Voluntari de cursă lungă ed. 2: duminică în familia extinsă a comunității

Înscrieri cros Voluntari de Cursă Lungă, ed. 2
octombrie 19, 2018
212.228 lei pentru Dăm Startul în Viață – cel mai mare grant oferit de FCS
octombrie 31, 2018

Foto: Ana-Maria Nichitelea

„Știam că asta e ultima cursă la care alerg anul ăsta, așa că mi-am lăsat adidașii la îndemână”, Andreea Tărnăuceanu, BIS Teatru. „După aia îi pun în cui până anul viitor”.

Foto: Ana-Maria Nichitelea

În 28 octombrie, ultima duminică din această lună, ne-am bucurat de vremea bună la o alergare ușoară și un picnic urban, la a doua ediție a crosului Voluntari de cursă lungă, organizat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu (CSCS), cu sprijinul Fundației Comunitare Sibiu.

Foto: Ana-Maria Nichitelea

Foto: Florin Țintea

Dincolo de voluntarii care ne sunt alături la Maratonul Internațional Sibiu – unii veniți de curând, alții dedicați maratonului deja de mulți ani –, au participat voluntari de la diferite evenimente și cauze din Sibiu: de la cele mai mici la cele de care se știe în toată România și în afara ei. Am apreciat în mod deosebit inventivitatea unor doritori de alergare. De exemplu, a celor care și-au amintit că au făcut voluntariat pe scara blocului unde locuiesc sau au ajutat la spălatul vaselor la prieteni și rude. În total, o gașcă de vreo 50 de persoane.

Foto: Florin Țintea

Foto: Florin Țintea

O surpriză pentru alergători au fost instrumentele de percuție instalate din kilometru în kilometru, de către unul dintre alergători și membru CSCS. Mulțumim, Andrei, că ne-ai lăsat să batem toba!

Foto: Florin Țintea

Și poate cea mai memorabilă parte a experienței a fost picnicul de la final, o adevărată duminică în familia extinsă a maratonului și a comunității. Între bătăliile „cine are cea mai bună zacuscă” și schimburile de rețete de murături și plăcinte am decis la unison – picnicul acesta trebuie să devină tradiție.

Foto: Ana-Maria Nichitelea

Foto: Ana-Maria Nichitelea

Mulțumim tuturor, ne revedem la ediția cu numărul 3! Până atunci, spor la voluntariat și antrenamente.

Foto: Ana-Maria Nichitelea

Foto: Florin Țintea

PS: Mai multe fotografii de la eveniment pot fi văzute aici și aici. Mulțumim, Ana-Maria Nichitelea și Florin Țintea, pentru poze!