YouthBank Sibiu – „Tu dai directia, Sibiul te urmeaza!”

Denumirea proiectului: Tu dai directia, Sibiul te urmeaza!logo-yb-1

Denumirea organizatiei/grupului de initiativa: YouthBank Sibiu

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: YouthBank este unul din cele mai bune programe de educatie non-formala pentru liceeni, de la noi din tara. Programul raspunde nevoii de a dezvolta la tinerii de liceu, cu varste intre 14 si 19 ani, abilitati si cunostinte pe care sistemul de invatamant traditional nu pune accent in asa mare masura: competente de leadership, comunicare si negociere, cunostinte de management financiar si contabil, notiuni de strangere de fonduri, acordare de finantari sau filantropie. In cadrul YouthBank sunt desfasurate activitati menite sa-i responsabilizeze si sa-i motiveze pe tineri, sa-i ajute sa se dezvolte atat la nivel personal cat si profesional si sa-i incurajeze sa ia initiativa si sa se implice in comunitatea din care fac parte.

Cine sunt beneficiarii si care este grupul tinta: Beneficiarii directi ai programului YouthBank Sibiu sunt cei 10 membri ai echipei, iar beneficiarii indirecti sunt liceenii sibieni, membri ai echipelor de proiect care primesc finantare pentru proiectele lor in urma concursului de finantare organizat anual de echipa YouthBank, precum si voluntarii care participa la actiunile si evenimentele YouthBank, dezvoltandu-si la randul lor diferite abilitati si aptitudini.

Descrieti ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Programul YouthBank este implementat la noi in oras de catre Fundatia Comunitara Sibiu si se adreseaza elevilor care invata in liceele sibiene. Programul este la primul an de desfasurare in Sibiu, prima echipa YouthBank numarand in acest moment 10 membri care sunt responsabili cu constituirea, promovarea si administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de catre colegii lor liceeni.
Pe parcursul derularii programului, echipa YouthBank Sibiu, a reusit ca prin  organizarea de diverse activitati si evenimente de strangere de fonduri sa mobilizeze din comunitatea sibiana suma de 5.800 lei, suma dublata de Fundatia Comunitara Sibiu in vederea constiutirii fondului YouthBank pentru concursul de proiecte 2013. Fondul total, de 11.600 lei, a fost pus la dispozitia liceenilor sibieni care au inscris in concurs proiecte cu impact in comunitate, proiecte ce urmeaza sa primeasca finantare in perioada imediat urmatoare.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: Bugetul anual necesar derularii programului YouthBank este de aproximativ 45.000 lei care cuprinde atat cheltuielile administrative cu pregatirea echipei de voluntari pe parcursul unui an, respectiv pe parcursul diverselor etape ale programului (recrutare si selectie, strangere de fonduri, comunicare, acordare de finantari, implementare, monitorizare si evaluare) cat si costurile cu acordarea de finantari proiectelor propuse de liceenii sibieni cu spirit filantropic.

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Derularea in Sibiu a programului YouthBank va aduce schimbari prin abilitatile pe care le vor dezvolta liceenii ce participa la program ca membri ai echipei, voluntari sau membri ai echipelor ce propun proiecte pentru finantare. Acesti tineri vor fi cei care pe termen mediu si lung vor reusi sa dea directia schimbarii comunitatii sibiene,  pentru ca, participand la programul YouthBank vor reusi sa-si dezvolte spiritul filantropic, initiativa civica, vor devenit mai responsabili si mai implicati in viata comunitatii, fiind capabili sa initieze si sa implementeze proiecte pentru comunitate, reprezentand in acelasi timp o forta de munca mai bine educata.

Cine se va implica in implementarea proiectului?: In implementarea proiectului este implicata echipa YouthBank formata din 10 liceeni si voluntarii care sprijina activitatile echipei (aproximativ 15 persoane).

Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton (minim 2.000 RON): Echipa YouthBank Sibiu isi propune ca in cadrul Semimaratonului Sibiu 2013 sa reuseasca sa stranga suma de 5.000 lei.

Email: [email protected]

Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Alina Morariu, Coordonator program YouthBank Sibiu, 0743.802.013, www.facebook.com/YouthBank.Sibiu

Link* www.sibiu.youthbankromania.ro

44 72 sel_1 sel_3 sel_4 sel_6

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480