Ne pregătim pentru viață

Ambulanța pentru monumente
februarie 19, 2018
Campanie de Castrări Gratuite Câini și Pisici
februarie 19, 2018

Proiectul nostru își propune să contribuie la educația, formarea copiilor ce provin din familii defavorizate și astfel, să reducă abandonul școlar în rândul acestora. În timpul anului școlar avem 2 întâlniri săptămânale, în cadrul cărora facem lecții și urmărim dezvoltarea abilităților și a competențelor necesare unui stil de viață decent. Pe durata vacanței nu am avut multe activități, astfel încât am constatat că, la începerea școlii, multe dintre abilitățile dobândite au fost uitate de copii, zădărnicind efortul de peste an.

Pe parcursul a 4 zile ne propunem să le oferim celor 15 copii din programul nostru educativ ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală’’ oportunități de socializare și suportul material de care ei au nevoie în vederea depășirii problemelor dificile cu care se confruntă și dezvoltării abilităților necesare pentru a-și asigura un trai decent în viitor. Activitățile vor avea loc în afara mediului obișnuit de viață al copiilor, astfel încât să poată experimenta și alte moduri de viață.

Copiii din medii sociale dezavantajate au în perioada vacanței de vară o perioadă de stagnare/regres în învățare. Lipsa mijloacelor financiare sau slaba implicare a părinților contribuie la situația în care copiii din cadrul proiectului nostru nu au acces la modalități constructive de petrecerea a timpului pe perioada verii.

Am putut constata că la începutul anului școlar aceștia și-au pierdut o parte din competențele școlare, dar și din cele sociale (interacțiunea cu ceilalți, reguli de politețe etc).

Considerăm că organizarea unei tabere educative pentru acești copii poate avea o contribuție considerabilă în vederea actualizării unor cunoștințe și deprinderi, dar le poate crește totodată și stima și încrederea de sine, fiind incluși într-un program dedicat lor.

Totodată ne propunem și să le extindem orizontul prin activități care să-i pregătească pentru situații de viață.

Ne propunem ca în urma acestor zile să contribuim la lărgirea orizontului de așteptări, astfel încât să-i motivăm să continue studiile. Totodată, părinții pot prelua cunoștințele dobândite de copii. În plus, copiii vor dobândi competențe practice care-i vor pregăti pentru viață.

Totodată oferim părinților sfaturi practice și informații utile pentru dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor.

Un copil defavorizat, menținut sănătos și în școala va fi un adult capabil să deprindă o meserie și să aibă o viață independentă ca adult responsabil și nu un dependent de ajutor.

  • 15 copii din cadrul programului ”Ajută copiii din familii sărace să meargă la școală„
  • familiile copiilor din grupul țintă care pot să opteze pentru continuarea educației școlare formale, aceasta fiind singura șansă a copiilor la un nivel de trai mai bun
  • Școala nr. 10 prin reducerea abandonului școlar
  • Comunitatea cartierului Turnișor

-   workshop-uri și dezbateri pe tema prevenirii abandonului școlar

-   evaluare psihologică și orientarea lor pentru o posibila meserie

-  Activități de educație non-formală: workshop de comunicare și relaționare socială

- Atelier Ai grijă de corpul tău, păstrarea sănătății prin alimentație corespunzătoare și sport

- Excursie în natură, pentru dezvoltarea abilităților de explorare a mediul înconjurător

- Training pentru părinți- din care pot învăța cum îi pot ajuta mai mult pe copii lor și de a conștientiza cât de important este ca cei mici să NU RENUNȚE la școală

  • strângere de fonduri cu ajutorul SemiMaraton Sibiu (mai 2018)
  • recrutare specialist (iunie 2018)
  • primirea fondurilor (august 2018)
  • selectarea unității de cazare/masă (perioada august – septembrie 2018)
  • cumpărarea de materialele didactice necesare pentru o bună organizare (august 2018)
  • se va urmări permanent derularea activităților, stadiul de îndeplinire a obiectivelor respectarea termenelor asumate şi modul de alocare a resurselor

Cheltuieli directe legate de activitățile proiectului:

-         cazare 4 zile: 2000 RON

-         3 mese/zi *4 zile: 3000 RON

-         gustări: 500 RON

-         materiale didactice: 500 RON

-         onorarii specialist: 500 RON

-         cheltuieli de transport: 1000 RON

Total: 7.500 RON

Asociația WeHelp!

Asociația WeHelp! urmărește să le ofere copiilor din familii defavorizate șansa la o viață mai bună.

Vrem să ajutăm, susţinem și să îi implicăm prin diferite proiecte, în activităţi didactice și practice cu scopul de a facilita acestor copii integrarea în societate.

Copiii primesc suport moral şi educaţional, îndrumare pentru o viață decentă, traininguri în diferite domenii, prin contribuția partenerilor noştri.

În acest scop, derulăm campanii privind:

- plan educațional: ,,Ajută copiii din familii defavorizate să meargă la școală!’’ (after school pentru 15 copii de la școala nr. 10 din Turnișor, Sibiu)

- proiecte medicale:

-„We Help Țichindeal Educație prin sănătate”

- „Dinţişori sănătoşi”

- Țichindeal: „Igiena - sănătatea ta contează”

- acțiuni sociale: ShoeBox (colectare și distribuție cadouri de Crăciun pentru copiii din familii sărace)

- activităţi de recreere: cursuri de înot, excursii tematice, amenajare locurilor de joacă, workshopuri, spectacole de teatru, s.a.m.d.

Toate acestea sunt dedicate copiilor din familii foarte sărace.

Proiectele sunt realizate prin donaţii, cu ajutorul partenerilor şi al vostru, prin munca voluntarilor şi a tinerilor care au ieşit din sistem şi doresc să ajute.

Acţiuni caritabile pe cont propriu desfășurăm de mai bine de 10 ani însă am dorit să avem o voce mai puternică, aşa s-a născut Asociația WeHelp!

WeHelp! Inseamnă empatie, compasiune, înţelegere şi o mână de oameni cu idei măreţe pentru sufletele mici şi mari. Înseamnă curajul de a îndrăznii şi de a crede în bunătatea semenilor noștri care doresc şi pot să ajute.

Noi suntem WeHelp, voi sunteţi WeHelp!