Adăpost pentru câinii abandonați

Descrierea pe scurt a proiectului

Animal Life dorește să construiască un adăpost pentru căţeii abandonaţi din Sibiu. În ultimii ani numărul animalelor sterilizate, tratate sau oferite spre adopție de asociaţie a crescut constant, până la câteva sute din fiecare categorie. Pentru a putea să ne dezvoltăm activitatea avem însă nevoie de un adăpost propriu, deschis publicului.

  sustine alearga

 
[donatii cauza=”20″]

Asociatia Pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu

“Animal Life” este o organizaţie non profit, a cărei membri sunt voluntari aduşi împreună de dragostea faţă de animale şi dorinţa de a le
ajuta. Asociaţia, fondată în 2006, luptă în primul rând împotriva înmulţirii numărului de câini şi pisci ale străzii prin:
 • organizarea de campanii de sterilizare destinate atât câinilor fără stăpân cât şi celor ai căror stăpâni nu îşi pot permite o asemenea intervenţie
 • organizarea de campanii de adopţie prin intermediul cărora căţeii aflaţi în îngrijirea noastră pot fi adoptaţi pe baza unui formular de adopţie si a promisiunii viitorilor stăpâni de a le oferi un cămin corespunzător. Animalele adoptate de la noi sunt deparazitate, vaccinate şi sterilizate (dacă sunt prea tinere în momentul adopţiei, sterilzarea ulterioară va fi suportată de asociaţia noastră)
 • colaborarea cu diverse asociaţii din străinătate în scopul realizării de adopţii internaţionale
 • îngrijirea şi cazarea animalelor abandonate. Deşi Animal Life nu dispune în acest moment de un adăpost propriu, asociaţia are în grijă un număr de 74 de câini cazaţi în mare parte în pensiuni canine (contra cost). Asociaţia suportă cheltuielile pentru asigurarea tratmentelor medicale pentru aceştia (deparazitări, operaţii, sterilizări etc) şi costurile cu mâncarea
 • acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă şi salvarea animalelor aflate în situaţii extreme
 • organizarea de campanii pentru promovarea ideilor de protecţie a mediului şi toleranţă faţă de animale, în special faţă de cele fără stăpân
 • organizarea unor manifestari locale de conştientizare a problematricii câinilor fără stăpân

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

Din păcate România și implicit Sibiul se confruntă cu o problemă în ceea ce privește câinii fără stăpân. Din cauza inconștienței multora dintre noi anual zeci de pui sunt aruncați în stradă. Toți aceștia, la fel ca și mamele cu pui și căței răniți sau bolnavi au nevoie de un spaţiu în care pot fi supravegheaţi şi îngrijiţi până la adopție.

Beneficiarii și grupul țintă?

Grupul tinta il reprezinta cainii fara stapan din Sibiu, beneficiarii directi sunt minim 200 de catei pe an (acesta este nr aproximativ de caini dati spre adoptie de Animal Life pana acum pe an).
Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt cei ce formeaza comunitatea sibiana, pe de-o parte datorita reducerii numărului de câini de pe stradă și pe de alta datorita suportului oferit acelor iubitori de animale care salvează la rândul lor câini și au nevoie de cazare temporară pentru ei.

Obiectivele proiectului

 • creșterea numărului animalelor preluate de pe stradă de către Animal Life;
 • reducerea numărului de câini de pe strada;
 • construirea unui adapost in care animalele vor fi gazduite si tratate pana la adoptie.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

 • Sibiul va avea în sfârșit un centru de adopții unde pot activa atât voluntari cât și angajați
 • va crește numărul animalelor preluate de către Animal Life
 • se va continua colaborarea cu Primăria Sibiu pentru adopția unui număr cât mai mare de
  animale
 • în timp, prin măsurile de sterilizare și adopție, combinate cu programe de educație și schimbări legislative, numărul animalelor de pe stradă va scadea, astfel scazand si numarul cazurilor de transmiteri de boli si paraziti si numarul animalelor suferinde.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

40.000 RON

Bugetul total al proiectului

Munca echipei de proiect Animal Life precum și proiectarea și avizarea vor fi suportate exclusiv de Animal Life.
Fondurile obținute în urma evenimentului sunt destinate exclusiv achiziției de materiale de construcție care vor putea fi prezentate pe bază de contracte și facturi.
Costul estimativ pentru construcția unui adăpost de 100 de câini este de 40,000 Euro și cuprinde:
 • 30 de țarcuri cu spațiu interior și exterior
 • spațiu comun de joacă și alergare
 • sală de tratamente cu staționar
Chiria aferentă terenului va fi suportată de Animal Life.
Plata viitorilor angajați va fi suportată de Animal Life.
Animal Life dispune la această dată de o rezervă de cca 10,000 Euro dintre care în depozit suma de  39 908 ron a fost obținută în urma participării la SemiMaraton, editiile 2012-2014.
animal_life_1animal_life_2animal_life_3
  sustine alearga

[donatii_cauze cauza=”20″]