Start înscrieri proiecte pentru Maratonul Internațional Sibiu 2018!

Save the date, pe 26 mai, alergăm la Sibiu
ianuarie 4, 2018
Alege cauza preferată pentru care vom lăsa urme la Maratonul Internațional Sibiu 2018!
februarie 6, 2018

Fundația Comunitară Sibiu dă startul înscrierilor de proiecte pentru Maratonul Internațional Sibiu 2018! Doritorii care au idei pentru a schimba în bine comunitatea locală sunt invitați să trimită aplicațiile până în data de 5 februarie 2018, ora 23:59.

 

Ai idei pentru a rezolva o problemă din comunitatea locală? Indiferent dacă te gândești la un proiect de educație, organizarea unui festival de film sau revitalizare urbană, împreună putem să le dăm viață!

Consultă ghidul aplicantului și vezi care sunt criteriile de eligibilitate și condițiile de participare în acest sens. Dacă ideea ta se potrivește, completează formularul de aplicație și trimite-l până în data de 5 februarie 2018, ora 23:59.

 

Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de organizații non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

 

În cadrul celei de-a șaptea ediții a Maratonului dorim să încurajăm proiectele care:

 

  • vizează: educația civică și juridică, cea privind colectarea selectivă a deșeurilor, educația în zone rurale, spații educaționale alternative, revitalizare urbană, urbanism participativ, jurnalism independent, persoane în vârstă / colaborarea intergenerațională;
  • conțin elementele inovative / originale pe care proiectul le aduce în modul în care abordează și soluționează probleme din comunitate. Inovația  proiectului propus poate să vină din noutatea ideii propuse, a modului de implementare a acestuia, abordarea unui domeniu neașteptat.

 

Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute după cum urmează:

  • 10 prin vot public, pe pagina de Facebook a evenimentului (între 06.02, ora 12:00 PM – 09.02, ora 12:00 PM);
  • 15 de către un juriu imparțial, alcătuit din reprezentanți ai comunității sibiene. Componența juriului de selecție va fi anunțată după termenul limită de depunere a proiectelor;
  • în plus, Fundația Comunitară Sibiu va propune o cauză națională.

 

Proiectele selectate vor fi anunțate în data de 15 februarie.

 

Pentru mai multe informații despre înscrierea proiectelor și despre eveniment, vă rugăm să accesați maratonsibiu.ro și pagina de facebook Maratonul Internațional Sibiu.

 

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm cum putem face Sibiul un oraș și mai prietenos!  

***

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, care combină bucuria de a alerga cu cea de a dărui. Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

 

În 2017, a șasea ediție a Maratonului Internațional Sibiu a adus la start cca 3.300 de persoane, care au alergat pentru o cauză în care cred, fiind susținuți de peste 4.000 de donatori. Astfel au fost strânși aproximativ 475.000 lei, fonduri care au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, cu impact în comunitatea locală, precum și un proiect național – „Constituția României – varianta Funky pentru copii” – ce a permis tipărirea unor constituții pentru elevi din jud. Sibiu.

 

Foto: Gabriela Cuzepan