoman 109 RON
Vasiu Claudia-Adela Maria-Minodora Lăcătuș 50 RON
Vasiu Claudia Adela Bianca Aurora Teașcu 50 RON
Sandu Lăcătuș Maria-Minodora Lăcătuș 100 RON
Sandu Lăcătuș Maria-Minodora Lăcătuș 100 RON
Ionela Jurca Maria Vintila 30 RON
Ionela Jurca Simion Dragoman 50 RON
Ionela Jurca Larisa Dragoman 30 RON
  • Grupul țintă: Beneficiarii direcți sunt elevii și părinții care vor participa la activități de educație ecologică, care vor fi peste 30 și care locuiesc în satul Nou.
    Beneficiarii indirecți sunt toți locuitorii din sat, care se vor bucura de străzi mai curate și vor vedea schimbarea benefică produsă în comunitate, prin intermediul proiectului „Educație ecologică în satul Nou”, reprezentând un model de bună practică, un exemplu care să-i inspire și să-i determine se respecte mai mult natura și mediul înconjurător.
  • Vârsta 6-10: 2
  • Vârsta 11-14: 5
  • Vârsta 15-18: 10
  • Vârsta 19-25: 2
  • Vârsta 26-64: 6
  • Total beneficiari direcți: 25