Proiectele pentru care se aleargă la Maratonul Internațional Sibiu 2017

Sibiu Goes STEAM
martie 15, 2017
Înscrie-te la Maratonul Internațional Sibiu 2017 și susține cauza favorită!
martie 17, 2017
Au fost selectate proiectele pentru care vom lăsa urme la Maratonul Internațional Sibiu 2017!
Procesul de selecție și jurizare a proiectelor depuse a fost destul de dificil – dintr-un total de 33 de aplicații primite, juriul independent (în componența căruia au intrat: Valentin Arvunescu, Director Executiv, Asociația de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu; Andreea Tănase, Arhitect, Fundația Heritas; Stela Matioc, Manager Cultural; Aura Hazotă, Vicepreședinte al Consiliului Director al FCS și Daniel Popescu, Membru al echipei YouthBank Sibiu) a avut de ales numai 18. De menționat este că, în acest an, am constatat o creștere considerabilă a calității aplicațiiilor, fapt care nu poate decât să ne bucure.

Cele 18 proiecte pentru care sibienii vor alerga la Maratonul Internațional Sibiu 2017 sunt (în ordinea alfabetică a denumirii proiectelor):

Alături de proiectele propuse de către grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit locale, la Maratonul Internațional Sibiu 2017 se va putea alerga pentru câte o cauză din Rășinari și Poplaca – puncte incluse în traseul evenimentului și comunități în imediata apropiere a Sibiului, pe care ne dorim să le sprijinim –,  respectiv:

  • Locații de „belvedere” pe traseul de biciclete Sibiu-Poplaca, propus de Asociația de Prietenie Ille et Vilaine Sibiu. Acesta presupune amenajarea a două locații de odihnă și belvedere, pe traseul Sibiu-Poplaca.
  • Linia verde-Tramvaiul Rășinari liant între generații, înaintat de Asociaţia Pensiunilor Agroturistice din Răşinari (APAR). Prin intermediul inițiativei, se dorește creșterea gradului de conștientizare, a comunității din Rășinari, cu privire la transportul electric, care are impact mai puțin nociv asupra mediului, comparativ cu transportul convențional. De asemenea, este vizată și promovarea comunei din punct de vedere turistic, tramvaiul fiind un punct de reper istoric valoros pentru zonă, acesta funcționând pe ruta Rășinari-Sibiu încă din 1948.

De asemenea, anul acesta se va putea alerga, pentru al doilea an consecutiv, pentru o cauză națională, de la Constituția României – varianta funky pentru copii. Prin intermediul acestui proiect, organizația urmărește educarea copiilor într-ale drepturilor și puterilor statului într-o manieră atractivă și personalizată. „Scoatem părțile cele mai juridico-tehnice, apoi restructurăm și rescriem conținutul esențial, ca să fie pe înțelesul lor. Adăugăm scheme logice și infografice, dar și ilustrații gândite în colaborare cu ilustratorii de la Visual Playground (10 ilustratori, câte o ilustrație de fiecare). Fondurile strânse în urma Maratonului de la Sibiu vor fi folosite strict pentru multiplicarea Constituțiilor pentru copii și distribuirea acestora la școlile din Sibiu și localitățile din județ”, anunță Funky Citizens.

Criteriile pe baza cărora s-a făcut selecția celor 18 proiecte sunt:

  • Relevanță și impact
  • Coerență și claritate
  • Fezabilitate
  • Capacitatea organizației de a atrage fonduri
  • Istoricul organizației, în relația cu FCS și SemiMaratonul

Au primit punctaj suplimentar proiectele care:

  • Vizează educația privind colectarea selectivă a deșeurilor;
  • Conțin elementele inovative/originale, pe care proiectul le aduce în modul în care abordează și soluționează probleme din comunitate.

Mulțumim tuturor aplicanților care au dedicat timp și energie scrierii de proiecte. Acum e timpul să le implementăm! Vom da drumul înscrierilor pentru susținători / alergători în data de 16 martie 2017.