Target
10 000
RON
19 888 RON

Învingem autismul - Drumul spre victorie

Asociația Sfântul Casian

Support a Runner Runner Registration

Învingem autismul - Drumul spre victorie

Asociația Sfântul Casian

Asociația Sfântul Casian îți propune prin acest proiect schimbarea/îmbunătățirea bazei materiale. Scopul este achiziționarea de materiale noi folosite în terapie pentru beneficiarii asociației. Deoarece unele materiale se distrug ușor, acestea trebuie schimbate des. Cu ajutorul acestor materiale poate continua terapia de recuperare. Progresul copiilor depinde foarte mult și de baza materială pusă la dispoziție.

Asociația Sfântul Casian
Asociația Sfântul Casian

Suntem o asociație din orașul Mediaș, jud. Sibiu compusă din părinți a copiilor cu autism, având ca scop recuperarea copiilor noștri. Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, părinți și specialiști trebuie să luptăm împreună pentru recuperarea copiilor noștri.
Asociația a fost înființată în anul 2018. În anul 2020, am reușit să deschidem Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, unde în momentul de față, 25 copii beneficiază de terapii multidisciplinare gratuite. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu cerințe educaționale speciale. Datorită implicării în terapie, a terapeutelor și a părințiilor, evoluțiile copiilor sunt favorabile.
Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu sunt suficiente locuri pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm mai mult.
Copii din asociație au vârste cuprinse între 3 și 11 ani.

Materialele principale sunt reprezentate de pictograme cu acțiuni, obiecte, meserii etc; rechizite, plastilină, figurine, jocuri, fișe de lucru, mic mobilier tematic, seturi de motricitate, materiale de relaxare. Beneficiarii au vârste cuprinse între 3 și 11 ani, motiv pentru care baza materială trebuie să fie amplă, diversă, de noutate și în mai multe exemplare, dacă este posibil.
Progresul copilului depinde direct de vârsta de intrare în terapie și numărul de ore lucrate. Este esențial ca beneficiarul să fie atras în fiecare zi de materialele utilizate, având în vedere că terapia este un proces care se întinde pe ani, iar entuziasmul copilului reprezintă o recompensă și un motiv ca el să se întoarcă în fiecare zi.
Schimbarea/îmbunătățirea bazei materiale reprezintă un beneficiu major pentru beneficiarii din asociația noastră. Progresele beneficiarilor au impact pozitiv asupra familiei, a scolii și a comunității în care trăim.
Cu ajutorul materialelor pe care le vom achiziționa în acestui proiect, beneficiarii vor învăța mult mai ușor cum să se descurce în comunitate. De ex: Cu ajutorul pictogramelor copii vor învăța să își aștepte rândul.
Cu ajutorul anumitor materiale (fotoli tip scaun, castel gonflabil..., etc.) copii vor reuși să se relaxeze pentru a putea face față mai ușor provocărilor din aceea zi din comunitate.
Ne propunem să achiziționăm: kituri logopedice, jocuri educative, jocuri logopedice, consumabile, materiale de relaxare... etc.
Ne propunem să lucrăm cu 25 de beneficiari.
Ne propunem să organizăm un număr de 32 de ședințe pe zi cu ajutorul materialelor achiziționate.
Ne propunem să îmbunătățim starea psihică a 25 de beneficiari zilnic.
 1. Înscriere maraton 15 January 2024 - 15 February 2024

  Discuție cu membrii asociației, proiectare, calcule, planificare și înscriere maraton.

 2. Promovarea proiectului 17 February 2024 - 25 May 2024

  Promovarea proiectului pentru înscrierea alergătorilor și susținătorilor pe rețelele de socializare.

 3. Achiziționarea materialelor 01 July 2024 - 15 September 2024

  Achiziționarea materialelor de terapie se va face imediat după primirea resurselor financiare.

 4. Activitățiile cu copii 15 September 2024 - 15 September 2026

  Activitățile cu beneficiarii vor începe imediat după achiziționarea materialelor necesare pentru implementarea terapiei de recuperare.

Running Icon

212 registered runners

Full Name Race
Manuel Plaias Runner
Support
Sergiu-Petre Coțofan Runner
Support
Elena Aura Macovei Runner
Support
Ionuț Gavrilescu Runner
Support
Gabriela-Monica Dumitrașcu Runner
Support
Florin Militaru Runner
Support
Eugen Cosmin Doroga Fundraiser
Support
Sorin Mulea Runner
Support
Adrian Echert Runner
Support
Raul Gabriel Stancu Runner
Support
Icon

134 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Alexandra Avram Sergiu Tarata 10 RON
alexandra comerzan Andi Rusu 50 RON
Anonymous Lucian Tudor 50 RON
Mone te pupă și are încredere în tine! :) Andreea-Teodora David 50 RON
Anonymous Ioana Ilies 19 RON
Oana Chis Andi Rusu 100 RON
Alina Moldovan Andi Rusu 55 RON
Alexandra Pas Adelina Ioana Bunescu 50 RON
Anonymous Cristina Purcaru 50 RON
Mirela Maria Barbu Flavius Dordea 100 RON
 • Aged 6-10: 25
 • Total direct beneficiary: 25