Visul unei nopți de vară la țară
Asociația Vatra Satului Săcădate
Visul unei nopți de vară la țară
Asociația Vatra Satului Săcădate
Asociația "Vatra satului-Săcădate" și-a făcut un scop din trezirea la viață culturală a unei întregi comunități rurale. Satul Săcădate s-a îmbogățit, în urma acestui demers, cu o casă muzeală restaurată, cu o bibliotecă de poveste, un teren de fotbal, o grădiniță și o sală de sport renovată, precum și cu un parc al copiilor- cel mai recent proiect de succes. O comunitate nu rezistă în absența unor tradiții și a unor proiecte comune. Cea mai nouă componentă a acestui amplu proiect comunitar este un eveniment organizat cu prilejul Zilei Copiilor. Prin proiectul de anul acesta ne propunem ca copiii din Săcădate să participe la activități organizate special pentru ei: teatru, întreceri sportive, spectacol de magie ș.a.
Asociația „Vatra Satului-Săcădate" promovează cultura tradițională și valorile ei autentice, nu doar prin acțiuni de restaurare și conservare a vestigiilor trecutului, ci și în mod activ, prin punerea în scenă a obiceiurilor socio-culturale ale locului, prin trezirea la viață a satului, prin impulsionarea tinerelor generații. Încă din anul înființării, 2015, asociația și-a fixat câteva direcții clare de acțiune: înființarea casei muzeale "Vatra Satului Săcădate”, complex imobiliar ce reprezintă o gospodărie autentică românească de secol al XIX-lea. O altă direcție de acțiune o reprezintă organizarea de evenimente socio-culturale în spațiul casei muzeale. Începând cu 2017, aici s-au organizat: șezători, seri de film, poezie și lectură, concerte de colinde și mai multe brunch-uri, prin care a fost promovată gastronomia locală. Un aspect important urmărit de asociație este educația. În parteneriat cu școala din Avrig, cu ONG-uri și cu voluntari specialiști (psihologi, actori, profesori etc.) au fost organizate programe de afterschool și Școala altfel, în care s-a urmărit stimularea creativității și a inteligenței emoționale a elevilor.
• creșterea coeziunii comunității rurale prin aderarea membrilor săi la un proiect comun;
• contractarea unei trupe de teatru și a unui magician;
• accesorizare spațiu pentru eveniment;
• organizarea unei întreceri sportive;
• organizarea unui eveniment cultural dedicat celor 50 de beneficiari directi, elevi ai școlii din Săcădate, copiilor și tinerilor din sat în perioada iulie 2024;
• inaugurarea oficială a proiectului finalizat și popularizarea rezultatelor în presa locală (Mesagerul de Sibiu, Tribuna, Sibiul in Imagini)
-
Achiziționarea materialelor pentru jocuri și întreceri sportive 01 June 2024 - 31 July 2024
Achiziționarea de materiale: cronometru, saci de iută, bandă delimitare trasee, tuneluri de cățărare, coarda pentru sărituri, joc de tras la țintă, fluier arbitru, banderolă braț.
-
Contractarea unei trupe de teatru și a unui magician 01 June 2024 - 31 July 2024
BIS Teatru va fi prezenta la evenimentul nostru, precum si magicianul Eugenius Magic (magician venezuelan).
-
Organizarea evenimentului 01 July 2024 - 31 July 2024
Evenimentul se va organiza in parcul copiilor din sat, amenajat anul trecut tot de către asociație.
-
Diseminarea rezultatelor proiectului în presa locală și pe rețelele de socializare 01 July 2024 - 31 July 2024
La finalizarea proiectului va fi publicat un articol in presa scrisa si online: Monitorul de Sibiu, Tribuna, Sibiul in Imagini, precum si pe rețelele de socializare (Facebook).
-
Raportarea proiectului 30 August 2024 - 05 September 2024
La 21 de zile lucrătoare de la finalizarea proiectului trebuie sa facem raportarea lui către Fundația Comunitara.
- Aged 0-5: 15
- Aged 6-10: 15
- Aged 11-14: 15
- Aged 15-18: 5
- Total direct beneficiary: 50