„Aleargă peste tot” cu GLS: Când MIS depășește granițele orașului și ale țării

MIS

 

De 13 ani, Maratonul Internațional Sibiu aduce laolaltă oameni din toate colțurile României și din multe țări ale lumii pentru a împărtăși bucuria alergării, a comunității și a spiritului filantropic. Anul acesta, peste 250 de persoane au participat la MIS prin opțiunea „Aleargă peste tot” cu GLS, maratonul depășind din nou granițele Sibiului și ale țării. La cea mai mare ediție a evenimentului s-au pus în mișcare prieteni ai MIS din Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, Irlanda, Grecia, Cehia, Turcia sau Austria, dar și din județe precum Constanța, Cluj, Alba, Brașov, Iași sau Bihor. 


Între 25 mai și 28 iunie, 256 de participanți care nu au putut să ia startul fizic în Piața Mare au ales să fie parte din maraton, alergând de oriunde s-au aflat. Pentru unii dintre participanți, Maratonul Internațional Sibiu a devenit o tradiție – un legământ personal pe care și l-au păstrat ani la rând. Ne-am bucurat să primim vești de la un alergător veteran care, prin această participare, și-a bifat a 11-a prezență la MIS, demonstrând astfel că, indiferent de locul în care se află, legătura cu Sibiul și cu evenimentul nostru este mai puternică decât orice distanță.
 

După finalizarea perioadei de alergare, am primit numeroase fotografii, clipuri video și testimoniale pline de emoție, participanții de la „Aleargă peste tot” cu GLS demonstrându-ne încă o data că, deși distanțele fizice ne despart, spiritul comunității rămâne intact. 
 

Le suntem recunoscători tuturor celor care au ales să alerge alături de noi, fie că au fost aici, pe 25 și 26 mai, în inima Sibiului, fie că au fost la mii de kilometri distanță. Vă mulțumim pentru efort, pentru pasiune și pentru că ne-ați ajutat să facem din cea mai mare ediție MIS una memorabilă! Felicitări tuturor și abia așteptăm să ne revedem la următoarea ediție.

 
Mai jos redăm testimonialele primite de la participanții noștri care au ales să „Alerge peste tot” cu GLS:
 

MIS

Nicolae Bunescu


Chiar dacă am fost cu trupul la Berlin, sufletul a fost la Sibiu! Am fost foarte mândru să alerg din nou la MIS pentru a 11- a oară! Multumesc și felicitări!

 

MIS

Alina Poenaru


A fost a 3-a oară când am participat la Maratonul International din Sibiu și știți cum se zice: "A 3-a oară e cu noroc" ! Asta a fost și reacția mea când am văzut că s-au mai adăugat încă 0.3 km anul acesta la cursă. Alergatul nu este punctul meu forte, însă atâta timp cât pot face un bine cât de mic pentru o cauză nobilă, trag tare. Deși nu am putut ajunge fizic și la timp pentru Maraton, nu a fost o scuză să dau înapoi. Sunt recunoscătoare că am putut participa la cursă datorită inițiativei „Aleargă peste tot” cu GLS, deși pot spune că mi-a lipsit atmosfera de la Sibiu teribil!
 

MIS

Sebastian Tirtea


Am ales să alerg Semimaratonul Joyson pentru Micii Exploratori, nu a fost greu să mă decid pentru că oricum alerg și am zis de ce să nu fac și o faptă bună? Alergarea a decurs pe 25 grade și o caniculă infernală, ca și înainte de o furtună grozavă, dar furtuna nu a mai venit. A fost dificil dar frumos, m-am bucurat de alegerea făcută, să alerg Semimaratonul, și sper că la anul să îl alerg fizic, nu „virtual”.

 

MIS

Georgiana Sima
 

Noi ne-am înscris la Crosul MultiversX și plănuiam să alergăm pe crestă de la Vf. Suru la Vf. Budislavu, dar nu ne-a ieșit din cauza vremii foarte proaste, așa că am alergat de la cabană spre Sebeșul de Sus. 
 

MIS

 

Cristian Holerga

 

Am văzut online, frumoasă atmosfera de la Maraton. Mă bucur că am reușit să particip de la distanță la concurs. Sper că anul viitor să reușesc să particip fizic.

