Target
10 300
RON
12 229 RON

Călătoria spre dezvoltare, cultură și inovație a copiilor din mediul rural

Asociația Șura Mare Culturală

Support a Runner Runner Registration

Călătoria spre dezvoltare, cultură și inovație a copiilor din mediul rural

Asociația Șura Mare Culturală

Proiectul are scopul de a reduce decalajul semnificativ în oportunitățile pe care le au copiii din mediul urban și cei din mediul rural privind dezvoltarea personală, socializarea și recreerea. Acest proiect contribuie la formarea generației viitoare; copii, tineri, din mediul rural, o generație de oameni educați, empatici, responsabili, cu viziune inovativă și corect ancorați în realitate.
Asociația Șura Mare Culturală, își propune să amenajeze un spațiu special destinat pentru ateliere practice, educative și de dezvoltare, precum pictură de icoane pe sticlă, confecționare de mărțișoare, etc., dar si pentru dezvoltarea culturii generale prin echipamentele puse în incinta acestui spațiu, pe care grupul țintă poate să le utilizeze.

Asociația Șura Mare Culturală
Asociația Șura Mare Culturală

Asociația Șura Mare Culturală, este o organizație non-profit care promovează valorile tradiționale ale spațiului Șura Mare – Hamba. Asociația organizează împreună cu Primăria Șura Mare și alte entități, evenimente care reunesc comunitatea Șura Mare – Hamba la: Festivalul Copiilor, Festivalul Fiii Satului, Festivalul Recoltei, Adunarea Sașilor, Tradiție de Rusalii - Sărbătoarea armindenilor, campanii de colectare a deșeurilor din natură, evenimente de caritate, ateliere de creație, seri de film și multe alte activități. Membrii asociației sunt un grup de tineri devotați, susținuți de autoritățile locale, de un număr mare de voluntari și de întreaga comunitate.

Deoarece în mediul rural, adesea atât copiii cât și tinerii sunt departe de punctele principale de dezvoltare și informare, prin acest spațiu, reușim să facilităm accesul la documentare. De-asemenea copiii au nevoie de un mediu în care pot socializa în scop educativ, iar în momentul actual, în comuna noastră nu există un astfel de beneficiu.
Comunitatea Șura Mare – Hamba are aproximativ 800 de copii și tineri care studiază în școli și licee din Șura Mare, Hamba și Sibiu. Asociația organizează pentru acești copii multe ateliere practice, educative și de dezvoltare, pregătesc împreună cu copiii momente artistice pentru festivalurile din comună, îi implică în competiții sportive și activități recreative. Asociația lărgește sfera activităților destinate copiilor și tinerilor prin atragerea lor la socializare fizică, dezvoltare personală, explorarea naturii, sport, informare și dezvoltare culturală prin conservarea tradițiilor locale, de asemenea, se impune crearea unei conexiuni între seniori și tineri, pentru transmiterea valorilor tradiționale.
Prin acest proiect, asociația își asumă responsabilitatea creării unui climat eficient atât pentru formarea copiilor și tinerilor din comună, în spiritul respectării valorilor tradiționale moștenite, cât și pentru familiarizarea lor cu noile tehnologii educaționale. Proiectul reduce decalajul semnificativ în oportunitățile pe care le au copiii din mediul urban și cei din mediul rural privind dezvoltarea personală, socializarea și recreerea.
Crearea condițiilor de informare, studiu, lectură;
Organizarea de ateliere de creație pentru formarea abilităților practice și artistice;
Organizarea de activități pentru interacțiunea cu natura: orientare, faună, floră, hrană, dezvoltarea noțiunilor de astrografie prin activități practice.
Transmiterea valorilor tradiționale locale: port popular, obiceiuri și tradiții, grai, folclor, rețete culinare, meșteșuguri, aspecte legate de istoria și dezvoltarea comunei;
Organizarea de activități de socializare și recreere;
Organizarea de activități care să-i ajute să-și descopere pasiunile.
 1. Bazele comunicării în limba germană/ engleză 15 July 2024 - 30 July 2024

  Aceste întâlniri sunt destinate copiilor pentru a-i ajuta să-și dezvolte comunicarea atât în limba germană, cât și în limba engleza.

