Cinematograful din Grădină

Descrierea pe scurt a proiectului

Proiectul presupune organizarea unei serii de activități educative pentru copii și părinți pentru ca aceștia să conștientizeze importanța protejării resurselor și a hranei sănătoase.

  sustine alearga

 
[donatii cauza=”15″]

 

Parohia Evanghelică C.A. Sibiu

În anul 2014 s-a lansat programul ”Școala din Grădină” care și-a propus apropierea tinerei generații de natură și hrana sănătoasă. Astfel clase de elevi și studenți participă la activități agricole în grădina casei parohiale din Gușterița. Acest proiect a fost cofinanțat de Fundația Comunitară Sibiu prin SemiMaraton 2014. Deasemenea proiectul Trasee Tematice Gușterița, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Fundația Comunitară Sibiu, prin SemiMaraton 2013, are ca rezultat broșura care prezintă elemente din flora, fauna și istoria împrejurimilor din Gușterița. Ca urmare a acestor activități educative ne propunem organizarea unui eveniment de conștientizare prin vizionarea unor filme și activități practice pentru consolidarea acestor informații.
Web: http://hermannstadt.evang.ro/gruene-kirchenburg-hammersdorf/https://www.facebook.com/pages/Evangelische-Kirchengemeinde-AB-Hermannstadt/

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Copiii care participă la activitățiile educative din Gușterița precum și părinții acestora nu cunosc anumite aspecte cu privire la consumul durabil atât a hranei cât și a resurselor esențiale pentru viață. Subiectul este în concordanță cu trendul național și internațional pentru protejarea resurselor și achiziționarea de alimente produse într-un mod sănătos.
Astfel organizarea acestui eveniment, într-un cadru în care aplicația practică a acestor principii poate fi exemplificată în aceași locație, reprezintă o nevoie care încă nu a fost adresată.

Beneficiarii și grupul țintă?

La evenimentul care va avea loc la începutul lunii iunie vor participa 100 de copii în ziua de vineri și aproximativ 150 de persoane sâmbătă. Beneficiari indirecți sunt familia și cercul de prieteni a participanților, respective aproximativ 750 de persoane.

Obiectivele proiectului

În cadrul proiectului se va organiza în primul weekend din luna iunie, o seara de proiecții dedicată unui număr de aproximativ 100 de copii, prin care aceștia vor fi sensibilizați cu privire la importanța resurselor naturale și vor participa la activități interactive pentru a îți consolida noile cunoștințe.
Sâmbătă va avea loc un eveniment dedicat unui număr de aproximativ 150 de adulți care vor participa la o excursie pe dealul Gușteriței, urmată de cină și proiecția unor filme pe tema protecției mediului și consumului sănătos și durabil. Aceștia vor avea ocazia să discute cu experți în domeniu pentru a avea și pe viitor un punct de referință pentru eventualele întrebări. Participanții la acest eveniment vor deține un minim de informații cu privire la problemele cu care se confruntă în special sectorul de producție a hranei ceea ce le va permite aprofundarea subiectului.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

În ceea ce privește copiii care vor participa la eveniment, aceștia vor învăța despre importanța resurselor naturale prin vizionarea filmelor proiectate și își vor însușii informații despre producția naturală a hranei prin activități practice. Cunoștințele acestea vor fi ulterior dezbătute de aceștia într-un cadru mai larg cu familia și prieteni.
Ziua de sâmbătă va prezenta aspect importante cu privire la modul în care este produsă hrana în prezent și va permite participanților să discute cu experți în domeniu pentru a înțelege și modalitățile practice prin care aceștia pot fi consumatori responsabili. Cei aproximativ 150 de participanți pot astfel să devină ambasadori pentru protejarea resurselor precum și pentru promovarea hranei sănătoase.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

5.100 RON

Bugetul total al proiectului

 Drepturi de autor – filme 1,300 lei
Mancare participanți 2,000 lei
Închiriere aparatură 1,100 lei
Onorariu muzică 700 lei

  sustine alearga

[donatii_cauze cauza=”15″]