Target
47 000
RON
43 086 RON

Sterilizări gratuite câini și pisici din județul Sibiu

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life

Support a Runner Runner Registration

Sterilizări gratuite câini și pisici din județul Sibiu

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life

Sterilizarea animalelor de companie cu și fără stăpân este singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse acestea. Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efectuarea acesteia de către persoanele fără venituri sau cu venituri mici este aproape imposibilă, atât datorită costurilor cât și a logisticii pe care o implică.
Obiectivul nostru este sterilizarea gratuită, în cabinete veterinare din Sibiu, a unui număr de minim 250 de animale (câini și pisici de rasă comună) prevenind astfel mii de cazuri de abandon, accidente și suferință.
Anul acesta ne propunem realizarea sterilizărilor în cabinete veterinare din Sibiu, în baza programărilor prealabile, pe o perioada mai îndelungată de timp.

Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life
Asociația pentru Protecția Animalelor și a Naturii Animal Life

Activitatea curentă a Animal Life include preluarea, tratarea, sterilizarea și oferirea spre adopție a animalelor de companie, în stare de necesitate. Dispunem de un adăpost de câini si un adăpost de pisici. De-a lungul celor 18 ani de activitate am înțeles însă că este nevoie de campanii masive de sterilizare a animalelor de companie dacă ne dorim ca fenomenele de abandon și cruzime să se oprească. Începând din 2008, am sterilizat constant animale, fie în campanii de castrări fie în cabinete medicale, reușind în ultimii 6 ani (2018-2023), și cu ajutorul Maratonului Internațional Sibiu, să sterilizăm peste 8300 de animale. Ne-am extins activitatea din orașul Sibiu spre satele învecinate, am folosit și clinica mobilă pentru satele fără infrastructura necesară efectuării operațiilor și am trezit interesul autorităților pentru această metodă umană de gestionare a câinilor fără stăpân. Mai mult decât atât observam o cerere tot mai mare din partea deținătorilor de animale pentru sterilizarea acestora.

În România există legislație care prevede obligativitatea sterilizarii câinilor de rasa comună, dar aplicarea și verificarea respectării acesteia se realizeaza într-o proporție foarte mică și nu se oferă nici servicii veterinare accesibile. Situația animalelor de companie fiind neschimbată: puii proaspăt fătați sau de câteva săptămâni, adesea împreună cu mama, sunt abandonați pe marginea drumului, unde mor sub roțile mașinilor, împânzesc marginile satelor, ori sfârșesc din cauza bolilor, a foamei sau a cruzimii oamenilor. Principala sursă a animalelor fără stăpân o reprezinta gospodăriile, iar soluția pentru stoparea acestui ciclu al suferinței este sterilizarea animalor de companie.
Eforturile noastre se adresează în ultimii ani și zonelor rurale unde accesul la asistență veterinară este aproape inexistent – medicii de circumscripție nu realizează de obicei operații și sunt specializați în animale de fermă - unde este nevoie atât de aceasta cât și de educație ecologică (și nu numai).
Sibiul este altfel și datorită faptului că problema animalelor fără stăpân este gestionată – în măsura în care putem – de Animal Life. Sperăm să obținem aceleași rezultate și în satele învecinate Sibiului. Un mic exemplu: prin sterilizarea a 200 femele x 2 perioade de împerechere pe an x 6 pui(medie/fătare) avem un număr de 2400 pui nedoriți care nu vor fi aduși pe lume, pentru a sfârși în mod tragic.
Sterilizarea nu este doar o metodă de-a preveni apariția puilor nedoriți este o intervenție care poate salva viața animalului!
Sterilizarea a minimum 250 de animale, câini și pisici de rasă comună, provenind de la persoane fără venituri sau cu venituri mici, ori animale fără stăpân, cu o echipă formată din 2 medici, 2 asistenți, 2 angajați ai asociaței în perioada iulie-decembrie 2024.
 1. Anunț privind începerea programărilor pentru sterilizări gratuite 15 July 2024 - 30 July 2024

  Vom anunța pe canalele de social media și în presa locală posibilitatea oferită persoanelor interesate, ce se încadrează în grupul țintă, de-a realiza programarea animalului pentru sterilizarea gratuită.

 2. Programările efective pentru sterilizare 15 July 2024 - 10 December 2024

  Procesarea formularelor de programare, programarea animalelor și comunicarea datelor și orelor de programare, personal beneficiarilor.

 3. Realizarea sterilizărilor 20 July 2024 - 31 December 2024

  Realizarea procedurilor de sterilizare efective, incluzând animale cu proprietari și animale fără stăpân. Pentru persoanele care nu se descurcă cu transportul vom oferi transport. Animalele fără stăpân vor fi transportate de angajații nostri la cabinet.

 4. Comunicare privind numărul de animale sterilizate și locuri disponibile 20 August 2024 - 31 December 2024

  Vom comunica la fiecare 4 săptămâni numărul de animale sterilizate în cadrul proiectului și numărul de locuri rămase disponibile, sau epuizarea fondurilor, dupa caz.

 5. Follow up, concluzionare 01 January 2025 - 31 January 2025

  Raportarea rezultatelor proiectului

Running Icon

432 registered runners

Full Name Race
Andreea Mihu Runner
Support
Hanna Remeslo Runner
Support
Tudor Ioan Stanciu Runner
Support
David George Stanciu Runner
Support
Victor Fronie Runner
Support
Alexandru Barsan Runner
Support
Denise Gherman Runner
Support
Codruta Avram Runner
Support
Eric Samuel Valu Runner
Support
Peter Grezer Runner
Semi Maraton 21.1 km
Support
Giving Icon

287 registered supporters

Supporter Supported Runner Race Amount
Tudor Orlandea Denisa Ilie 100 RON
Mara Ciobanu Loredana Staroste 50 RON
Fam. Costeiu Loredana Staroste 200 RON
Otilia Man Talisa Sandru 100 RON
Anonymous Mihai Ilincescu
Semi Maraton 21.1 km
100 RON
Mihaela Gheorghitoiu Mihai Ilincescu
Semi Maraton 21.1 km
50 RON
Elena Udrea Mihai Ilincescu
Semi Maraton 21.1 km
50 RON
Anonymous Mara Marcovici 99 RON
Adela Popa Mara Bunea 100 RON
Anonymous Olivia Pacuraru 20 RON
 • Aged 26 to 64: 250
 • Total direct beneficiary: 250