Ai o idee de proiect? Aplică până în 16 februarie

Foto: Adrian Luca

Ai o idee de proiect pentru care vrei să lăsăm urme la maratonul din acest an? Hai la noi cu ea până în 16 februarie. Așteptăm propuneri care soluționează probleme din comunitatea locală, dar și care vor să aducă un suflu nou în oraș. Ne plac mult ideile istețe și crețe, abordările neașteptate sau care aduc în discuție aspecte mai puțin cunoscute ale unor subiecte, dar credem și în importanța celor care au curajul să lupte cu probleme vechi.

 

În cele 12 ediții de maraton, am reușit, împreună, să punem pe picioare cca. 325 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin; protejarea berzelor albe; cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică; renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural; amenajarea de săli polisenzoriale; repararea unei sinagogi; echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite; prevenția bolilor neurodegenerative; sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân; activități cu și pentru persoanele cu dizabilități; achiziția de echipamente medicale etc. Iar dincolo de acestea, am reușit să nuanțăm felul în care oamenii simt comunitatea și își găsesc locurile din care pot aduce schimbări în cadrul acesteia.

În plus, în fiecare an încercăm să ajutăm echipele din spatele cauzelor să se dezvolte cât mai mult – oferind consultări pentru scrierea proiectelor, dar și idei prin care pot atrage mai multe fonduri sau își pot promova cauzele.

 

Câte cauze vor merge mai departe?

Anul acesta nu avem un număr fix de proiecte care vor intra în cursă – lista proiectelor finaliste va fi stabilită de membrii juriului, în funcție de calitatea aplicațiilor.

 

Cine poate aplica?

La fel ca în fiecare an, acceptăm atât proiecte înscrise de ONG-uri, cât și de grupuri de inițiativă (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică). Nu contează cine aplică, dar este nevoie să demonstreze că înțelege ce ar presupune să ducă toată treaba până la final și că este gata să depună eforturile necesare – atât în perioada strângerii fondurilor, cât și în cea de implementare a proiectului.

Dacă aplici pentru prima dată, te rugăm insistent să ne contactezi pentru o consultare, pentru a ne cunoaște și înțelege mai bine, dar și pentru a te ajuta să scrii cea mai bună variantă a aplicației, astfel încât să ai șanse mai mari ca proiectul să meargă mai departe.

Condițiile de participare, criteriile de selecție și toate detaliile pe care trebuie să le știi înainte de a aplica se găsesc pe platforma noastră: https://sibiu.grantmanager.ro/.

Te rugăm să îți creezi cont pe platformă și să parcurgi mai întâi informația cu privire la aplicare.

 

Cum aplici?

Pentru a înscrie proiectul, completează formularul disponibil pe sibiu.grantmanager.ro până în data de 16 februarie 2024, ora 12.00 pm (la prânz). Te încurajăm să redactezi aplicația cât mai repede pentru a lăsa timp pentru eventuale clarificări și consultări cu echipa fundației. 

Pentru orice întrebări sau nelămuriri ne poți scrie pe proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro

Vom răspunde în cel mai scurt timp posibil, după criteriul primul venit, primul servit și, eventual, vom stabili împreună o întâlnire pentru a pune țara la cale.

Știm că, de multe ori, cele mai inspirate idei vin în ultima clipă, dar pentru a beneficia de ajutorul nostru în scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului, respectiv, pentru a crește șansele de a trece de selecție, te încurajăm să ne scrii cât mai din timp.

Menționăm că întâlnirile vor avea loc în perioada 15.01 – 14.02.2024.

PS: Dacă ai nevoie de un pic de inspirație, aruncă un ochi peste proiectele de anul trecut.

Aplică pe platforma sibiu.grantmanager.ro