Target
12 000
RON
4 893 RON

Susținem educația STEAM în liceele din Sibiu

Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"

Support a Runner Runner Registration

Susținem educația STEAM în liceele din Sibiu

Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"

Echipa de Robotică a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Gear Maniacs își propune să mentoreze echipe de robotică din alte școli, să apropie adolescenți cu aceleași pasiuni și să ofere colectivelor vizitate exemple de bună practică în acest domeniu. Elevii beneficiari ai proiectului vor descoperi noile tehnologii, ceea ce va determina deschiderea și interesul lor spre acest domeniu, acumulând mai ușor și mai temeinic competențe STEAM, atât de necesare în era digitalizării. Ne dorim să desfășurăm activități pentru a le sprijini în constituirea de cluburi de robotică și să ajutăm echipele de robotică deja formate să participe la competițiile FIRST Tech Challenge organizate de Nație prin Educație în anul școlar 2024-2025.

Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"
Asociația "Colegiul Brukenthal" Sibiu prin clubul de robotică "Gear Maniacs"

Echipa „Gear Maniacs” a Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, a luat ființă în anul 2017 din dorința elevilor pasionați de robotică de a participa la competițiile naționale și internaționale organizate de FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). Începând cu anul 2019 au participat la cele mai puternice concursuri de profil, iar munca le-a fost recompensată cu numeroase premii la etapele regionale și naționale. Anul acesta au obținut premiul 2, Think Award la regionala de la Cluj-Napoca și s-au calificat la etapa națională. Membrii "Gear Maniacs" au învățat să funcționeze în echipă, dezvoltându-și spiritul antreprenorial, au înțeles cât de important este să aducă valoare comunității sibiene din care fac parte, făcând cunoscute valorile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Echipa ”Gear Maniacs jr.” s-a format în anul 2020 la sugestia și cu sprijinul elevilor clubului de robotică din liceu, ei finanțându-le primul kit de robotică. Este al treilea an în care își doresc să participe la proiectul "Maratonul Internațional" Sibiu pentru a ajuta comunitatea pasionaților de robotică să se dezvolte.

Proiectul actual al echipelor de robotică presupune promovarea roboticii și a competențelor tehnice în școlile din Sibiu, care până acum nu au avut ocazia și posibilitatea să își dezvolte creativitatea, gândirea logică și inventivitatea în cadrul unor activități extrașcolare. Importanța tehnologiei în viața oamenilor din secolul 21 este tot mai mare și este necesară, regăsindu-se în noi soluții pentru problemele întâmpinate de societatea în care trăim. Echipa noastră își dorește să vină în sprijinul comunității școlare sibiene prin promovarea unor exemple de bună practică în rândul acesteia. Au descoperit cluburi de robotică în școlile sibiene care au nevoie de ajutor pentru a înțelege și a participa la competițiile naționale și internaționale de robotică.
Acest proiect îi va ajuta pe elevii participanți:
- să înțeleagă mai bine lumea și viitorul tehnologiei;
- să lucreze în echipă, cooperând unul cu celălalt;
- să aibă încredere, atât în propria persoană, cât și în cei din jurul lor;
- să fie responsabili și să ducă la bun sfârșit un proiect sau o sarcină primită;
- să aplice termenii teoretici învățați în proiecte practice;
- să își dezvolte creativitatea și gândirea critică;
- să facă parte dintr-o comunitate a pasionaților de tehnologie în general și de robotică în particular.
• Acumularea cunoștințelor despre robotică pentru un număr de 150-200 copii;
• Motivarea elevilor de a participa la proiecte de robotică;
• Menținerea unei activități constante a clubului de robotică:
o la liceu ”Gear Maniacs”: ore petrecute de elevi în club – 5 ore /ședință*20 săptămâni/ an – 1000 ore școlarizare
o la gimnaziu ”Gear Maniacs jr”: ore petrecute de elevi în club – 3 ore /ședință*20 săptămâni/ an – 600 ore școlarizare
• Implementarea efectivă a proiectului, activități în școlile propuse:
o la liceu ”Gear Maniacs”: ore petrecute cu elevii în școlile vizate – 2 ore /ședință*3 școli – 6 ore de școlarizare
o la gimnaziu ”Gear Maniacs jr”: ore petrecute cu elevii în școlile vizate – 2 ore /ședință*4 școli – 8 ore de școlarizare
• Realizarea proiectului în termen de 6 luni de la primirea kit-urilor
 1. Promovarea proiectului pe site-ul www.gearmaniacs.ro, pe paginile de Facebook și Instagram ale echipelor, în presa locală 01 June 2024 - 31 December 2024

