Magic Hands Studio – Manutele magice descopera lumea

magic_hands_mareDenumirea proiectului: Manutele magice descopera lumea

Denumirea organizatiei/grupului de initiativa: Magic Hands Studio, proiect al Asociatiei Discover Romania

Nevoia/problema careia ii raspunde proiectul: Dezvoltarea laturii creative a copiilor, prin activitati educative si recreative, stimularea exprimarii libere prin activitati handmade, dezvoltarea armonioasa a capacitatilor cognitive prin descoperirea traditiilor romanesti.

Scopul terapeutic al atelierelor de creatie, care se vor derula in Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului, este de a produce o schimbare, o crestere, o echilibrare in dezvoltarea copiilor, de a asigura  libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, trebuintelor, nevoilor, opiniilor si atitudinilor acestora.

Cine sunt beneficiarii si care este grupul tinta: Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, iar grupul tinta il reprezinta comunitatea sibiana.

Descrieti ideea proiectului si activitatile ce vor fi derulate: Jocul este activitatea de baza prin care copilul experimenteaza, cunoaste lumea, asimileaza informatii, se dezvolta fizic, psihic, emotional.
Atelierele handmade derulate in cadrul acestui proiect creaza locul in care este stimulata creativitatea copiilor intr-un mod placut, pe intelesul lor, pentru a se descoperi pe ei insisi si pentru a se forma ca viitori adulti cu o personalitate puternica si independenta.
Echipa „Magic Hands Studio” isi propune sa puna in valoare materialul creativ cu care fiecare copil se naste si sa il puna in valoare printr-o serie de activitati ce au la baza fundamentul artistic si imaginativ.

In cadrul atelierelor organizate in Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului folosim tehnici combinate, pentru a stimula concomitent abilitatile copiilor sub mai multe aspecte (cognitiv, emotional, relational/social, creativ/expresiv), oferindu-le posibilitatea sa descopere noi modalitati de creatie, joaca, interactiune.
Fie ca este pasionat de desen sau traieste doar bucuria de a „mazgali”, copilul are o predispozitie nativa pentru a fi expresiv prin actiunile sale.
Impreuna cu noi si alaturi de parinti, copiii vor face o incursiune in lumea colorata a activitatilor handmade.
Mijloacele creative folosite:
– vom desena si picta, pentru ca astfel copilul devine constient de sine si de existenta lui in lume
– vom modela, pentru ca dand forma unei bucati de lut, copilul exprima o parte din el si o poate transforma
– vom face colaje, pentru a le provoca imaginatia si a-i determina sa faca alegeri

Prin intermediul acestor ateliere recreative  copiii invata:

– Sa formeze relatii armonioase cu cei din jur, sa comunice, sa se faca inteles;
– Sa se cunoasca pe sine, sa isi dezvolte increderea in sine si in propriile abilitati;
– Isi dezvolta capacitatile cognitive (memoria, limbajul, atentia, gandirea);
– Isi exprima propriile emotii;
– Invata sa lucreze in grup, sa coopereze, sa isi echilibreze relatiile cu ceilalti, capata o imagine coerenta despre sine si raportarea la lume;
– Invata strategii de rezolvare a problemelor intr-un mod care sa nu creeze disfunctie;
– Se elibereaza de tensiuni, anxietati acumulate, stres, frustrari si sentimente negative;

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului: 11.000 RON

Schimbarile pe care le va produce proiectul: Atelierele “Magic Hands Studio” promoveaza implicarea activa in procesul de invatare, exersarea deprinderilor artistice si creative si faciliteaza petrecerea timpului liber intr-un mod constructiv si benefic, atat pentru copii cat si pentru parinti.

In lumea noastra “altfel” totul este posibil. Lumea devine culoare si forma prinde viata. Materialele incep sa vorbeasca, sa se miste. Astfel tot ce avem nevoie sunt niste manute dibace, imaginatie si pofta de joaca cat cuprinde, caci jocul este o componenta esentiala in dezvoltarea creativitatii.

In cadrul atelierelor ne vom juca cu forme, culori si texturi.

Aceste intalniri intre copii sunt foarte necesare de la o varsta frageda pentru ca le acopera nevoia de socializare si comunicare. Fie ca 5 sau 12 ani, toti vor gasi activitati interesante pe care sa le exploreze.

Sesiunile noastre sunt tematice, satisfacand astfel nevoia de diversitate pe care micutii o resimt intotdeauna. Ei vor avea ocazia sa coloreze, sa picteze, sa se joace in lut dar si sa construiasca folosind diverse materiale.

Ne propunem sa dezvoltam in fiecare copil o adevarata comoara, explorand sclipirea si nobletea fiecaruia. Pentru ca noi credem in viitorul “altfel” al copiilor nostrii!

Cine se va implica in implementarea proiectului?: Asociatia Discover Romania, impreuna cu o echipa de voluntari.

Obiectivul de strangere de fonduri prin Semimaraton (minim 2.000 RON): 6.000 RON

Cum se va realiza promovarea participarii organizatiei/grupului de initiativa la Semimaratonul Sibiu 2013?: Participarea echipei “Magic Hands Studio” la Semimaratonul Sibiu 2013 se va face prin urmatoarele canale:
– vom aborda direct persoane cunoscute care pot sprijini alergatori sau persoane care sa alerge pentru proiect
– vom promova prin campanii de e-mailing targetat catre liste de cunoscuti, printr-o campanie online respectiv prin promovarea pe site-ul proiectului Magic Hands Studio
– vom derula campanii de informare a sibienilor pe toate retelele de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn) prin crearea si distribuirea unui afis corelat proiectului
– vom aborda diverse companii din Sibiu, cu scopul de a ne sustine si a se implica in atingerea obiectivelor acestui proiect
– vom promova scopul proiectului in media sibiana, prin partenerii existenti
– vom derula campanii de informare in scolile sibiene, pentru popularizarea activitatilor care urmeaza a fi derulate in Muzeul Satului din Sibiu

Email: [email protected]

Alte date contact (nume, nr. telefon, adresa): Anda Suciu – 0745 04 70 70

Link* http://www.magichandstudio.ro/

 

27 22 2111 (40)DSC_0031 DSC_0299

Fundatia Comunitara Sibiu este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 30480