 2. Lucru manual 01 August 2024 - 31 August 2024

  Prin intermediul acestor ateliere, copii își vor dezvolta abilitățile de îndemânare. Totodată, aceștia își pot îmbunătăți creativitatea, răbdarea și concentrarea. Atelierele vor fii diversificate în funcție de vârstă și domeniu. Propunem așadar ateliere de cusut, de realizat mărțișoare, produse din materiale reciclabile, din lut, dar nu numai.

 3. Curiozități despre istoria și geografia comunei 01 September 2024 - 15 September 2024

  Este foarte important ca tinerii din localitatea noastră să cunoască trecutul zonei, așezarea geografică, ocupațiile oamenilor, dar și dezvoltarea și evoluția lor.

 4. Inițierea în diverse domenii 15 September 2025 - 30 September 2025

  Ne propunem să împărtășim experiențe din cât mai multe domenii de activitate. Cu ajutorul unor teste de orientare profesională, tinerii își pot descoperi vocația.

 5. Îmbogățirea culturii generale 01 October 2025 - 15 October 2025

  Sugerăm o varietate de activități educative și distractive prin care copii își pot dezvolta cultura generală. Organizăm dezbateri în grup pe diverse teme abordate în viața de zi cu zi.

 6. Competiția jocurilor 15 October 2024 - 31 October 2024

  Aducem în tablou si activitățile unde copii vor interacționa și se vor recrea prin jocuri distractive și interactive. Ei vor avea ocazia să se joace jocuri ale copilăriei din trecut, când digitalizarea nu exista, dar și jocuri contemporane care le antrenează mintea și creativitatea.

 7. Cum să îți învingi emoțiile? 01 November 2024 - 15 November 2024

  Uneori nu știm să trecem peste limitele impuse de noi, datorită emoțiilor, așadar, dorim să aducem în fața celor interesați, persoane cu experiențe reale care s-au confruntat cu probleme de exprimare, stări interioare negative, etc., din pricina emoțiilor. Prin această activitate ne dorim să reușim să-i convingem pe cei prezenți că noi suntem motorul tuturor emoțiilor noastre si că putem avea control asupra oricărei situații.

 8. Cursuri de pictură pe sticlă 15 November 2024 - 30 November 2024

  De la începutul activității noastre, am inclus în planul nostru de evenimente și acest club de pictură pe sticlă care a fost foarte apreciat de către comunitate. Icoanele pictate de către participanți au fost o adevărată reușită, așadar, în cadrul spațiului pe care îl vom amenaja, putem să ne desfășurăm activitatea într-un mediu propice, fără să mai depindem de sălile școlii din comuna care nu sunt suficiente.

 9. Studiu astronomic 01 December 2024 - 15 December 2024

  Ne propunem să organizăm seri în care activitatea principală să fie observarea spațiului astronomic, mai exact studiul satelitului nostru natural, Luna, studiul stelelor și al planetelor din sistemul solar care aduce satisfacții imediate pentru toți cei care au ocazia să privească printr-un telescop astronomic.

Running Icon

124 registered runners

Full Name Race
Adrian-Octavian Marza Runner
Support
Andreea Zamfir Runner
Support
ISABELLA POPA Runner
Support
Darius Hategan Runner
maraton 42.2 km
Support
Andrei Mihalea Runner
Support
Remus Costache Runner
Support
Nadia Maria Tatu Runner
Support
MARIA TEODORA BUNEA Runner
Support
ADRIAN IOAN BUNEA Runner
Support
Andreea Lupu Runner
Support
Icon

71 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Completare Aurel Ioan-Calin Bunea 20 RON
Anonymous Traian Tantana 250 RON
Anonymous Cosmina Tăvală 50 RON
Alex Siean Ioan-Calin Bunea 100 RON
Ioan-Paul Miclaus Ioan-Calin Bunea 50 RON
Anonymous Ioan-Calin Bunea 50 RON
Anonymous Ioana Ban 30 RON
Catalina Florea Ioan-Calin Bunea 50 RON
Uța Pușcaș Gabriel Bacaintan 30 RON
Traian Tantana Gabriel Motoc 50 RON
 • Aged 6-10: 30
 • Aged 11-14: 50
 • Aged 15-18: 30
 • Aged 19-25: 20
 • Total direct beneficiary: 130