  Echipa de robotică Gear Maniacs este prezentă pe toate rețelele de socializare și are un site pe care va fi promovat acest proiect. Se vor distribui, de asemenea, fly-ere prin licee și școli gimnaziale, de asemenea vor fi implicați peste 3500 de participanți-elevi și profesori, alături de care Gear Maniacs și Gear Maniacs jr. au participat la diverse competiții în decursul ultimilor ani.

 2. Comanda și livrarea kit-urilor de robotică 01 September 2024 - 15 October 2024

  Pentru viitoarele echipe FTC de robotică - în principal pentru echipa de robotică a Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu" din Sibiu se vor face toate demersurile necesare înscrierii echipei în comunitatea FTC și de achiziționare a kit-ului necesar clubului pentru participare la competițiile FTC.

 3. Alegerea celorlalte școli în care se va desfășura activitatea și stabilirea mentorilor 15 October 2024 - 15 December 2024

  Pentru școlile care nu au echipe de robotică, dar își doresc să cunoască această comunitate și au disponibilitate pentru a face parte din această comunitate se vor desfășura activități de mentorat, focusul va fi pe următoarelor licee și școli generale: - Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", Sibiu - Colegiul Național "Octavian Goga", Sibiu - Colegiul Pedagogic "Andrei Șaguna", Sibiu - Colegiul Tehnic Energetic - Școala gimnazială nr. 2 - Școala "Charlotte Dietrich", Sibiu - Școala ERI, Sibiu

 4. Desfășurarea activităților în școli împreună cu elevii implicați în proiect 01 April 2024 - 01 December 2024

  Pe tot parcursul proiectului, elevii implicați în proiect, împreună cu toți membrii clubului de robotică Gear Maniacs vor promova proiectul în școli și în comunitate, în presă și pe toate rețelele de socializare pe care sunt prezenți și vor pregăti, vor documenta și vor participa la activitățile propuse în proiect.

 5. Finalizarea proiectului 15 December 2024 - 15 January 2025

  Completarea rapoartelor narative și financiare, precum și transmiterea lor organizatorilor în timp util.

Running Icon

70 registered runners

Full Name Race
Nuna Yepez Runner
Support
Alex Sin-Bulban Runner
Support
Vlad Sin-Bulban Runner
Support
Tudor Sin-Bulban Runner
Support
Ana Pleteriu Runner
Support
Antonia Moldovan Runner
Support
elena angelica Moldovan Runner
Support
Remus-Gheorghe Visa Runner
Support
Octavia Andreea Moldovan Runner
Support
Mara Deleanu Runner
Support
Icon

21 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Ade R Ana Timofte 50 RON
Anonymous Cătălina Rebegel 200 RON
Anonymous Cristian Nicolae Grama 50 RON
Monica si Horea M Corina Barna 100 RON
Monica Marinescu Moni Cusnir 100 RON
Decean Estera Ruxandra Dumitra 100 RON
Cosmin P Corina Barna 50 RON
Manuela Telegariu Ruxandra Dumitra 300 RON
Loredana Vonica Corina Barna 50 RON
Alina Domnariu Raluca Iosifescu 100 RON
 • Aged 15-18: 30
 • Total direct beneficiary: 30