reStart înscrieri Maraton: 1000 de alergători, tot unu și unu

reStart înscrieri, alături de Transylvania Labs
iulie 17, 2020
Interviu cu Ciprian Ciocan: ”Maratonul trebuie să continue să fie un reper în comunitatea sibiană!”
iulie 28, 2020

În 29 august, așteptăm la start 1000 de alergători, tot unu și unu, pentru o ediție specială a evenimentului care ne aduce împreună chiar și în cele mai dificile vremuri. Pe cei care preferă să nu participe la competiția cu start individual din Piața Mare, îi așteptăm cu la fel de mult drag să alerge oriunde în lume sau în jurul blocului – până la 1 octombrie și să țină aprins spiritul evenimentului și al cetății noastre.

Pandemia și vremurile astea sunt o provocare din multe puncte de vedere, dar în același timp, nevoia de reziliență atât la nivel individual, cât și colectiv, poate este mai acută decât altă dată. După cum spuneam, alături de toți prietenii și partenerii noștri,  în acest an încercăm să facem cea mai bună variantă de maraton din câte putem face – și o vom face respectând toate măsurile de siguranță necesare. Știm că multora le este dor de toată energia vibrantă din Piața Mare din ziua maratonului, ba chiar și de toate poveștile de dinainte și de după eveniment (și nouă ne este). Dar în același timp, știm și că, deși  multe lucruri vor arăta altfel, există destule lucruri valoroase care continuă să ne unească, indiferent de ce se întâmplă. Printre ele se numără și bucuria de a ajuta comunitatea noastră să crească, lăsând urme pentru cauzele de la maraton – care au nevoie în mod deosebit de sprijin în acest an.

Maratonul Internațional Sibiu 2020 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects și partenerul principal Visma Software, alături de un mare număr de parteneri locali. De asemenea, evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă.

Modificări principale sau ce trebuie să știi înainte să te înscrii

Pe scurt, câteva dintre modificările de la această ediție sunt:

 • După consultări cu echipele din spatele proiectelor, în cursă au rămas 31 de cauze, cu unele modificări legate de target și activități. Le găsești pe toate aici (link).
 • Numărul maxim de alergători care vor lua startul în Piața Mare va fi de 1000, cu limitări per cursă, iar startul se va lua individual, la un interval de 20 de secunde. În timpul cursei NU se va putea alerga în grup / umăr la umăr, fiind necesară respectarea unei distanțe între alergători.
 • Limitele de alergători pentru fiecare cursă sunt:
 • Crosul Visma (5km) km – 300 persoane;
 • Maratonul Continental (42 km) – 100 persoane;
 • Marquardt TeamRun (4×5,3km) – 76 persoane (19 echipe);
 • SemiMaratonul Elrond (21 km) – 300 persoane;
 • Zacaria 10k (10km) – 200 persoane;
 • Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) – 24 persoane
 • Traseele sunt parțial modificate față de cele din anii trecuți (le găsești la detalii curse).
 • Sosirea alergătorilor în zona evenimentului trebuie să se facă individual și respectând ora la care vor fi programați. Dacă un alergător va întârzia, acesta nu va mai intra în zona desfășurării competiției și nu va mai putea lua startul.
 • Numărul voluntarilor și al celor din organizare va fi, de asemenea, limitat și nu vor fi spectatori.
 • Cursele Copiilor nu se vor desfășura în cadrul evenimentului cu start fizic în Piața Mare, în 29 august. Dar ne vom bucura dacă se pun în mișcare, cu sprijinul celor dragi, în jurul blocului sau acolo unde vor putea zburda în siguranță.
 • Vom respecta toate condițiile impuse de legislație în momentul desfășurării evenimentului. Și poate chiar un pic extra, dacă va fi nevoie 🙂
 • Doar în condiții de forță majoră, impuse de ordonanțe de urgență și schimbări legislative, vom muta cursa în totalitate la Aleargă oriunde. Din momentul înscrierii, toți cei care decid să rămână alături de noi, în caz de forță majoră, trebuie să înțeleagă faptul că vor fi mutați automat la Aleargă oriunde și nu vom mai putea returna taxa de participare, dar le vom livra kit-ul, prin curier.

Înainte de înscriere, te rugăm să parcurgi toate condițiile de participare, pe care le găsești în regulament și pe pagina aferentă.

Alergătorii deja înscriși

Alergătorii care s-au înscris și au achitat taxa înaintea valului de coronavirus, pot opta pentru a participa în noile condiții, pot opta să alerge de oriunde sau se pot retrage. Am trimis mailuri de confirmare – în caz că te afli în situația dată și n-ai apucat să-l vezi, aruncă un ochi peste inbox (și spam) și dă-ne cât mai curând un răspuns.

Aleargă Oriunde alături de Decathlon

Anul acesta nu putem încuraja mai mult de 1000 de persoane să ia startul (individual) în Piața Mare din Sibiu și să se bucure de traseele noastre mișto și de voia bună a voluntarilor, însă încurajăm cât mai mulți doritori să susțină o cauză, alergând oriunde în lume sau în jurul blocului.

Încurajăm doritorii să-și ia lumea în cap și să participe cu la fel de multă voie bună, oricând între 29 august-1 octombrie. Tot până în 1 se pot face și înscrierile, deci se rezolvă problema am uitat de termenul limită.

Mai multe detalii aici (link).

Devino fundraiser

Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achiți merge direct către cauza aleasă, poți ajuta echipa să-și atingă obiectivul devenind fundraiser activ și convingând prietenii să te susțină.

Poți face asta fie în momentul înscrierii, bifând căsuța “Vreau să devin fundraiser”, fie folosind pagina înscriere fundraiser, dacă deja te-ai înscris. Aici, poți să-ți creezi un profil, să încarci o poză și un text prin care să povestești de ce vrei să strângi bani și să-ți mobilizezi gașca de prieteni să te ajute. La final, vei primi o adresă unică a profilului, pe care o poți distribui pe canalele de comunicare preferate.

Până când te poți înscrie?

Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor la cursa fizică cu start individual în Piața Mare este 17 august, ora 23.59. Înscrierile pentru Aleargă oriunde, precum și susținerile, vor putea fi înregistrate până în data de 1 octombrie 2020.

Ne vedem la start sau prin jurul blocului.

PS: Poza de la cover a fost surprinsă de Paul Băilă, căruia îi mulțumim mult pentru tot sprijinul.

Înscrieri alergători Înscrieri susținători