 

MIS

Alina Duma


Salutare de la Oradea!

Numele meu este Alina, am 38 de ani și am început să cochetez cu ideea de a alerga în urma cu un an. Adevarul este că, de când am adăugat alergatul în viața mea, s-au schimbat multe. În primul rând, am scăpat de 14 kg și, în al doilea rând, am renunțat la sedentarism, am părăsit o zonă de confort în care, de fapt, nu îmi era prea bine.

În acest an am vrut să vă fiu aproape, chiar și de la distanță. Am ales ziua de 26.05.2024 pentru a parcurge un traseu care pornește din apropierea casei mele cu direcția spre centrul orasului, cu o scurtă oprire în Piața Unirii. Ne îndreptăm apoi spre Catedrala Episcopală Ortodoxă Învierea Domnului, după care urmează să înconjurăm Parcul I.C. Brătianu, lăsând în urmă o zonă verde destul de generoasă precum și 2 hoteluri, ambele aflate pe malul drept al Crișului Repede, și vom părăsi zona aglomerată și forfota orașului pentru a ne îndrepta spre Grădina publică "Ciuperca", unde vom urca 324 trepte spre o priveliște către orașul meu verde.
 

După aceasta, dacă tot am urcat, vom și coborî și vom alerga spre Palatul de Justiție, iar mai apoi vom trece Podul Intelectualilor, amplasat peste râul Crișul Repede, și ne îndreptăm iar spre Piața Unirii, unde se încheie cei 10 km. Am pornit în această aventură urbană dis de dimineață, cum s-ar zice.... trezirea a fost la ora 5.30. Aplicația Strava a intrat în funcțiune la ora 06.01, dând astfel startul pentru mine. Traseul a fost în mare parte pe asfalt, doar primul km fiind parcurs pe pista de alergare din parcul aflat pe strada Barcăului. Temperatura a fost în jur de 14-15 grade.

 

În încheiere, doresc să vă felicit pentru inițiativa voastră, pentru că este de apreciat dorința pe care o aveți de a îi ajuta pe cei mai puțin norocoși sau pe cei aflați în impas. Personal, vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit opornitunitatea de a alerga alături de voi, chiar și de la distanță!

 

În speranța că v-a placut să alergăm prin Oradea, vă trimit numai gânduri bune!

 

MIS

 
Bianca Pop
 

Am prins un apus superb, cu ciripit de păsărele și trailuri faine, chiar dacă la această ediție nu am putut să ajung fizic în Sibiu. Numai bine și ne vedem la ediția următoare!

 

MIS

Anca Michiu – grup de adulți și copii care s-a pus în mișcare în München

 

Am avut sâmbătă alergarea copiilor, ne-am organizat să alerge toți împreună, ca să se motiveze unii pe alții și să fie distracție. A fost super fain! Toți au fost încântați, și copiii și părinții. Mulțumim mult pentru această oportunitate! Alergarea adulților - nu am alergat toți împreună, ci câte 3 sau individual.
 

Prietenii MIS din München au realizat și un videoclip superb pentru care le mulțumim:

 

 

 

MIS

Iulia Maria Axentea

 

Am finalizat cei 5 km pentru care m-am înscris la Crosul MultiversX. Am decis să alerg pe malul Cibinului. A fost o dimineață plină de energie, dar am si simțit că am depus un effort considerabil. A fost pentru prima dată când am participat la un astfel de eveniment și mă bucur că am reușit să-l duc la bun sfârșit. Vă mulțumesc pentru șansa de a putea contribui astfel pentru comunitate!

 

MIS

Sara Mitu - coordonator Club Tineri Exploratori Identic, Mircea Vodă, Constanta

 

Suntem un grup de 13 tineri care am susținut echipa de bine MEX, a Asociației Micii Exploratori. Suntem din comuna Mircea Vodă, jud. Constanța, iar împreună ne-am propus să aducem puțin "portocaliu" și în zona noastră. Suntem recunoscători Asociației Micii Exploratori pentru ca a fondat și un club de Tineri Exploratori în comunitatea noastră, pentru ca astfel tinerii ajung să experimenteze diverse activități bune pentru corp, minte și suflet.

