Target
25 000
RON
42 447 RON

Copii cu Speranță - terapii integrate pentru copii cu nevoi speciale

Organizația Umanitară Concordia

Support a Runner Runner Registration

Copii cu Speranță - terapii integrate pentru copii cu nevoi speciale

Organizația Umanitară Concordia

Prin acest proiect dorim să ajutăm un grup de 100 copii care participă la activitățile derulate în două centre de zi din Sibiu, copii care sunt afectați de probleme sociale și cu dizabilități de ordin mental sau psiho-neuro-motor. Dorim să îi ajutăm cu materialele necesare în terapia de recuperare, necesare continuității serviciilor de terapie și recuperare și de integrare senzorială sau terapiilor de învățare – cogniție, logopedie, motricitate fină sau coordonare ochi-mână. Cei mai mulți sunt copii de vârstă mică, sub 5 ani, iar materialele de care au nevoie în activități sunt vitale pentru recuperarea lor.

Organizația Umanitară Concordia
Organizația Umanitară Concordia

CONCORDIA a înființat Rețeaua Națională a Centrelor de Zi (CentreZi RO), asociere cu 146 de centre de zi, toate ajutând în total 7300 de copii din 25 de județe, între care și copii din județul Sibiu. Prin CentreZi RO, ca organizație umanitară intrăm în legătura cu colaboratorii locali și cunoaștem nevoile directe ale copiilor afectați de sărăcie, care participă la activități în centre de zi.
În 2022 și 2023 am derulat alături de partenerii locali o serie de evenimente prin care am reușit să cunoaștem nevoile locale, nevoile de sprijin pentru creșterea capacității locale de a oferi servicii către copii. Suntem în permanentă comunicare cu partenerii locali și împreună cu ei identificăm cele mai potrivite forme de sprijin pentru a ajuta, în coordonare cu misiunea noastră de a ajuta copiii și tinerii să-și regăsească încrederea, să se dezvolte și să pornească pe un nou drum spre o viață independentă.
Pe lângă Rețeaua CentreZi RO derulăm în mod curent și programe de: case de tip familial, centre de zi pentru copil, programe pentru tineri (pregătire profesională, jobchoaching și locuință socială, muncă în comunitate, educație prin Scoală primară, integrare profesională).

Copiii pe care vrem să îi ajutam prin acest proiect sunt, în cele mai multe cazuri afectați de lipsuri materiale la nivelul familiei, ceea ce împiedică accesul lor la terapii adecvate, cu materiale adecvate si cu specialiști. Ei au nevoie de sprijin social și emoțional sporit, au nevoie de exerciții și sesiuni speciale de terapie, care să îi ajute să depășească dificultățile în comunicare (vorbire, limbaj non-verbal sau interacțiune socială). În mod particular, acești copii au nevoie de evaluare multidisciplinară și reevaluare trimestrială, consiliere psihologică, terapie individuală (logopedie, masaj, ergoterapie, kinetoterapie, terapie de învățare, integrare senzorială și polisenzorială), facilitare a integrării/reintegrării în societate, activități de viață independentă, activități recreative/de socializare, dezvoltare și generalizare a abilităților, aptitudinilor și cunoștințelor în cadrul grupului.
Prin utilizarea materialelor prevăzute în proiect și după sesiunile de terapie, ne așteptăm ca acești copii să aibă un mai bun acces la resurse de învățare adaptate, care să îi ajute să se dezvolte într-un mediu care ține cont de provocările cu care ei se confruntă. Vor beneficia de creșterea gradului de siguranță, dezvoltarea abilităților utilitar-motorii, dezvoltarea capacității de auto-organizare, dezvoltarea abilităților de motricitate fină și coordonare ochi-mână, dezvoltarea limbajului, dezvoltarea abilităților de autonomie personală. Toate acestea de aduc o mai bună la interacțiune socială cu familia extinsă, cu colegi de școala/ grădiniță, cu membri ai comunității de proximitate.
Asigurare materiale pentru terapie pentru 100 de copii afectați de probleme sociale și cu dizabilități de ordin mental sau psiho-neuro-motor din Sibiu.
Creșterea conștientizării la nivel local cu privire la problemele cu care se confruntă această categorie de copii și inițierea de noi parteneriate locale.
Îmbunătățirea condiției de viață zilnică a copiilor afectați de probleme sociale si cu dizabilități de ordin mental sau psiho-neuro-motor, prin dezvoltarea de noi abilități.
 1. Identificare copii și organizare pe grupe de lucru 15 June 2024 - 15 July 2024

  Organizațiile partenere în sustinerea acestei cauze vor identifica și organiza grupele de copii care participă la sesiunile de terapie.

 2. Cumpărare materiale 15 July 2024 - 15 September 2024

  Vom realiza cumpărăturile de materiale necesare, în funcție de nevoile copiilor. Se vor alege materiale de lucru de calitate, care respectă masurile de siguranță pentru a se evita apariția riscurilor asupra copiilor.

 3. Ateliere și sesiuni de terapie cu copiii 15 August 2024 - 10 December 2024

  Se vor derula sesiuni de terapie și recuperare a copiilor cu dizabilitate. Avem în vedere atât sesiuni individuale cât și sesiuni de grup și susținere școlară a copiilor, prin terapie și prin contact direct cu cadrele didactice pentru a ajuta mai bine copiii.

 4. Coordordonare proiect, raportare, comunicare 10 June 2024 - 10 December 2024

  Coordonatorul de proiect va planifica și monitoriza activitățile, pentru a ne asigura ca ne încadrăm în timp și că folosim în modul cel mai eficient resursele. Periodic pe parcursul proiectului se vor face postări despre activitățile derulate.

Running Icon

656 registered runners

Full Name Race
Alesia-Maria Caprioreanu Runner
Support
Selena Miriam Beu Fundraiser
Support
Alice-Maria Beu Fundraiser
Support
Cristian Ghibescu Runner
Support
Sebastian Daniel Mitrofan Runner
Support
Camelia Ermacov Runner
Support
Delia Luca Runner
Support
Darius Ghita Runner
Support
Eduard Alexandru Glont Runner
Support
Dragos Clamba Runner
Support
Icon

172 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Cosmin Calinescu Rafael Donea 100 RON
Anonymous POLGAR ANTONIA ANA 20 RON
Mos Craciun Lucia Ciobanu 300 RON
Lavinia Damian Elena Daniela Zeicu 65 RON
Anonymous Gheorghe Caragui 50 RON
Crina Maxim Elena Daniela Zeicu 50 RON
Anonymous MIRABELA ARMULESCU 200 RON
Anonymous MIRABELA ARMULESCU 21 RON
Anonymous Diana Ispas 100 RON
Maria Moga Doina Popentiu 50 RON
 • Aged 0-5: 34
 • Aged 6-10: 60
 • Aged 11-14: 6
 • Total direct beneficiary: 100