WeHelp Țichindeal – Educație prin sănătate!

Apă pentru Sănătate – Spitalul Copiilor
martie 15, 2017
Sibiul de Poveste – Festival de integrare în comunitate a copiilor din centrele de plasament
martie 15, 2017

Acum 235 de ani, la Ţichindeal a luat naştere prima şcoală românească de pe Valea Hârtibaciului. Atunci, sălile de clasă erau pline de zâmbete sincere de copii, dar acum sălile sunt aproape goale.

Proiectul își propune:

Să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a elevilor școlii din Țichindeal, atât prin măsuri profilactice, menite să prevină îmbolnăvirea, cât și prin diagnosticare. În acest scop vom organiza lunar sesiuni de instruire pe teme de igienă, precum și consultații medicale, efectuate de către echipe formate din medici specialiști, rezidenți și voluntari ai asociației WeHelp. Aceste echipe vor evalua gratuit starea de sănătate a elevilor, prin consult clinic

Reducerea abandonului școlar în rândul copiilor din Țichindeal. Prin cursurile de igienă dorim să-i educăm atât pe elevi să fie preocupați de starea lor de igienă corporală, un factor important pentru menținerea sănătății. Un copil sănătos se poate transforma într-un elev silitor, iar aceasta reprezintă singura șansă de a scăpa de sărăcie.

Connection failed: Access denied for user 'prod_user'@'127.0.0.1' to database 'maraton_2017'