Target
15 000
RON
15 408 RON

Educație pentru sănătate în mediul rural

Asociația Timp și Suflet

Susține Alergător Înscrie Alergător

Educație pentru sănătate în mediul rural

Asociația Timp și Suflet

Vom organiza evenimente sanitare educaționale publice cu sesiuni teoretice și practice susținute de cadre medicale specializate în acordarea primului ajutor, ortopedie, chirurgie, stomatologie și igienă în 2 localități din Județul Sibiu, Glâmboaca și Bradu. Totodată vom desemna, instrui și dota voluntari sătești, gata să intervină corect și promt în situațiile în care fiecare secundă contează.
Educatia pentru sănătate face diferența între un martor neputincios și un salvator, mai ales în mediul rural defavorizat unde este acces redus la educație și servicii medicale.
Cu cât numărul de persoane ce stăpânesc manevrele de prim ajutor și cunosc noțiuni elementare de prevenție este mai mare, cu atât comunitatea este mai sigură.

Asociația Timp și Suflet
Asociația Timp și Suflet

Asociația Timp și Suflet a fost înființată în anul 2021, în Avrig, județul Sibiu și are ca scop principal facilitarea legăturilor între cei ce au nevoie de ajutor și cei ce îl pot oferi. În acest sens identificăm nevoile comunității, grupurile vulnerabile și acționăm potrivit unui plan de acțiuni bine stabilit.
Asociația noastră derulează proiecte în diferite domenii cu beneficiari și beneficii multiple: social, cultural, artistic, mediu, educație și sănătate.
Asociatia a încheiat parteneriate cu instituțiile de învățământ din UAT Avrig, prin intermediul cărora peste 1700 de școlari și preșcolari beneficiază de cursuri de prim ajutor, anatomie, alimentație sănătoasă și igienă, adaptate fiecărei grupe de vârstă. De asemenea, am răspuns și solicitărilor venite din partea cadrelor didactice din Sibiu și Cisnădie.
Anual organizăm câte un eveniment sanitar public de conștientizare în cadrul cărora oferim gratuit ghiduri de bune practici în situațiile de urgență, demonstrații de prim ajutor, informații cu privire la programele de sprijin pentru pacienții oncologici și, la cerere, monitorizarea funcțiilor vitale.
Implicare activă în Banca pentru Alimente și antirisipa alimentară.

Proiectul Educație pentru sănătate, abordează problema stării precare de sănătăte și accesul redus la educație și servicii medicale în comunitățile rurale defavorizate.
În satul Glamboaca copiii dispun doar grădiniță și ciclul primar de învățământ, iar comunitatea nu deține cabinet medical și farmacie.
Riscuri crescute de deces datorate lipsei de cunoștințe de acordare a primului ajutor, agravarea stării de sănătate și complicații ale bolilor datorate lipsei preveniției, a igienei deficitare, amânarea sau lipsa controalelor medicale, apelarea la tratamente fără indicații medicale și efectuare de manevre greșite.
Nevoia de asumarea a responsabilității pentru propria sănătate dar și a celor din jur. Nevoia majoră de a avea în comunitățile defavorizate persoane instruite, capabile să intervină în situații de urgență până la sosirea echipajelor specializate pentru evitarea tragediilor.
Din cauza sărăciei, lipsei de educație și igienă, copiii sunt victime ale bullying-ului în satele/orașele în care merg la școală.
Necunoașterea ghidurilor de bune practici duce la supraaglomerarea centrelor de primiri urgențe, unde în acest moment mai mult de 70% din cazuri nu sunt urgențe.
Creșterea nivelului de cunoștințe și conștientizare a sănătății în rândul beneficiarilor, implicarea activă și asumarea responsabilității pentru propria sănătate și calității vieții, creșterea prevenției și a nivelului de igienă, stăpânirea manevrelor salvatoare, reducând semnificativ riscul de deces și de complicații medicale, apărute în viața de zi cu zi.
Partajarea informațiilor și recomandărilor avizate primite de către beneficiarii direcți tuturor persoanelor cu care aceștia interacționează, aplicabile acasă, la locul de muncă și în societate.
Echiparea și cursarea voluntarilor sătești va da un plus de siguranță comunității.
Susținerea evenimentelor planificate în cadrul proiectului va fi în folosul a cel puțin 300 de beneficiari direcți.
În rândul beneficiarilor indirecți, putem spune că sunt toate persoanele cu care aceștia intră în contact în familie, la școală, la serviciu sau în timpul liber.
Obiective ce privesc beneficiarii direcți: să știe să acorde primul ajutor, să-și depășească condiția/statutul de victimă pe care îl au în societate, să se conștientizeze importanța prevenției, a controalelor medicale și investigații de specialitate astfel să se diminueze riscurile de diagnosticare tardivă, complicații sau deces, creșterea încrederii în sistemul medical și încrederea în ei înșiși, reducerea barierei psihologice și a discriminării .
Se vor realiza și distribui 500 de broșuri și pliante. Ghidurile de prim ajutor vor fi retipărite și distribuite de câte ori va fi nevoie. În plus acestea vor fi postate pe pagina de Facebook a Asociației Timp și Suflet, astfel informațiile fiind accesibile și virtual în format electronic pentru toti cei interesati.
De asemenea, țintim o focusare pozitivă asupra comunităților vizate implicând activ primării, instituții de învățământ, cadre și cabinete medicale.
  1. Parteneriate și acorduri 01 August 2024 - 30 August 2024

    Încheierea de acorduri și parteneriate cu instituțiile locale și instituțiile de învățământ cu privire la locațiile de desfășurare a evenimentelor sanitare.

