We Help Școala din Săcel!

Împreună reconstruim Palatul Copiilor Sibiu
martie 2, 2020
Achiziționare unități de terapie intensivă pentru fauna sălbatică
martie 2, 2020

De ce am ales în acest an să inițiem un proiect pentru Școala din Săcel?

Pentru că fără continuitate un proiect privind educația nu poate evolua, în acest an dezvoltăm demersurile începute de către noi în urmă cu 4 ani de a susține educația în zona rurală din județul Sibiu prin modernizarea unor săli de activități în școlile din Țichindeal și Mag.

  • Amenajarea unei săli de cercetare cu aparatură video și cărți;
  • Dotarea școlii cu aparate și soluții de dezinfectare;
  • Dotarea școlii cu aparate și bidoane cu apă potabilă pentru un an de zile;

Elevii au nevoie de un spațiu, în afara clasei, unde se pot uita la filme educative, își pot întocmi teme și referate, se pot juca sau se pot bucura de o carte. Deoarece igiena reprezintă o foarte mare problemă în mediile defavorizate, am decis să venim cu soluții și să ajutăm școala prin dotarea ei cu aparate și soluții de dezinfectare.

Sărăcia şi ignoranţa părinţilor îi fac pe copii să abandoneze şcoala şi să perpetueze catastrofa educaţională a României: una dintre cele mai mari rate ale abandonului şcolar din Europa (18%). Ruptura cea mai mare se petrece între ciclul gimnazial şi liceu.

Școala din Săcel nu dispune de niciun spațiu dedicat activităților extrașcolare. Situația elevilor din școlile rurale impune cu necesitate crearea unor spații în care copiii să-și poată dezvolta orizonturile astfel încât să poată să se integreze în școlile din oraș, pe care sperăm că le vor urma în ciclurile superioare.

Școala Gimnazială Săcel a fost construită între anii 1868-1869 pe un teren donat de un binefăcător al satului și om cu stare.

În ciuda tuturor problemelor de ordin financiar și situația precară a multor familii din satul Săcel, școala este o bucățică din sufletul comunității.

Școala reprezintă locul care inspiră ideea că această comunitate vrea să trăiască cu dreptul de a-şi îndruma soarta şi de a-şi forma viitorul.

După mulți ani în care au lipsit coerenţa şi realitatea din dosarele prăfuite, acum este ocazia de a îndrepta viitorul acestor copii. Pentru asta, însă, „fiecare actor trebuie să-şi facă partea lui”. Nu putem să lăsăm totul în seama statului, trebuie să ne implicăm fiecare din noi pentru comunitatea de copii din satul Săcel, să poate să aibă șansa la o viață mai bună, totodată șansa la educație.

Ne propunem ca în urma realizării acestei săli în cadrul școlii să contribuim la lărgirea orizonturilor copiilor, astfel încât să-i motivăm să continue studiile. În acest mod sperăm ca acești copii să realizeze că școala poate fi un loc frumos și atractiv, nu doar un loc în care mergem pentru că este nevoie.

- Reducerea abandonului școlar;

- Reducerea analfabetismului funcțional;

- Îmbunătățirea stării de sănătate prin educație și măsuri profilactice;

- Creșterea stimei de sine;

- Dezvoltarea competențelor digitale;

- Dezvoltarea unor cunoștințe și abilități care depășesc curicula școlară. 

Beneficiarii direcți sunt 100 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Săcel.

Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Săcel și Mag.

- Cumpărat: cărți, laptopuri, aparatură video, apă potabilă și aparatură de dezinfectare - octombrie;

- Amenajare sală - octombrie;

- Dotarea sălii cu aparatură IT - octombrie;

- Promovarea proiectului și implicarea comunității în activități extracurriculare printr-o inaugurare festivă (la fel ca și la Scoala din Mag am avut invitați copii, cadrele didactice cât și părinții la inaugurarea spațiului creat) - octombrie.

Termen de finalizare: noiembrie 2020.

- Achiziționare dotări necesare;

- Predarea materialelor cât și a produselor.

 

Articol

Bucăți

Preț

Total

Laptop

2

1500

3000

Imprimantă multifuncțională

1

1000

1000

Cartuș imprimantă

2

200

400

Videoproiector

1

1000

1000

Soluții dezinfectante

10

70

700

Aparat dezinfectare

4

200

800

Aparat apă

2

300

600

Bidoane apă

16

25

400

Cărți

30

20

600

Buget necesar: 8500 lei


Asociația We Help!

Asociația We Help!

Asociația WeHelp! urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună.

Copiii primesc suport moral și educațional, îndrumare pentru o viață decentă și training-uri în diferite domenii, prin contribuția partenerilor noștri.

În acest scop, derulăm campanii privind:

- educația: “We Help Școala din Mag”, “We Help Școala din Țichineal”,  ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!’’ (after school pentru 17 copii de la școala nr. 10 din Turnișor, Sibiu)

- proiecte medicale

- tabără educațională: ,,Ne pregătim pentru viață’’

- acțiuni sociale: ShoeBox by We Help!  (colectarea și distribuirea de cadouri de Crăciun pentru copiii din familii sărace)

- Centrul de Plasament Orlat și SOS Satele Copiilor Cisnădie

- Activități de recreere: cursuri de înot, excursii tematice, amenajarea locurilor de joacă, workshop-uri, spectacole de teatru, s.a.m.d.

Toate acestea sunt dedicate copiilor din familii foarte sărace.

Proiectele sunt realizate prin donații, cu ajutorul partenerilor noștri și al vostru, prin munca voluntarilor și a tinerilor care au ieșit din sistemul instituțional și doresc să ajute.

Desfășurăm de mai bine de 10 ani acțiuni caritabile pe cont propriu, însă am dorit să avem o voce mai puternică, așa s-a născut Asociația We Help!

“We Help!” înseamnă empatie, compasiune, înțelegere și o mână de oameni cu idei mărețe pentru sufletele mici și mari. Înseamnă curajul de a îndrăzni și de a crede în bunătatea semenilor noștri care doresc și pot să ajute.

Noi suntem We Help! voi sunteţi We Help!