Organizatori 2012

Grupul de Initiativa „Fundatia Comunitara Sibiu”

Îşi propune să transforme oraşul Sibiu într-un spaţiu în care locuitorii, actorii economici şi autorităţile locale colaborează pentru crearea unei comunităţi puternice şi responsabile. Rolul Fundaţiei este de a încuraja şi grăbi procesul de schimbare socială, de a susţine iniţiativele comunitare şi de a cultiva spiritul filantropic.

Semimaratonul Sibiu 2012 este un prim pas în crearea Fundaţiei Comunitare Sibiu. Evenimentul contribuie la constituirea unui fond din care vor fi finanţate proiecte propuse de ONG-uri, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice. Alergătorii şi susţinătorii acestora vor putea alege proiectele pe care doresc să le susţină financiar prin participarea la acest eveniment.

 

Asociatia „PeDale” Sibiu

A luat ființă în anul 2010 având ca scop promovarea valorilor europene în spiritul dezvoltării durabile prin proiecte pe teme antreprenoriale, culturale, artistice sportive și ecologice, scop susținut de proiectele inițiate: Bicicleta zilnica, EcoBucatari, Natura Necunoscută a Județului Sibiu, Cindrel ÎnAlergare.

În cadrul Semimaratonului Sibiu 2012, în calitate de coorganizator, asociaţia oferă suport tehnic, organizatoric şi de promovare pentru desfăşurarea curselor de semimaraton şi cros.

 

Parteneri:

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare Cluj-Napoca

În 2012 Asociaţia pentru Relaţii Comunitare împlineşte 11 ani de activitate fructuoasă în domeniul mobilizării eficiente a resurselor din comunitate pentru cauze de interes public. ARC este organizația care a inițiat în România dezvoltarea de fundații comunitare și a sprijinit constant înființarea și funcționarea acestora.

ARC susține Grupului de Initiativa pentru Fundația Comunitară Sibiu în procesul de înfiinţare a fundaţiei, cu expertiză şi informaţii specifice creării şi funcționării fundațiilor comunitare. De asemenea, ARC oferă suport managerial grupului de iniţiativă în etapa de atragere de fonduri pentru patrimoniul de constituire al Fundației Comunitare Sibiu, oferind împreună cu acesta o transparenţă maximă a colectarii şi folosirii resurselor financiare din cadrul Seminaratonului Sibiu 2012. Resursele mobilizate vor fi alocate către proiecte comunităţii locale Sibiu, în acord cu destinaţia agreată cu donatorii şi susţinătorii.

 

Fundația Comunitară Cluj (FCC)a adus componenta de atragere de fonduri Maratonului Internațional Cluj în ambele ediții (2011 și 2012), oferindu-le celor pasionați de sport ocazia să promoveze, pe lângă stilul de viață sănătos, implicarea în comunitate și responsabilitatea față de nevoile ei. Anul acesta, FCC a fost organizația-platformă pentru strângerea de fonduri pentru Spitalul de Copii Cluj, având alături alegători motivați și susținătorii lor – atât persoane fizice, cât și companii.FCC este un finanțator privat care susține interesele filantropice ale donatorilor săi, persoane fizice și juridice, gestionând fonduri private, pe care le direcționează spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.
Totodată, FCC oferă servicii de consultanță companiilor care doresc să se implice în comunitate, identificând alături de acestea domeniile pe care le pot susține și mecanismele prin care pot contribui la dezvoltarea comunității. De asemenea, pot beneficia de serviciile FCC atât cercurile de donatori, cât și indivizii aflați în căutarea unor oportunități de implicare ce permit inclusiv valorificarea experienței profesionale și de viață.

 

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA Sibiu

Este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Romania. Situat imediat la sud de Sibiu, muzeul conține creații ale civilizației populare tradiționale, pre-industriale românești. Casele, atelierele și complexele de cladiri sunt presărate in jurul unui lac, printre copacii Dumbrăvii Sibiului.

 

Primaria Municipiului Sibiu

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480