 

Adolescenților noștri le-a surâs mult idea de maraton, încât în ziua curselor au alergat împreună cu noi, liderii grupului, 5,3 km, deși cursa lor era de 3,4 km. Apreciem mult curajul și perseverența lor, de asemenea angajamentul pe care l-au făcut participând la antrenamente și fiind prezenți la timp.

MIS

Vă las aici câteva dintre impresiile participanților:

 

„A fost minunat. Am descoperit ceva nou și sănătos și mi-am făcut prieteni noi. Colectivul a fost fain!"  - Alex

 

„A fost ceva fain, ce m-a ajutat să reîmprospătez legăturile cu tinerii și o experiență nouă, plăcută, ar fi foarte fain dacă s-ar repeta" - Beti

 

„A fost prima experiență la un astfel de eveniment. Organizarea și prezența echipamentului a făcut ca evenimentul să fie cat mai oficial și să aducă participanților un plus de motivație și plăcere în cursă. De asemenea, și micile cadouri de la final au fost ca o răsplată pentru participanți. Personal, a fost un moment de autocunoastere, în final motivandu-mă să-mi mai doresc să alerg.

 

“Sportul este rugăciunea trupului”
Plăcut impresionată de aportul, entuziasmul și spiritul competitiv al adolescenților de-a câștiga cursa." - Ana

 

„A fost fain, am descoperit că uneori pot mai mult decât cred." - Simi

 

„Prima parte din traseu a fost mai grea, mergeam tot mai sus și era și cald. De asta a fost bine să fim mai mulți, pentru că ne motivam unii pe ceilalți. Singură ar fi fost mai greu. A fost super că doi dintre adolescenți au alergat cu noi, 5,3 km. A fost o bucurie să-i vad pe adolescenți asa de entuziasmați și să alerge asa de bine. Văzându-i pe ei, în a doua parte am alergat cu zâmbetul pe buze. Eu sunt mândră de toti alergătorii! Sper că anul viitor mai participăm și că vom avea posibilitatea să mergem cu toții la maratonul din Sibiu.” - Sandra, Olanda

 

Mulțumim, GLS, că ați făcut posibilă participarea noastră prin „Alerg peste tot” cu GLS. Sperăm să ne revedem la anul la Maratonul Internațional Sibiu.

 

MIS

Priscilia Atalia
 

Am alergat cu bucurie din județul Cluj, satul Beliș, pentru a susține acest proiect la cursa „Aleargă peste tot" cu GLS. Mulțumesc pentru această oportunitate.

 
MIS

Adriana Dicoi

 

În acest an nu am putut să fiu prezentă fizic în ziua Maratonului Internațional Sibiu deși mi-aș fi dorit tare mult să fiu ACOLO, în Piața Mare, cu toți alergătorii... Daaaar, chiar dacă nu am putut participa în data respectivă, am decis să alerg singură pentru o cauză importantă pentru mine și să strâng fonduri pentru copiii din Șura-Mare. Alergând, încerc să aduc o schimbare pozitivă în comunitatea noastră și să ofer sprijin acolo unde este nevoie. Mulțumesc pentru această oportunitate!

 
MIS

Ioana Pătrășcoiu


Am alergat peste tot prin Medias cu GLS și am terminat cursa de 10k într-o oră jumatate! Mândră mi-s! Și foarte bucuroasă că, pe ultima sută de metri, mi s-a dublat susținerea financiară și triplat cea morală.

 

MIS


Noi (Sandu Alexandra Larisa și Daniel Chihalau) am dus cu bine până la capăt cursa de 5.3 km și am dori sa împărtășim și cu voi. Am alergat pentru MEX, Echipa de bine și trebuie să recunoaștem că nu a fost totuși atât de bine pe tot parcursul traseului. Deși unii parcurg această distanță lejer, ca o încălzire de dimineață înainte de joggingul adevărat, să spunem doar că noi nu suntem acei oameni. Deși a fost pe alocuri provocator, a fost chiar frumos. Am prins golden hour-ul și am alergat pe un pod pe care trecusem doar cu mașina până atunci. La final, ne-a făcut chiar să luăm în considerare posibilitatea de a face un obicei din asta, ceea ce e mare lucru. Noi vă mulțumim pentru oportunitate și proiectele frumoase!

MIS