We Help Școala din Mag!

Antrenează-ți mintea!
februarie 19, 2019
Poteca Slow Food – povești și gusturi pentru copii
februarie 19, 2019

Proiectul nostru își propune amenajarea și dotarea unei săli de cercetare, documentare și informare pentru școala din Mag.
Proiectul constă în:  amenajare interioară, amenajarea unei biblioteci cu cărți și dotarea cu laptop, aparatură video pentru prezentări educative, imprimantă, planșe educative.
În această sală ne propunem să creăm un spațiu în care copiii vor putea realiza activități extracurriculare și nu numai, un loc în care pot să citească o carte și să își dezvolte orizonturile.
Activități: documentare științifică și pedagogică, vizionarea sau audierea unor emisiuni educative și ateliere de creație.
Din păcate, mulți dintre copii nu au acasă un loc unde se pot bucura de lumea magică a poveștilor sau unde și-ar putea dezvolta imaginația, deoarece pentru mulți dintre ei situația financiară nu este tocmai bună, iar școală este singurul loc unde ei au șansa de a evolua și de a-și crea un viitor mai bun. Elevii au nevoie de un spațiu, în afara clasei, unde se pot uita la filme educative, se pot juca sau se pot bucura de o carte.

Sărăcia şi ignoranţa părinţilor îi fac pe copii să abandoneze şcoala şi să perpetueze catastrofa educaţională a României: una dintre cele mai mari rate ale abandonului şcolar din Europa (18%). Ruptura cea mai mare se petrece între ciclul gimnazial şi liceu.

Școala din Mag nu dispune de niciun spațiu dedicat activităților extrașcolare. Situația elevilor din școlile rurale impune cu necesitate crearea unor spații în care copiii să-și poată dezvolta orizonturile astfel încât să poată să se integreze în școlile din oraș, pe care sperăm că le vor urma în ciclurile superioare.

Școala din Mag datează din anul 1820. În anul 1881 s-a edificat școala din zid pe locul bisericii cu o sală și două camere pentru învățător. În anul 1913, școala a suferit o modificare în sensul cã din cele două odăi s-au construit două săli și o cămară pentru lemne.

În prezent, în anul școlar 2018-2019, școala are un efectiv de 51 de elevi în clasele I-IV și 22 de preșcolari la grădinița, 4 cadre didactice, 3 învățătoare şi o educatoare. Elevii nu au acces la un spațiu recreativ de dezvoltare personală.

În ciuda tuturor problemelor de ordin financiar și situația precară a multor familii din satul Mag, școala este o bucățică din sufletul comunității.

Școala reprezintă locul care inspiră idea că această comunitate vrea să trăiască cu dreptul de a-şi îndruma soarta şi de a-şi forma viitorul.

După mulți ani în care au lipsit coerenţa şi realitatea din dosarele prăfuite, acum este ocazia statului de a îndrepta viitorul. Pentru asta, însă, „fiecare actor trebuie să-şi facă partea lui”. Nu putem să lăsăm totul în seama statului, trebuie să ne implicăm fiecare din noi pentru comunitatea de copii din satul Mag, să poate să aiba șansa la o viață mai bună, totodată șansa la educație.

Ne propunem ca în urma realizării acestei săli în cadrul școlii să contribuim la lărgirea orizonturilor copiilor, astfel încât să-i motivăm să continue studiile. În acest mod sperăm ca acești copii să realizeze că școala poate fi un loc frumos și atractiv, nu doar un loc în care mergem pentru că este nevoie.

  • Reducerea abandonului școlar;
  • Reducerea analfabetismului funcțional;
  • Îmbunătățirea stării de sănătate prin educație și măsuri profilactice;
  • Creșterea stimei de sine;
  • Dezvoltarea unor cunoștințe și abilități care depășesc curicula școlară.

Beneficiarii direcți sunt 72 de elevi și cadrele didactice ai școlii din Mag.

Beneficiarii indirecți sunt familiile elevilor și implicit toată comunitatea din Mag.

  • Salubrizarea sălii, inclusiv zugrăvirea pereților (în prima săptămână după obținere finanțării);
  • Dotarea sălii cu 1 laptop, imprimantă, videoproiector;
  • Cumpărat: cărți, planșe și toate materialele pentru amenajarea sălii;
  • Amenajare sală plus bibliotecă;
  • Promovarea proiectului și implicarea comunității în activități extracurriculare printr-o inaugurare festivă (termen de finalizare până în data de 10 septembrie 2019 când începe anul școlar!!)
  • Strângere de fonduri cu ajutorul Maratonul International Sibiu 2019;
  • Recrutare voluntari;
  • Recondiționare și amenajare spațiu;
  • Achiziționare dotări necesare;
  • Inaugurare sala.

 

Articol

Bucăți

Preț

Total

Laptop

1

1500

1500

Imprimantă multifuncțională

1

1000

1000

Cartuș imprimantă

4

200

800

Video proiector

1

1000

1000

Dulapuri mini bibliotecă

5

200

1000

Scaune gonflabile

5

80

400

Decorațiuni

1

100

100

Planșe educative

5

100

500

Zugrăvit sală

1

700

700

Cărți

50

20

1000

Buget necesar: 8000

Asociația WeHelp!

Asociația WeHelp! urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună.
Vrem să-i ajutăm, să-i susținem și să îi implicăm, prin diferite proiecte, în activități didactice și practice cu scopul de a facilita acestor copii integrarea în societate.
Copiii primesc suport moral și educațional, îndrumare pentru o viață decentă și training-uri în diferite domenii, prin contribuția partenerilor noștri.

În acest scop, derulăm campanii privind:
·      educația: ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!’’ (after school pentru
16 copii de la școala nr. 10 din Turnișor, Sibiu)
·      proiecte medicale:
„We Help Țichindeal Educație prin sănătate”, „Dințișori sănătoși” (vizite la medicul stomatolog), We Help Țichindeal Educație prin sănătate, Țichindeal: „Igiena - sănătatea ta contează”
·      tabără educațională: ,,Ne pregătim pentru viață’’
·      acțiuni sociale: ShoeBox by We Help! (colectarea și distribuirea de cadouri de Crăciun pentru copiii din familii sărace)
 
·      Centrul de Plasament Orlat și SOS Satele Copiilor Cisnădie
,,We Help by Coding” - Acest eveniment este destinat copiilor de la SOS Cisnădie. Pe durata evenimentului aceștia vor fi principalii beneficiari ai proiectului. Aceștia se vor bucură de activități precum: pentru început, un curs în care participanții vor învață despre elementele de baza ale programării și ce înseamnă programarea mai detaliat.
·      Activități de recreere: cursuri de înot, excursii tematice, amenajarea locurilor de joacă, workshop-uri, spectacole de teatru ș.a.m.d.

Toate acestea sunt dedicate copiilor din familii foarte sărace.
Proiectele sunt realizate prin donații, cu ajutorul partenerilor noștri și al vostru, prin munca voluntarilor și a tinerilor care au ieșit din sistemul instituțional și doresc să ajute.
Acțiuni caritabile pe cont propriu desfășurăm de mai bine de 10 ani, însă am dorit să avem o voce mai puternică, așa s-a născut Asociația WeHelp!
WeHelp! înseamnă empatie, compasiune, înțelegere și o mână de oameni cu idei mărețe pentru sufletele mici și mari. Înseamnă curajul de a îndrăzni și de a crede în bunătatea semenilor noștri care doresc și pot să ajute.
Noi suntem WeHelp! Voi sunteţi WeHelp!