Pregătit pentru mâine!

Descrierea pe scurt a proiectului

“Pregatit pentru mâine” isi propune sa duca catre copiii institutionalizati atelierele noastre de educatie non-formala, cu tematici actuale care sa contribuie la dezvoltarea unor competente esentiale pentru acestia precum: Luarea deciziilor, Gandirea creativa, Orientarea catre solutii, Colaborarea si Gestionarea schimbarii. In perioada iulie-septembrie se vor desfasura in cadrul proiectului 6 ateliere, in 2 centre de plasament din Sibiu, ateliere care vor aborda urmatoarele tematici: Prieteni si anturaj, Laborator de creativitate si Dialog despre cariera. “Pregatit pentru maine” este parte din programul de educatie non-formala EduAttica, program anual pe care ReGeneratia l-a demarat in aceasta primavara pentru liceenii din Sibiu.

  sustine alearga

regeneratia

Asociaţia ReGenerația

regeneratiaReGeneratia este o organizatie tanara, al carei scop este acela de a realiza activitati menite sa sustina dezvoltarea tinerilor ca cetateni europeni in spiritul invatarii continue, a diversitatii, a colaborarii si a unui stil de viaţă armonios, prin metode de educatie non-formala. Obiectivele organizatiei adreseaza aria de invatare continua, de inovare in cadru organizational, promovarea culturii antreprenoriale, identificarea si valorificarea talentelor si nu in ultimul rand sprijinirea dezvoltarii locale si regionale.
Proiectele derulate pana in prezent s-au adresat tinerilor de liceu si de facultate precum si voluntarilor din ONGurile sibiene si au inclus ca si modalitati de derulare: ateliere, training-uri, sesiuni foto, expozitii, campanii de informare si participari de targuri.
Membrii organizatiei sunt specialisti cu experienta in aria de educatie, dezvoltare, resurse umane, lucrul cu tinerii si voluntariat precum si formatori acreditati, ei fiind principalele noastre resurse pentru proiectul pe care il propunem.
In ceea ce priveste implicarea asociatiei in dezvoltarea comunitatii, ReGeneratia isi propune sa continue pe viitor activitatile de educare a tinerilor, construind pe rezultatele obtinute in cei 2 ani de la infiintare si propunandu-si proiecte ambitioase incepand sa adreseze nise unde nevoile sunt mai mari si mai vizibile. De asemenea, un obiectiv important pe care ReGeneratia il urmareste se refera la facilitarea cooperarii si implicarea stakeholderilor principali din comunitate in activitatile derulate, precum: institutii de stat, alte ONGuri sau centre de educatie si cultura – scoli, muzee, biblioteci, centre de plasament, etc.

Web: http://regeneratia.rohttp://facebook.com/ReGeneratia

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul

TTinerii care ies din sistemul educational formal si isi cauta un loc de munca, duc lipsa unor competente elementare, care reduc angajabilitatea acestora. Aceste competente cheie pot fi deprinse de catre tineri in diverse experiente si activitati extrascolare si multe programe de educatie non-formala adreseaza aceasta nevoie. Totusi, exista un public tinta care rareori are acces la astfel de programe, activitati sau experiente, si anume copiii institutionalizati. Din cauza mediului si a contextului social, economic si nu in ultimul rand psihologic in care ei se dezvolta, prea putini au acces sau identifica acele oportunitati care sa ii ajute sa isi creeze o viata frumoasa si prospera in viitor.
In acest context, proiectul de fata isi propune sa ajunga cu programul anual de educatie non-formala al asociatiei si in centrele de plasament, la copiii care fie nu au acces, fie nu isi permit sa participe la astfel de programe educationale.

Beneficiarii și grupul țintă?

Beneficiarii sunt copiii institutionalizati din Sibiu, cu varste cuprinse intre 16 si 22 ani sau liceeni/ pentru ca nu toti copiii aleg sa urmeze cursurile liceale. Grupul tinta e reprezentat de comunitatea sibiana, societatea locala si potentialii angajatori din Sibiu.

Obiectivele proiectului

  • 20 de copii institutionalizati, participanti la atelierele programului de educatie non-formala EduAttica din cel putin 2 centre de plasament din judetul Sibiu
  • Dezvoltarea de competente de viata (ex: planificare, luarea deciziilor, setarea prioritatilor, colaborare, comunicare cu impact, invatare continua, etc) prin implementarea unui sistem de badges care sa certifice competentele asimilate
  • Dezvoltarea de competente in aria de planificare si crestere profeisonala/ a carierei
  • Schimbarea perspectivei copiilor asupra procesului de invatare, care are conotatii negative prin faptul ca e asociata cu ceva obligatoriu si deseori considerat inutil: scoala

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate

Impactul proiectului va aparea pe termen mediu-lung. In randul tinerilor beneficiari, acestora le va fi mai usor sa faca alegeri avizate in ceea ce priveste viata profesionala, vor avea competente care le vor creste angajabilitatea si care le va usura adaptarea la primul loc de munca.
De asemenea, schimbarea de atitudini va fi vizibila in toate actiunile si activitatile tinerilor, nu doar in ceea ce priveste alegerile profesionale.
Pe termen scurt, tinerii vor avea acces la un program non-formal adresat lor, nevoilor lor, particularitatilor care le marcheaza alegerile, situatiilor carora ei trebuie sa le faca fata.

Obiectivul de strângere de fonduri prin SemiMaraton

2460 lei

Bugetul total al proiectului

Tip de activitate Per sesiune

  Per 6 sesiuni

Costuri directe legate de activitatile proiectului 250

 2100

Echipa de proiect 450

2700

Costuri promovare 50

300

Costuri administrative (transport, comunicatii,
printing, etc)
130

780

Costuri echipamente 250

1500

TOTAL 1230 lei

7380 lei

regeneratia1regeneratia2regeneratia3
  sustine alearga