  2. Contractare 10 August 2024 - 30 August 2024

    Contractarea persoanelor implicate în sustinerea cursurilor - cadre medicale specializate, facilitatori și formatori . Contractarea prestatorilor de servicii: foto, video, audio, tipărire. Se va realiza grafica și conținutul broșurilor cu ghidurile de bune practici în situațiile de urgență ce vor fi distribuite participantilor la curs.

  3. Promovare 15 August 2024 - 15 October 2024

    Fiind vorba de mediul rural cu acces redus la tehnologie online, promovarea evenimentelor se va face prin implicarea fizică a voluntarilor din fiecare sat. Ei vor împărții flyere oamenilor din sate și vor lipi afișe în locurile reper din comunitate: biserică, școală, magazine, etc. Formarea grupurilor de voluntari. Promovarea fiecarui eveniment sanitar public. Pentru a acorda timpul necesar de promovare, implementarea în cele 2 localități se va face la minim 3 săptămâni distanță.

  4. Desfășurarea evenimentelor sanitare 10 September 2024 - 15 October 2024

    Curs bazic teoretic și practic de prim ajutor: Cursul va avea parte teoretică, practică (toți participanții doritori vor efectua manevrele pe manechine) și rubrică interactivă de întrebări și răspunsuri. Ghid de bune practici în situațiile de Urgență - medic ortoped Ghid de bune practici în situațiile de Urgență - medic chirurg Ghid de igienă - formator Curs igienă orală - medic stomatolog Monitorizarea funcțiilor vitale de către asistenți medicali.

  5. Reprezentanți sanitari sătești 15 October 2024 - 30 October 2024

    Selecția voluntarilor reprezentanți sanitari sătești. Înscrierea lor la cursuri de Prim Ajutor Certificate și echiparea acestora cu truse de prim ajutor

  6. Realizarea raportărilor finale 01 November 2024 - 15 November 2024

    Realizarea raportărilor finale ce țin de îndeplinirea obiectivelor propuse.

Running Icon

150 alergători înscriși

Alergător Cursă
MARIA ENE Alergător
Susține
Tania Presacan Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Elena Salomiu Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Ioan Răzvan Borcea Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Antonio Adrian Mocan Alergător
Susține
Alina Roglinschi Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Ciprian Ioan Boeriu Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Vladut Adrian Petruta Alergător
Cros 5.3 km
Susține
Paula-Maria Smeu Alergător
Susține
Alexandru Berea Alergător
Susține
Icon

114 susținători înregistrați

Susținător Alergător susținut Cursă Sumă
Vladimir Barbu Georgiana Stângu
Cros 5.3 km
50 RON
Anonymous Georgiana Stângu
Cros 5.3 km
50 RON
Laura Micu Lajos Istvan Nagy
Semimaraton 21.1 km
100 RON
Dinu Petre Robert Andrei Tămășel
Squad Race 3.4 km
100 RON
Dragos Dragoman Eric Dan 100 RON
Raluca Marcu Cătălina Tămășel
Cros 5.3 km
50 RON
Ionuț Bogdan Cătălina Tămășel
Cros 5.3 km
69 RON
Adriana Nedelea Ciprian Ciocan
Maraton 42.2 km
50 RON
Andrada Rusu Georgiana Stângu
Cros 5.3 km
30 RON
Fuiorea Roxana Cătălina Tămășel
Cros 5.3 km
40 RON
  • Grupul țintă: Grupul țintă este format din 1150 persoane, locuitorii satelor Bradu și Glâmboaca la care se adauga și cei din localitățile învecinate ce doresc să participe la aceste evenimente sanitare publice.
    În satele beneficiare sunt mame minore, familii în a căror componență sunt membrii cu CES, persoane cu diferite grade de handicap, familii monoparentale, vârstnici singuri, asistați social, persoane cu mobilitate redusă sau alte probleme de sănătate cronice, copii cu acces redus la educație si cabinete medicale. Participarea lor va duce la îndeplinirea obiectivelor propuse. Reprezentanții sanitari desemnați vor juca un rol important, vor oferi sprijin și îndrumare și vor fi puncte de referință pentru comunitățile în care activează.
  • Vârsta 15-18: 50
  • Vârsta 19-25: 150
  • Vârsta 26-64: 100
  • Total beneficiari direcți: 300
  • Beneficiarii indirecți: În rândul beneficiarilor indirecți, putem spune că sunt toate persoanele cu care beneficiarii directi intră în contact în familie, la școală, la servici sau în timpul liber.
    Implicând în proiect administrația locală, instituțiile de învățământ, cadre și cabinete medicale, precum si utilizatori ai spațiului virtual pentru promovarea proiectului și partajarea informațiilor, aproximăm un număr minim de 600 de persoane .